Έρευνα & Καινοτομία

Νέο πολυδιάστατο πρόγραμμα επιτάχυνσης Startups από το Envolve Entrepreneurship

Το πρόγραμμα EnvolveXL εκτός από την πολύτιμη υποστήριξη στις ομάδες θα επενδύσει 265.000 ευρώ σε επιλεγμένες Startups

Tο Envolve Entrepreneurship, ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων και καινοτομίας με έδρα την Ελλάδα και διεθνή δραστηριότητα, ανακοινώνει την έναρξη του EnvolveXL, ενός νέου προγράμματος επιτάχυνσης επιχειρήσεων, με στόχο να προωθήσει την ψηφιακή και βιώσιμη μετάβαση της ελληνικής οικονομίας. Μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, το EnvolveXL θα υποστηρίξει συνολικά 100 νεοφυείς επιχειρήσεις που έχουν ιδρυθεί από ελληνικές ομάδες ανά τον κόσμο ή έχουν έδρα την Ελλάδα.

Σε κάθε κύκλο, το πρόγραμμα θα υποδέχεται 20 ομάδες που θα συμμετέχουν σε ένα εντατικό πρόγραμμα επιτάχυνσης, το οποίο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, υποστήριξη από το στάδιο του σχεδιασμού της ιδέας μέχρι και το στάδιο της επένδυσης, ειδικά σχεδιασμένα σεμινάρια, συμβουλευτικές υπηρεσίες, εκδηλώσεις δικτύωσης και προώθησης, mentoring, καθώς και ευκαιρίες χρηματοδότησης.

Το πρόγραμμα που πραγματοποιείται με τη χρηματοδότηση και υποστήριξη του Libra Philanthropies (https://libraphilanthropies.org/), έχει ως απώτερο στόχο το μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας σε ένα διεθνές υπόδειγμα καινοτομίας. Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων στο EnvolveXL, θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2024, στον ακόλουθο σύνδεσμο https://envolveglobal.org/envolveXL/apply.

«Είμαστε υπερήφανοι που βρισκόμαστε στην καρδιά του οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων, όλα αυτά τα χρόνια, και δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε την επόμενη γενιά των επιχειρηματιών που έχουν τη δυνατότητα να ανατρέψουν τα παγκόσμια δεδομένα», δήλωσε ο Αλέξανδρος Νούσιας, Managing Director του Envolve Entrepreneurship. «Καθώς το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα εξελίσσεται, οφείλουμε να διασφαλίσουμε τη διαρκή υποστήριξή του και τη διάθεση, ολοένα και περισσότερων πόρων. Όραμα του Envolve είναι να αποτελέσει έναν κόμβο καινοτομίας, μέσω του οποίου θα αναδεικνύονται οι ηγέτες και οι ηγέτιδες που θα διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στην οικονομία του αύριο. Αναζητούμε 100 δυναμικές ομάδες που, δρώντας ως καταλύτες, θα επιφέρουν την αλλαγή μέσω νέων οικονομικών μοντέλων και αλλάζουν ριζικά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι επιχειρήσεις παγκοσμίως, εστιάζοντας στην ψηφιακή μετάβαση και τη βιωσιμότητα.»

Το 2012 ιδρύθηκε το Hellenic Entrepreneurship Award (HEA), το οποίο μετονομάστηκε σε Envolve Award Greece το 2018, αποτελώντας το κεντρικό (flagship) πρόγραμμα του Envolve Entrepreneurship. Ως ένας από τους μακροβιότερους οργανισμούς υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, το Envolve έχει υποστηρίξει μέσω του EAG 37 καινοτόμες επιχειρήσεις από 20 διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας, προσφέροντας χρηματοδότηση που ξεπερνά τα 6.000.000€, ενώ η αποτίμησή τους αγγίζει τα 860.000.000€. Με αυτόν τον τρόπο, έχει συμβάλλει στην ανάπτυξη μερικών εκ των πιο επιτυχημένων νεοφυών εταιρειών του Ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας, όπως η Blueground, η RTsafe, η Apifon, η PD Neurotechnology, η Ferryhopper, η Carge, η CollegeLink και άλλες, οι οποίες έχουν δημιουργήσει περισσότερες από 2.000 θέσεις εργασίας.

To Envolve εξελίσσει τους ιδρυτές και τις ομάδες τους και πυροδοτεί την καινοτομία μέσα από τρεις πυλώνες: Υποστήριξη Επιχειρηματιών (Founders Support), Εκπαίδευση και Ανάπτυξη Δεξιοτήτων (Upskilling) και Επιχειρηματική Καινοτομία (Business Innovation) με την υλοποίηση δεκάδων προγραμμάτων σε Ελλάδα και Ευρώπη. Όντας στο πλάι χιλιάδων επιχειρηματιών για περισσότερα από 11 χρόνια, το Envolve έχει δεσμευτεί να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις του μέλλοντος και να αυξάνει διαρκώς τον αντίκτυπό του.

O Ευάγγελος Παππάς, CEO της RTsafe, μια από τις πολλές Startups που υποστήριξε το Envolve από τα πρώτα της βήματα και τώρα πρωτοστατεί στον τομέα της στοχευμένης ακτινοθεραπείας για τον καρκίνο του εγκεφάλου, με FDA Clearance και συνεργασίες υψηλού επιπέδου στην Ευρώπη, στάθηκε ιδιαίτερα στην πολύτιμη υποστήριξη προγραμμάτων όπως αυτό του Envolve Entrepreneurship, ειδικά σε founders που δεν έχουν καμία εμπειρία επιχειρηματικότητας, ενώ σημείωσε ότι οι πρόσφατες αλλαγές στα γραφεία μεταφοράς τεχνολογίας των πανεπιστημίων αλλά και η οικονομική διπλωματία μπορούν να δώσουν μεγάλη ώθηση στις ελληνικές Startups.

Πληροφορίες για το νέο πρόγραμμα 

Το EnvolveXL θα λειτουργεί με τη μορφή ενός υβριδικού μοντέλου, εμπνευσμένο από προγράμματα επιτάχυνσης ανά τον κόσμο, συγκεντρώνοντας βέλτιστες πρακτικές σε διαφορετικούς κλάδους και ένα εκτεταμένο διεθνές δίκτυο επαφών (Industry Experts). Το ΕnvolveXL υιοθετεί μια προσέγγιση, η οποία θέτει στο επίκεντρο την ιδρυτική ομάδα, τον ανθρώπινο παράγοντα, ενώ παράλληλα επικεντρώνεται στην εμπορική επιτυχία της επιχείρησης.

Το πρόγραμμα αποτελείται από τέσσερα στάδια:

• επικύρωση της επιχειρηματικής ιδέας ή υπηρεσίας/προϊόντος (product validation)
• οριστικοποίηση του επιχειρηματικού μοντέλου (business validation)
• επικύρωση του εμπορικού μοντέλου και της αγοράς (market validation)
• επίτευξη επενδυτικής ετοιμότητας (investment readiness)

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα και τη διαρκή πρόσβαση στο δίκτυο υποστήριξης του Envolve, είναι η συνεισφορά στο πρόγραμμα και κατ’ επέκταση στο οικοσύστημα, προσφέροντας έως και 1% των μετοχών της επιχείρησης. Το EnvolveXL προσφέρει, παράλληλα, ευκαιρίες μικροεπενδύσεων και επιπλέον χρηματοδότησης, σε επιλεγμένες ομάδες, μέσω της προσέγγισης “Investing for Good”.

Συγκεκριμένα, το EnvolveXL προσφέρει 265.000€ ετησίως, συμπεριλαμβανομένων 65.000€ για μικρο-επενδύσεις στις 5 καλύτερες startups που θα αναδειχθούν. Επίσης, θα επενδυθούν μέχρι και 200.000€ σε έως τρεις εταιρείες από κάθε κύκλο του προγράμματος επιτάχυνσης, ώστε να υποστηριχθεί η εξέλιξή τους παγκοσμίως. Με την προσέγγιση αυτή, το EnvolveXL θα προσφέρει στις ομάδες σημαντική υποστήριξη, ώστε να εισέλθουν σε ένα στάδιο ανάπτυξης, να δικτυωθούν σε διεθνείς αγορές και να προσελκύσουν επενδυτές. Η πιθανή υπεραξία που θα προκύψει από τα επενδυμένα κεφάλαια σε επιτυχημένες νεοφυείς επιχειρήσεις, θα αξιοποιηθεί από το Envolve, ώστε να ενισχυθεί το έργο του.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε την υποστήριξή μας στην ανάπτυξη του Envolve και αναμένουμε με ανυπομονησία τον μετασχηματιστικό αντίκτυπο που θα φέρει το νέο κεντρικό του πρόγραμμα, EnvolveXL», δήλωσε η Ροσάννα Μόρτογλου, CEO του Libra Philanthropies, ιδρυτικού χορηγού του προγράμματος. «To Envolve βρίσκεται σταθερά στο προσκήνιο της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, και τώρα, αξιοποιώντας τα περισσότερα από δέκα χρόνια εμπειρίας και το παγκόσμιο δίκτυο που έχει δημιουργήσει, η ομάδα ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες απαιτήσεις των σύγχρονων επιχειρηματιών. Είμαστε βαθύτατα αφοσιωμένοι στο έργο μας για την ενίσχυση των επιχειρηματιών της χώρας, προς μία επιτυχημένη πορεία.»

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο πρόγραμμα του Envolve, τα στάδια υποστήριξης, τα οφέλη και τις προϋποθέσεις συμμετοχής, επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://envolveglobal.org/envolveXL

close menu