Εκπαίδευση - Κατάρτιση

Νίκη Κεραμέως: Τηλεκπαίδευση σε πάνω από 46 χιλ. ψηφιακές τάξεις

Με τηλεκπαίδευση έγιναν το πρωί της Δευτέρας τα μαθήματα σε πάνω από 46.000 ψηφιακές τάξεις, στις περιοχές όπου τα σχολεία ήταν κλειστά εξαιτίας της κακοκαιρίας που σαρώνει όλη τη χώρα, όπως αναφέρει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με ανάρτησή της στο Twitter.

«Μαθητές και εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν τηλεκπαίδευση σε πάνω από 46.000 ψηφιακές τάξεις, στις περιοχές όπου τα σχολεία είναι κλειστά εξαιτίας της κακοκαιρίας. Τους ευχαριστούμε θερμά, όπως και τους γονείς και τα στελέχη εκπαίδευσης, για την ετοιμότητα και τη συνέπειά τους» έγραψε στην ανάρτησή της.

Εω τω μεταξύ, πηγές του υπουργείου έχουν αναφερθεί στους λόγους για τους οποίους κρίθηκε σκόπιμο να μην λειτουργήσουν τα σχολεία στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας.

«Με δεδομένο ότι υπάρχει ως εναλλακτική λύση η τηλεκπαίδευση, κρίθηκε ότι είναι ορθότερο και πιο ασφαλές για όλους να ανασταλεί για δυο ημέρες η δια ζώσης εκπαίδευσης και τα μαθήματα να γίνουν με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης. Στην απόφαση συνυπολογίστηκαν οι εξής παράγοντες: το γεγονός ότι οι μαθητές θα έπρεπε να κάνουν μάθημα με ανοιχτά παράθυρα λόγω των πρωτοκόλλων Covid υπό πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (μέγιστη έως 4 βαθμούς Κελσίου) με κίνδυνο να χρειαστεί να επιστρέψουν στα σπίτια τους το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ θα έχει ήδη ξεκινήσει το φαινόμενο των ισχυρών χιονοπτώσεων με την πλέον ισχυρή του ένταση» ανέφεραν από το υπουργείο.

close menu