Προϊόντα-Υπηρεσίες

Νέες πράσινες εφαρμογές από την Aluminco

Η Aluminco, δείχνοντας έμπρακτα τη μεγάλη εκτίμηση της προς το έργο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινίου και Σιδήρου (ΠΟΒΑΣ), συμμετείχε στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών ως διακεκριμένος χορηγός. Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε από τις 27 μέχρι τις 29 Μαΐου στο Αγρίνιο και συμμετείχαν οι μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου.

Ήταν το πρώτο συνέδριο που διοργάνωσε η ΠΟΒΑΣ μετά από τα 3 χρόνια της πανδημίας. Είχε υβριδική μορφή δίνοντας έτσι τη δυνατότητα παρακολούθησης του είτε με φυσική παρουσία ή απομακρυσμένα μέσω Live link. Το περίπτερο της Aluminco αποτέλεσε μία από τις πιο εντυπωσιακές κατασκευές και έδωσε τη δυνατότητα στους παρευρισκόμενους να ανακαλύψουν τον κόσμο των premium συστημάτων Skyline. Σύσσωμες οι ομάδες πωλήσεων, εμπορικής διεύθυνσης και marketing έδωσαν το παρόν και τις 3 ημέρες του συνεδρίου, στηρίζοντας την παρουσία της εταιρείας στο συνέδριο!

Την Aluminco στο συνέδριο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Αργύρης Καρράς, ο οποίος παρέθεσε και σχετική ομιλία αναφορικά με την καινοτομία και τις νέες εφαρμογές στα συστήματα αλουμινίου. Ο κ. Καρράς μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η 4η βιομηχανική επανάσταση έχει μπει τόσο στον σχεδιασμό όσο και στην παραγωγή και τη διαχείριση. Η τεχνητή νοημοσύνη μας δίνει δυνατότητες που πριν από μερικά χρόνια δεν μπορούσαμε να φανταστούμε.

Τα ίδια τα κουφώματα φαίνεται πως θα αλλάξουν χαρακτήρα και λειτουργία. Σύντομα, φαίνεται, πως θα έχουν μια διαλειτουργική λογική. Θα αποτελούν διασυνδεδεμένα – ενεργά μέρη στον ψηφιακό μας κόσμο. Είναι μια τάση που αναπτύσσεται στο πλαίσιο της τεχνολογίας Internet of Things. Τα κουφώματα θα αποτελούν πλέον πλατφόρμες διασύνδεσης και επεξεργασίας δεομένων. Θα έχουν δηλαδή λειτουργία smart και θα μπορούν για παράδειγμα να προβλέψουν τις καιρικές συνθήκες καθώς επίσης να αναγνωρίσουν απειλές και παραβιάσεις…..

Μια ακόμη πρόκλησή μας είναι ο σχεδιασμός ενός νέου τρόπου κίνησης/κύλισης του βάρους των κουφωμάτων, ανοιγμένων και συρόμενων και όχι μόνο από τη σκοπιά της ηλεκτροκίνησης. Η ανάγκη για τέτοια λύση προκύπτει από το γεγονός ότι τα κουφώματα χαρακτηρίζονται πλέον από μεγαλύτερη επιφάνεια και συνεπακόλουθα ολοένα και μεγαλύτερο βάρος. Ένα breakthrough, λοιπόν, για διαφορετικό τρόπο λειτουργίας και αποτελεσματικής μεταφοράς του αυξανόμενου βάρους των κουφωμάτων: αυτή είναι η τάση που θεωρούμε πως θα θέσει νέες προκλήσεις και ίσως αλλάξει τα κουφώματα για πάντα.

Αναφερόμενος στη βιωσιμότητα συνέχισε λέγοντας:

«Οι κυβερνήσεις και η κοινωνία – ευτυχώς- έχουν αντιληφθεί πως το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής είναι πρόβλημα όλων μας. Έτσι εστιάζουν όλο και περισσότερο στην αποδοτικότητα και τη βιωσιμότητα. Το αλουμίνιο είναι το υλικό που μπορεί να ανταποκριθεί στην μεγάλη αυτή ανάγκη και αυτός είναι ο λόγος που πλέον είναι τόσο ελκυστικό.

Εκτός από την επιταγή της τάσης του green building καινοτομία αποτελεί και η υιοθέτηση μιας πράσινης φιλοσοφίας και βιώσιμων πρακτικών στη λειτουργία των ίδιων των εταιρειών μας.

Για εμάς στην Aluminco η λέξη «πράσινο» δεν είναι απλά μια τάση, αλλά το ίδιο το μέλλον. Για εμάς η ανάπτυξη δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο παρά βιώσιμη».

Απόδειξη της πράσινης φιλοσοφίας της Aluminco είναι μια σειρά από δράσεις προσανατολισμένες στη βιώσιμη ανάπτυξη. Μέσα σε αυτές εντάσσεται η «ανακύκλωση» αέριων ρύπων για την παραγωγή αλουμινίου, η αξιοποίηση φωτοβολταϊκών πάνελ για την παραγωγή ενέργειας, η ανακύκλωση πρώτων υλών και μη μεταλλικών αποβλήτων και η επιλογή πρώτης ύλης παραγόμενης από 100% πράσινη ενέργεια για τη νέα προϊοντική της κατηγορία, τα Skyline.

close menu