Υπηρεσίες

Ο Pepper στη «μάχη» κατά του κορoνοϊού με εφαρμογή της Mobile Technology

Η Mobile Technology, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της, ανέπτυξε νέα εφαρμογή για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού, την οποία εγκατέστησε στο ρομπότ Pepper της ΑΒ Βασιλόπουλος, στο Ελληνικό. Το ανθρωποειδές ρομπότ πλέον ενημερώνει ή και υπενθυμίζει στους πελάτες τα μέτρα προφύλαξης και υγιεινής που πρέπει να τηρούν, για να είναι ασφαλείς κάθε φορά που επισκέπτονται το κατάστημα για τις αγορές τους.

Μέσω της εφαρμογής της Mobile Technology, ο Pepper προτρέπει τους πελάτες του ΑΒ Ελληνικό να τηρούν όλες τις απαραίτητες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των θεσμικών εκπροσώπων της χώρας μας, αλλά και τα επιπλέον προληπτικά μέτρα της ΑΒ Βασιλόπουλος, διατηρώντας τον ευχάριστο και φιλικό τρόπο επικοινωνίας που τον έκανε αγαπητό.

Η πρωτοβουλία της Mobile Technology είχε ως στόχο την αξιοποίηση της υψηλής τεχνολογίας προς όφελος των πολιτών, αλλά και των εργαζομένων της αλυσίδας, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Γνωρίζοντας ότι σε συνθήκες κοινωνικής αποστασιοποίησης τα ρομπότ μπορούν να αποδειχθούν περισσότερο ωφέλιμα από ποτέ, η Mobile Technology προχώρησε στη συγκεκριμένη δράση για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η διεθνής πρακτική και εμπειρία έχει, άλλωστε, αποδείξει ότι τα ρομπότ μπορούν να συνδράμουν αποτελεσματικά και στη «μάχη» για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, καθώς χρησιμοποιούνται ήδη με επιτυχία σε νοσοκομεία, supermarket και άλλους δημόσιους ή υγειονομικά ευαίσθητους χώρους.

Η συνεργασία της Mobile Technology με την ΑΒ Βασιλόπουλος αναφορικά με τον Pepper ξεκίνησε το 2019, όταν προμήθευσε την αλυσίδα σούπερ μάρκετ με δύο ρομπότ, ενώ επίσης ανέπτυξε την εφαρμογή εξυπηρέτησης πελατών και προώθησης υπηρεσιών, με την οποία τα ανθρωποειδή υποδέχονταν τους πελάτες, δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες.

close menu