Επιχειρήσεις

Ολοκληρωμένες λύσεις ψύξης-θέρμανσης από την LG για κτίρια και μονάδες υγείας

Το επαγγελματικό τμήμα Business Solutions της LG Electronics (LG) προσφέρει προηγμένες λύσεις HVAC (θέρμανση-εξαερισμός-κλιματισμός), οι οποίες ξεχωρίζουν για τον ολοκληρωμένο έλεγχο και τη βέλτιστη απόδοσή τους. Αποτελούν την ιδανική επιλογή για τις εγκαταστάσεις υγείας, ιδιαίτερα στην παρούσα χρονική περίοδο που τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις.

Με την πανδημία να έχει επηρεάσει κάθε κλάδο της βιομηχανίας, αλλά πολύ περισσότερο τον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, πραγματοποιούνται διαρκώς αλλαγές στις εγκαταστάσεις υγείας και στον τρόπο λειτουργίας τους. Η LG προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις που μπορούν να συμβάλλουν στην ενίσχυση των υποδομών του συστήματος υγείας. Για παράδειγμα, το Γενικό νοσοκομείο Latacunga στο Εκουαδόρ διαθέτει μονάδα αρνητικής πίεσης εξοπλισμένη με λύσεις της LG και συγκεκριμένα με το σύστημα Μεταβλητής Ροής Ψυκτικού (VRF) Multi V. Το Multi V συνδέεται με τη μονάδα διαχείρισης αέρα, η οποία αποτελείται από φίλτρο σωματιδίων αέρα υψηλής απόδοσης, αφαιρώντας το 99,97% των αερομεταφερόμενων σωματιδίων τύπου P.M.1.0 σε μέγεθος έως 0,3μm με MERV 17, σύμφωνα με τα παγκόσμια πρότυπα. Έτσι ανανεώνεται ο αέρας και το περιβάλλον διατηρείται αυστηρά υγιεινό.

Παράλληλα, οι εσωτερικές μονάδες τύπου κασσέτας Multi V της LG συλλέγουν ρύπους και ενσωματώνουν το ειδικό φίλτρο καθαρισμού αέρα 4 βημάτων, που εξασφαλίζει καθαρή ατμόσφαιρα σε εσωτερικούς χώρους. Επιπλέον, συμβάλλουν στη μείωση του κόστους λειτουργίας και στη μεγιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης, γεγονός που αποτελεί βασικό στοιχείο για τις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης επειδή σε αντίθεση με άλλα εμπορικά κτίρια, λειτουργούν 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο.

Η μονάδα LG Multi V 5, που είναι το πιο πρόσφατο σύστημα VRF, διαθέτει επίσης τον Συμπιεστή Ultimate Inverter που προσφέρει αυξημένη απόδοση ψύξης κατά 3% και θέρμανσης κατά 10%, σε σύγκριση με το συμβατικό μοντέλο. Ακόμη, το ‘έξυπνο’ χαρακτηριστικό της ανίχνευσης παρουσίας ενός ατόμου για αυτόματη ενεργοποίηση και απενεργοποίηση συμβάλλει, επίσης, στη βέλτιστη χρήση ενέργειας, ενώ ο έλεγχος Dual Sensing ανιχνεύει την υγρασία και τη θερμοκρασία για οικονομική και άνετη λειτουργία.

Τέλος, η υιοθέτηση της τηλε-υγείας (τηλεϊατρική) – δηλαδή η παροχή υγειονομικής περίθαλψης και συναφών υπηρεσιών και πληροφοριών χρησιμοποιώντας τεχνολογίες ψηφιακών επικοινωνιών – μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη διεύρυνση της πρόσβασης των απομακρυσμένων περιοχών στην υγειονομική περίθαλψη, στη μείωση της επιβάρυνσης του συστήματος υγείας, αλλά και στην πρόληψη της εξάπλωσης του ιού μειώνοντας τον αριθμό των ανθρώπων που επισκέπτονται κλινικές και νοσοκομεία.

close menu