Επικαιρότητα

Ο κόσμος καίγεται και οι Ρώσοι influencers κλαίνε γιατί κλείνει το Instagram

Από σήμερα Δευτέρα 14 Μαρτίου, η ρωσική κυβέρνηση απέκλεισε πλήρως την πρόσβαση σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ των οποίων και το Instagram. Αυτό είχε σα αποτέλεσμα, δεκάδες infuencers της χώρας να “θρηνούν” για αυτή την απώλεια. Ο θρήνος, πολλές φορές σε επίπεδα σπαραγμού και οδυρμών, δεν οφείλεται στην αδυναμία μετάδοσης όσων συμβαίνουν στην χώρα την περίοδο του πολέμου, ούτε για το δημοκρατικό δικαίωμα της ελεύθερης διάδοσης των ιδεών. Αντίθετα, προέρχεται από influencers οι οποίοι δεν θα μπορούν να προβάλουν την “φανταχτερή” ζωή τους στα social media ενώ κάποιοι από αυτούς χάνουν χορηγούς και διαφημίσεις.

Σε post που ανέβασε πριν από μερικές μέρες το δίκτυο Nexta tv, εμφανίζεται Ρωσίδα influencer να κλαίει με λυγμούς καθώς πλέον είναι θέμα χρόνου να χάσει τον λογαριασμό της στο instagram, λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί. Τα δάκρυά της ρέουν άφθονα μπροστά στην κάμερα, καθώς πλέον, όπως η ίδια ομολογεί, δεν θα μπορεί να επισκέπτεται εστιατόρια και να ποστάρει φωτογραφίες με εξαιρετικά πιάτα και φαγητά.

Μεταξύ των χιλιάδων σχολίων που συνοδεύουν την συγκεκριμένη ανάρτηση, υπάρχουν πολλά που κάνουν λόγο για ντροπιαστική συμπεριφορά, καθώς η συγκεκριμένη δεν κλαίει για τα χιλιάδες θύματα του πολέμου αλλά για τα post που χάνει, ενώ κάποιοι της συστήνουν ειρωνικά να επισκεφθεί τα …McDonald’s.

close menu