Εκδηλώσεις

O2HUB Info Day: Οι εταιρείες του Υπερταμείου ανοίγουν τα δεδομένα τους

Μια ανοικτή συζήτηση για την προώθηση των ανοικτών δεδομένων, της διαφάνειας και της καινοτομίας, διοργανώνει το Υπερταμείο, στο πλαίσιο του πρωτοποριακού O2 Hub (Open Data & Open API Hub).

Κάνοντας πράξη την αντίληψη για την υποστήριξη της έρευνας και την ενίσχυση της ανάπτυξης μέσα από την αξιοποίηση των ανοικτών δεδομένων, στην ημερίδα O2HUB Info Day, οι εταιρείες του Υπερταμείου ανοίγουν τα δεδομένα τους στην επιστημονική κοινότητα, φοιτητές, στελέχη επιχειρήσεων, startup εταιρείες, στελέχη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο για την αξιοποίηση και χρήση των ανοιχτών δεδομένων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022 στις 11:00 πμ.

Εκπρόσωποι  των θυγατρικών του Υπερταμείου από τις εταιρίες  ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΘΗΝΩΝ (Όμιλος ΟΑΣΑ), ΟΚΑΑ, ΚΑΘ και ΓΑΙΑΟΣΕ, θα παρουσιάσουν το εύρος και το βάθος των διαθέσιμων ανοικτών δεδομένων, αλλά και την τεχνογνωσία που έχει αναπτυχθεί συνολικά στον όμιλο του Υπερταμείου, προκειμένου, μέσα από βέλτιστες πρακτικές να αναδειχθούν οι μεγάλες δυνατότητες αξιοποίησης αυτού του τεράστιου πλούτου προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομικής ανάπτυξης.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο κ. Αλέξανδρος Μελίδης, Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ)  και ο κ. Τίμος Σελλής, Υπεύθυνος της Μονάδας Αρχιμήδης, του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά.

Η πλατφόρμα O2Hub του Υπερταμείου https://data.hcap.gr/ έχει στόχο τη διαμόρφωση κουλτούρας  για τα ανοιχτά δεδομένα, την προώθηση της αξιοποίησης τους από δημόσιους φορείς, αλλά και της “επανάχρησης” τους από το ευρύ κοινό και το οικοσύστημα καινοτομίας.

Το O2HUB ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιανουάριο και μέχρι σήμερα έχει συγκεντρωθεί ένας σημαντικός όγκος δεδομένων, ο οποίος έχει κωδικοποιηθεί κατάλληλα για τη διευκόλυνση αναζήτησης από τους ενδιαφερόμενους. Αποτελεί μια έμπρακτη ενίσχυση της πορείας ψηφιακής μετάβασης εκ μέρους του Υπερταμείου, στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής του, η οποία περιλαμβάνει τόσο το ψηφιακό μετασχηματισμό όσο και την ενίσχυση της διαφάνειας και την καινοτομίας. Αξιοποιείται με αυτό τον τρόπο ένα σημαντικό περιουσιακό κομμάτι του Υπερταμείου, όπως είναι τα ανοικτά δεδομένα παρέχοντας υπεραξία στη χώρα.

Το «O2HUB Info Day: Οι εταιρείες του Υπερταμείου ανοίγουν τα δεδομένα τους» πραγματοποιείται με την τεχνολογική και επιχειρησιακή υποστήριξη της εταιρείας καινοτομίας και τεχνολογίας Crowdpolicy.

Η δήλωση συμμετοχής των ενδιαφερομένων μπορεί να γίνει εδώ:  https://www.crowdpolicy.com/o2hub-day/

close menu