Επιχειρήσεις

Νέος επενδυτικός γύρος 5 εκατ. δολαρίων για την CreatorUp

Με το λανσάρισμα της νέας «αγοράς» (marketplace) δημιουργίας ψηφιακού βίντεο και του δικτύου των δημιουργών της, η CreatorUp μόλις ολοκλήρωσε νέο γύρο χρηματοδότησης 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι New Markets Venture Partners, με εξειδίκευση στι επενδύσεις σε καινοτόμες τεχνολογικές εταιρείες με ταχεία ανάπτυξη και στόχοη βελτίωση εκπαιδευτικών αποτελεσμάτων, ηγήθηκαν του επενδυτικού γύρου στον οποίο συμμετείχαν επίσης οι υφιστάμενοι επενδυτές Metavallon VC, LearnStart / LearnCapital και Achieve Partners.

Ο γύρος χρηματοδότησης θα διατεθεί για την περαιτέρω ανάπτυξη της πλατφόρμας της CreatorUp που βοηθά εταιρείες και οργανισμούς, μικρούς ή μεγάλους, να καλύψουν αποτελεσματικά και γρήγορα τις αυξανόμενες ανάγκες τους για τη δημιουργία υψηλής ποιότητας βίντεο, live-streams και περιεχομένου εικονικής πραγματικότητας.

Η CreatorUp έχει αναπτύξει μια πρωτοποριακή πλατφόρμα βίντεο όπου οι πελάτες μπορούν να περιηγηθούν, να επιλέξουν και να αγοράσουν άμεσα και εύκολα υπηρεσίες παραγωγής βίντεο. Στη συνέχεια, η πλατφόρμα επιτρέπει τη σύνθεση ομάδων πιστοποιημένων επαγγελματιών ώστε να εγγυηθούν ποιοτικά αποτελέσματα ανάλογα με τις ανάγκες το κάθε έργου. Καθ΄όλη τη διάρκεια, αξιοποιώντας το CreateTrack™, δίνεται στους πελάτες ένας απλός και διαφανής τρόπος παρακολούθησης της παραγωγής των βίντεο. Στην πλατφόρμα προσφέρονται πάνω από 400 υπηρεσίες βίντεο, όπως live-action, κινούμενα σχέδια, live-streaming και 360VR, καθώς και λύσεις για εκπαίδευση, μάρκετινγκ, εταιρική επικοινωνία, εκδηλώσεις, δράσεις με κοινωνικό αντίκτυπο και πολλά άλλα.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε μαζί μας τους New Markets Venture Partners για να βοηθήσουμε την υπηρεσία μας να ανατρέψει τα δεδομένα της αγοράς, ώστε ο καθένας να μπορεί να ξεκλειδώσει τη δύναμη του περιεχομένου βίντεο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της CreatorUp Mike Tringe.

«Η New Markets πιστεύει ιδιαίτερα στην “οικονομία των δημιουργών”. Θεωρούμε ότι η CreatorUp έχει δημιουργήσει μια μοναδική πλατφόρμα για την παραγωγή υψηλής ποιότητας περιεχομένου βίντεο σε παγκόσμιο επίπεδο για κάθε εταιρεία ή οργανισμό που θέλει να αυξήσει τη χρήση του βίντεο, του live-streaming και της εικονικής πραγματικότητας, ειδικά για κορυφαίους οργανισμούς εκπαίδευσης και κατάρτισης», δήλωσε ο Jason Palmer, Συναίτερος της New Markets Venture Partners.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι να παρέχουμε την τεχνογνωσία μας και να συνεργαστούμε με την CreatorUp για να εξαλείψουμε τα εμπόδια της παραγωγής βίντεο, εξοικονομώντας στους πελάτες χρόνο, χρήμα και δυσκολίες, επιτυγχάνοντας μάλιστα αυτό με ένα σύστημα που προωθεί και προάγει την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τις επωφελείς ευκαιρίες εργασίας υψηλής ποιότητας. Η πλατφόρμα της CreatorUp βοηθά στην ανάπτυξη και επέκταση των χαρτοφυλακίων επαγγελματιών του δημιουργικού τομέα παγκοσμίως», πρόσθεσε ο Palmer.

«Αυτός ο γύρος επένδυσης στην CreatorUp αποτελεί επιβεβαίωση της ισχυρής δυναμικής για ανάπτυξη της εταιρείας. Η πλατφόρμα της κάνει τη δημιουργία βίντεο εύκολη για τους πελάτες τους, και παράλληλα παρέχει νέες συναρπαστικές ευκαιρίες στους επαγγελματίες του δημιουργικού τομέα ώστε να επεκτείνουν τις δεξιότητές τους, να διευρύνουν τα δίκτυά τους και να ασχοληθούν με νέα έργα στο αντικείμενο εργασίας που αγαπούν», δήλωσε η Αλεξάνδρα Χολή Συνέταιρος της Metavallon. “Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την ομάδα της CreatorUp και να συνεισφέρουμε περαιτέρω στην επέκταση της παρουσίας και του αντίκτυπού τους!”

Η CreatorUp διατηρεί την ευρωπαϊκή της βάση στην Ελλάδα από το 2019 και η ομάδα της στην Αθήνα ασχολείται τόσο με την ανάπτυξη λογισμικού και δημιουργικού περιεχομένου, όσο και με πωλήσεις και τη διαχείριση πελατών στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

close menu