Στελέχη

Ο Έλον Μασκ εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Twitter

Ο Έλον Μασκ εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Twitter, μετά την απόκτηση μεριδίου 9,2% στην εταιρεία, σύμφωνα χρηματιστηριακή ανακοίνωση στην SEC.

Την ίδια ώρα, ο CEO της Twitter Παράγκ Αγκραβάλ καλωσόρισε στο Δ.Σ. τον ισχυρό άντρα της Tesla, με ανάρτησή του στο μέσο. “Μέσα από συνομιλίες με τον Έλον τις τελευταίες εβδομάδες, μας κατέστη σαφές ότι θα προσέθετε μεγάλη αξία στο διοικητικό μας συμβούλιο”, έγραψε ο Π. Αγκραβάλ. “Είναι και παθιασμένος πιστός της υπηρεσίας και έντονος επικριτής της, κάτι που είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε στο Twitter και στην αίθουσα συνεδριάσεων για να μας κάνει πιο δυνατούς μακροπρόθεσμα”, πρόσθεσε.

Μετά το θηριώδες ράλι τη Δευτέρα 27%, η μετοχή του Twitter συνεχίζει με περαιτέρω ισχυρή άνοδο άνω του 8% λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης στην Wall Street, στον απόηχο της ένταξης του Μασκ και στο Δ.Σ. της εταιρείας.

Ο Μάσκ θα υπηρετήσει ως διευθυντής Class II στο Δ.Σ, με τη θητεία του να λήγει το 2024, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Κατά τη διάρκεια της θητείας του και 90 ημέρες μετά, ο Μάσκ δεν μπορεί να είναι ιδιοκτήτης άνω του 14,9% των κοινών μετοχών της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της Tesla απέκτησε περίπου 73,4 εκατ. μετοχές της Twitter, αξίας περίπου 3 δισ. δολαρίων. Λίγες ώρες μετά ανάρτησε δημοσκόπηση στο Twitter ρωτώντας τους χρήστες αν επιθυμούν ένα πλήκτρο για την επεξεργασία (edit) περιεχομένου στο μέσο.

Γενικότερα, ο Έλον Μασκ είναι δραστήριος χρήστης του Twitter, με περισσότερους από 80 εκατ. ακολούθους. Πρόσφατα δε είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για το ότι, κατά τον ίδιο, το Twitter “απέτυχε να διασφαλίσει τις αρχές της ελευθερίας του λόγου” κάτι που “υποβαθμίζει θεμελιωδώς την δημοκρατία”.

close menu