Τεχνολογίες

Οι Ανοιχτές Τεχνολογίες ως Πυλώνας Ανάπτυξης και Ψηφιακής Ανεξαρτησίας σε Ελλάδα και Ευρώπη

Απαντήσεις στο Ερωτηματολόγιο της ΕΕΛΛΑΚ για την Ψηφιακή Ανεξαρτησία σε Υποψήφιους Ευρωβουλευτές

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ, στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας  οργανισμών και κοινοτήτων που προωθούν την ανοιχτότητα και με γνώμονα την ανάγκη προώθησης της ψηφιακής ανεξαρτησίας στην Ευρώπη αλλά και την υπενθύμιση της σημασίας του Ελεύθερου Λογισμικού/ Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα  ως βασικό θεμέλιο για την καινοτομία και τη δημιουργικότητα, έστειλε επιστολή προς τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων προσκαλώντας τους να απαντήσουν μια σειρά ερωτήσεων. (Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις επιστολές εδώ)

Καθώς πλέον πλησιάζουμε στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Ιούνιο του 2024, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτέλεσε μια ευκαιρία για τα πολιτικά κόμματα να εκφράσουν τις απόψεις και να παρουσιάσουν τις  προτάσεις τους για ένα ανοιχτό, ασφαλές και κυρίαρχο ευρωπαϊκό ψηφιακό μέλλον. Η υιοθέτηση του Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ) και των καινοτόμων πολιτικών προάγουν την ανάπτυξη και την ενσωμάτωσή του σε όλους τους κοινωνικούς τομείς.

Στο κάλεσμα της ΕΕΛΛΑΚ, απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και η Νέα Αριστερά, με τις θέσεις και προτάσεις τους σε ζητήματα ψηφιακής διακυβέρνησης και ανεξαρτησίας, σε τρόπους εφαρμογής και ενίσχυσης της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής Ανοικτού Κώδικα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον τομέα της ανάπτυξης ικανοτήτων, εκπαίδευσης και κατάρτισης με τη χρήση ανοιχτού κώδικα, αλλά και στη συμμετοχή ΜΜΕ σε έργα έρευνας και ανάπτυξης.

Το Ελεύθερο Λογισμικό/ Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα (ΕΛΛΑΚ) είναι πυλώνας της ψηφιακής ανεξαρτησίας και αποτελεί ουσιαστικό σύμμαχο για την προώθηση της καινοτομίας συμβάλλοντας ενεργά στην τεχνολογική πρόοδο μέσω της διαλειτουργικότητας και της ενσωμάτωσης  λύσεων ανοιχτού κώδικα με ευκολία.

Αναλυτικά οι απαντήσεις των κομμάτων:
Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία: https://eellak.ellak.gr/wp-content/uploads/sites/23/2024/05/Ερωτηματολόγιο-ΕΕΛΛΑΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.pdf

Απάντηση Νέα Αριστερά https://eellak.ellak.gr/wp-content/uploads/sites/23/2024/05/Ερωτηματολογιο-ΕΛΛΑΚ-Νέα-Αριστερα_Απαντήσεις.pdf

close menu