Υλικό-Συσκευές

Νέος εκτυπωτής παραγωγής imagePRESS V1000 από την Canon

Η Canon θέτει νέα πρότυπα στην εκτύπωση παραγωγής με την κυκλοφορία του ολοκαίνουργιου ψηφιακού έγχρωμου πιεστηρίου τροφοδοσίας μεμονωμένων φύλλων (cut-sheet), imagePRESS V1000. Η νέα συσκευή αντιμετωπίζει με επιτυχία τις καθημερινές προκλήσεις για εκτυπώσεις in-house και εμπορικών εφαρμογών των παρόχων υπηρεσιών εκτύπωσης (print service providers – PSPs) και ενσωματώνει προηγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά που αποδεδειγμένα οδηγούν σε υψηλή απόδοση, καθιερώνοντάς την ως την επόμενη γενιά στην εξέλιξη της οικογένειας imagePRESS. Χάρη στις νέες λειτουργίες και τεχνολογίες που ενσωματώνει, το imagePRESS V1000 προσφέρει επίσης σταθερή ποιότητα, μέγιστη αξιοπιστία και χρόνο λειτουργίας με αποτέλεσμα την ενίσχυση των δυνατοτήτων παραγωγής και των εφαρμογών που προσφέρουν οι επαγγελματίες εκτύπωσης.

 Ο Hiro Imamura, Vice President, Marketing & Innovation, Digital Printing & Solutions at Canon Europe αναφέρει: «Το imagePRESS V1000 ανεβάζει τον πήχη στην παραγωγικότητα και μπορεί να χειριστεί μια πολύ μεγάλη ποικιλία μέσων. Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της πελατειακής μας βάσης, εισάγαμε μια νέα προοπτική στο σχεδιασμό του ψηφιακού πιεστηρίου γραφίτη, διερευνώντας καινοτόμους τρόπους αντιμετώπισης των καθημερινών προκλήσεων της παραγωγής και βοηθώντας τις επιχειρήσεις εκτύπωσης να εργάζονται καλύτερα, ταχύτερα, με μεγαλύτερο εύρος δυνατοτήτων ώστε να προσφέρουν στους πελάτες τους δημιουργικά προϊόντα εκτύπωσης. Διαθέτοντας πλήθος χαρακτηριστικών που ξεπερνούν τις κοινές προκλήσεις για τις επιχειρήσεις εκτύπωσης, το imagePRESS V1000 μπορεί να αναλάβει μια ευρύτερη ποικιλία εργασιών εκτύπωσης και να ανταποκριθεί σε πιο απαιτητικά χρονοδιαγράμματα. Εξασφαλίζοντας σταθερά υψηλή παραγωγικότητα και δημιουργώντας περισσότερη αυτοματοποίηση για εξαιρετική ποιότητα εκτύπωσης με ελάχιστη παρέμβαση, απελευθερώνουμε χρόνο χειρισμού για τους πελάτες μας, επιτρέποντας την τεχνογνωσία τους να διοχετεύεται στη δημιουργία αξίας για τους πελάτες και την ανάπτυξη της επιχείρησης σε νέες κατευθύνσεις.»

Το νέο imagePRESS V1000 δίνει στις επιχειρήσεις εκτύπωσης μεγαλύτερη ευελιξία για να καλύπτουν διαφορετικές απαιτήσεις, προσφέροντας στους πελάτες συναρπαστικά σχέδια και μια πολύ ευρεία δυνατότητα πολυμέσων. Ο εκτυπωτής διαθέτει πλήθιος καινοτόμα χαρακτηριστικών που έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν τη ζωή των χειριστών και να μεγιστοποιήσουν τις δημιουργικές και εμπορικές δυνατότητες. Με άλλα λόγια αποτελεί την ιδανική επένδυση για PSPs με στενά χρονικά περιθώρια που αναζητούν μια ισχυρή και αξιόπιστη ψηφιακή μηχανή εκτύπωσης που αποδίδει με την ίδια σταθερή ποιότητα και αξιοπιστία σε καθημερινή βάση, ανεξάρτητα από την εκάστοτε εργασία εκτύπωσης.

Σταθερά υψηλή παραγωγικότητα

Η επιλογή της μονάδας τροφοδοσίας Multi-Drawer Paper Deck πολλαπλών συρταριών σε συνδυασμό με τη χρήση των δίσκων POD XL και Bypass ενισχύει τις δυνατότητες εισόδου χαρτιού της εκτυπωτικής μηχανής. Χάρη στην ολοκαίνουρια τεχνολογία μεταφοράς, η μηχανή εκτύπωσης εξασφαλίζει ομοιόμορφη κατανομή χρωμάτων, χωρίς κίνδυνο να κολλήσει κατά την εναλλαγή μεταξύ μέσων με διαφορετικό βάρος. Η ενσωματωμένη τεχνολογία στερέωσης POD-SURF ελέγχει τη θερμοκρασία της ζώνης στερέωσης, δίνοντας στους πελάτες σταθερή ταχύτητα εκτύπωσης 100ppm με ένα ευρύ φάσμα τύπων μέσων και βαρών από 52 έως 400 gsm, συμπεριλαμβανομένων συνθετικών και μαγνητικών μέσων. Χάρη σε ένα νέο σύστημα διόρθωσης εγγραφής δύο βημάτων, το πιεστήριο έχει τη δυνατότητα αυτόματης διπλής όψης φύλλων πανό μέχρι 1,3m. Οι απρόβλεπτες διακοπές και επιβραδύνσεις λειτουργίας ανήκουν στο παρελθόν, χάρη στις απομακρυσμένες ειδοποιήσεις που ενημερώνουν τον χειριστή εάν τα αναλώσιμα εξαντλούνται. Επιπλέον, οι χειριστές μπορούν να αλλάζουν τα μέσα, το γραφίτη  και να απομακρύνουν τα απόβλητα γραφίτη κατά τη διάρκεια λειτουργίας του πιεστηρίου, συμβάλλοντας στην απρόσκοπτη παραγωγικότητα.

Η αυτοματοποίηση απελευθερώνει πολύτιμο χρόνο χειρισμού

Ο ενσωματωμένος φασματοφωτομετρικός αισθητήρας εξοικονομεί χρόνο και μειώνει το επίπεδο δεξιοτήτων που απαιτείται για τον έλεγχο της χρωματικής πιστότητας, επιτρέποντας τη βαθμονόμηση και τη ρύθμιση με το πάτημα ενός κουμπιού, χωρίς ελέγχους ποιότητας εκτός σύνδεσης. Η τεχνολογία διόρθωσης εγγραφής σε δύο βήματα εξασφαλίζει την τέλεια ευθυγράμμιση κάθε φορά, ακόμη και σε μεγάλα φύλλα.  Η προαιρετική μονάδα ανίχνευσης ανιχνεύει αυτόματα εκτυπώσεις που δεν ταιριάζουν με τις ρυθμίσεις εγγραφής και χρώματος για την εκάστοτε εργασία και, στη συνέχεια προσαρμόζει και διατηρεί αυτές τις ρυθμίσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της εκτέλεσης εκτύπωσης, εξοικονομώντας χρόνο και διατηρώντας απρόσκοπτη παραγωγικότητα.

Σταθερή ποιότητα και ελάχιστη σπατάλη

Το imagePRESS V1000 ενσωματώνει ένα καινοτόμο σύστημα ψύξης που ψύχει το χαρτί αμέσως μετά τη στερέωση για βέλτιστη ποιότητα και ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο αποβλήτων μέσω στρέβλωσης, τριβής ή τσαλακώματος εάν μια εργασία διακοπεί και παραμένει ανενεργή.

Μια καινοτόμος τεχνολογία μεταφοράς φύλλων δημιουργεί τη βέλτιστη διαδρομή μεταφοράς για κάθε φύλλο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκτύπωσης, καθώς οι θέσεις του δευτερεύοντος κυλίνδρου μεταφοράς και του εφεδρικού φύλλου είναι μεταβλητές και αλλάζουν ανάλογα με το βάρος του μέσου.

Μικρές διαστάσεις

Ο καινοτόμος σχεδιασμός του imagePRESS V1000 του επιτρέπει να έχει το πιο μικρό αποτύπωμα εμβαδού οποιασδήποτε μηχανής εκτύπωσης ψηφιακής παραγωγής μεσαίου όγκου. Έτσι, προσφέρει τις δυνατότητες παραγωγής 100ppm ενός πολύ μεγαλύτερου τύπου σε συσκευή με αποτύπωμα κάτω των 3m², κάτι που καθιστά τη συσκευή ιδανική για κάθε αίθουσα εκτύπωσης στην οποία ο χώρος δεν περισσεύει.

Υπολογίζοντας το μέλλον

Το imagePRESS V1000 πληροί τα υψηλότερα πρότυπα ενεργειακής απόδοσης. Η μηχανή εκτύπωσης είναι πιστοποιημένη κατά ENERGY STAR, και επίσης έχει λάβει το ενεργειακό πιστοποιητικό EPEAT Gold από το Μητρώο EPEAT, το παγκόσμιο σύστημα αξιολόγησης για πιο «πράσινα» ηλεκτρονικά. Χάρη στην ικανότητα λειτουργίας με μία μόνο αρχική δοκιμή, μπορείτε να απολαμβάνετε σημαντική εξοικονόμηση κόστους ενέργειας, αφήνοντας στο παρελθόν τους καιρούς με τις συνεχείς δοκιμές, τα σφάλματα και τις αποτυχημένες εκτυπώσεις.

Έχει ληφθεί κάθε μέριμνα για τη βιωσιμότητα μέσω του σχεδιασμού του imagePRESS V1000. Αν τα μέσα στο συρτάρι δεν ταιριάζουν με τις ρυθμίσεις, η εργασία μπορεί να σταματήσει πριν από την εκτύπωση, με αποτέλεσμα τη μείωση των αποβλήτων, την κατανάλωση ενέργειας και τις εκπομπές CO². Η προαιρετική μονάδα ανίχνευσης κάνει ρυθμίσεις εγγραφής από εμπρός προς τα πίσω εν κινήσει, μειώνοντας την ανάγκη για ανατυπώσεις.  Η χρήση ελεγκτών PRISMAsync ή EFI Fiery, δίνει τη δυνατότητα ελέγχου κάθε λεπτομέρειας της εργασίας εκτύπωσης, συμπεριλαμβανομένης της ποιότητας, και πραγματοποίηση αλλαγών σε πραγματικό χρόνο στο περιβάλλον εργασίας πριν πατηθεί το κουμπί εκτύπωσης, αποτρέποντας περαιτέρω περιττές λανθασμένες εκτυπώσεις.

Σχεδιασμένο για να αντιμετωπίσει τις πιο καινοτόμες εφαρμογές σε ένα εκτεταμένο φάσμα τύπων μέσων και βαρών σε ταχύτητες 100ppm, το imagePRESS V1000 επιτρέπει στους επαγγελματίες εκτύπωσης να παράγουν μεγαλύτερη ποικιλία και υψηλότερο τιράζ με ταχύτητα χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα ή την παραγωγικότητα.

Διαθεσιμότητα

Η νέα σειρά imagePRESS V1000 θα είναι εμπορικά διαθέσιμη από την Canon και διαπιστευμένους συνεργάτες από τον Ιούνιο του 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη δ/νση: https://www.canon.gr/business/products/production-printers/digital-presses/imagepress-v1000/.

close menu