Τεχνολογίες

Νέος διευθύνων σύμβουλος στην Alibaba

Ο Eddie Wu διαδέχεται τον Daniel Zhang ως διευθύνων σύμβουλος στον κινεζικό κολοσσό Alibaba

Αλλαγή σκυτάλης στην κορυφή της διοικητικής ομάδας της Alibaba, καθώς ο Eddie Wu – ένας από τους συνιδρυτές της Alibaba και επί του παρόντος πρόεδρος των Taobao και Tmall Group – αναλαμβάνει καθήκοντα διευθύνοντα συμβούλου στη θέση του Daniel Zhang, ολοκληρώνοντας τη θητεία του που ξεκίνησε το 2015. O Zhang ανέλαβε επίσης πρόεδρος του ΔΣ το 2019 διαδεχόμενος τον δισεκατομμυριούχο συνιδρυτής της εταιρείας, Jack Ma.

Υπενθυμίζεται ότι ο κινεζικός κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα προχωρήσει στην μεγαλύτερη αναδιάρθρωση στην ιστορία του, «σπάζοντας» πρακτικά σε έξι επιχειρηματικούς ομίλους.

«Όπως όλοι γνωρίζουν καλά, η ανάπτυξη τεχνολογιών όπως το cloud computing και η τεχνητή νοημοσύνη θα οδηγήσει σε έναν τεράστιο μετασχηματισμό της κοινωνίας μας και είναι υψίστης στρατηγικής σημασίας», ανέφερε σε εσωτερικό σημείωμα προς του εργαζόμενους ο Zhang, συμπληρώνοντας ότι «το τμήμα Cloud Intelligence Group προχωρά με μεγάλη ταχύτητα και πλησιάζουμε σε ένα κρίσιμο στάδιο της διαδικασίας, επομένως είναι η κατάλληλη στιγμή για μένα να αφιερώσω την προσοχή μου και τον χρόνο μου σε αυτό».

Τη θέση του Zhang ως προέδρου να αναλάβει ο Joe Tsai, ιδιοκτήτης των Brooklyn Nets, Tsai και μέχρι πρότινος εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Alibaba.

close menu