Έρευνα & Καινοτομία

Ο Έλληνας επιστήμονας Ανδρέας Φλουρής στην λίστα περιοδικού TIME100 Next

H  λίστα αναγνωρίζει 100 άτομα από διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής, της επιστήμης, της τέχνης και του κοινωνικού ακτιβισμού, που έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν το μέλλον του κόσμου.

Ο Δρ. Ανδρέας Φλουρής, περιβαλλοντικός φυσιολόγος και αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, συμπεριλήφθηκε στη λίστα TIME100 Next για το 2023.
H  λίστα αναγνωρίζει 100 άτομα από διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής, της επιστήμης, της τέχνης και του κοινωνικού ακτιβισμού, που έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν το μέλλον του κόσμου. Ο Δρ. Φλουρής είναι ο πρώτος Έλληνας που περιλαμβάνεται στη λίστα.

Ο Δρ. Φλουρής έχει συμβάλει σημαντικά στη φυσιολογία, την περιβαλλοντική υγεία και τη βιωσιμότητα. Η έρευνά του είχε ήδη σημαντικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη πολιτικών και συνέβαλε στη δημιουργία κατευθυντήριων γραμμών και σχετικών νομοθεσιών.

Έχει περάσει περισσότερα από 15 χρόνια συμβουλεύοντας κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμούς, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας, η Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος (NASA) και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων, σχετικά με την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, την εκτίμηση των επιπτώσεων στην υγεία, την επικοινωνία κινδύνου και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και των περιβαλλοντικών παραγόντων στην υγεία.

Η ένταξη του Δρ. Φλουρή στο TIME100 Next δεν αποτελεί μόνο αναγνώριση της εξαιρετικής συμβολής του στην επιστήμη, αλλά και απόδειξη της παγκόσμιας συμβολής του στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου και δίκαιου μέλλοντος για όλους. Υποστηρίζει τη δράση για το κλίμα και τον αγώνα για τη βιωσιμότητα, με στόχο τη διασφάλιση του μέλλοντος του πλανήτη και των κοινωνιών μας. «Είναι τιμή μου να συμπεριληφθώ στη λίστα TIME100 Next», δήλωσε ο Δρ. Φλουρής. «Αυτή η αναγνώριση αποτελεί απόδειξη της σκληρής δουλειάς της ερευνητικής μου ομάδας FAMELab στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και της υποστήριξης των συναδέλφων και των μεντόρων μου. Σκοπός της έρευνάς μου είναι να συμβάλω στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου και δίκαιου μέλλοντος για όλους».

Ο Δρ. Φλουρής είναι ιδρυτής και διευθυντής του FAME Lab, μιας ερευνητικής μονάδας 18 ερευνητών πλήρους απασχόλησης που διερευνούν τις επιπτώσεις των περιβαλλοντικών παραγόντων στην υγεία και την απόδοση, με ιδιαίτερη έμφαση στις επιπτώσεις της θερμότητας. Στόχος του είναι να έρθει πιο κοντά σε έναν κόσμο στον οποίο η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων κατανοούν πώς το περιβάλλον επηρεάζει τη ζωή τους και σχεδιάζουν τους στόχους και τις δραστηριότητές τους σε αρμονική συμφωνία με τη μακροπρόθεσμη ευημερία της ανθρωπότητας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

close menu