Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα συνεργασία της DOTSOFT ΑΕ με το Δήμο Καλυμνίων

Νέα σύμβαση ανάθεσης υπέγραψε η εταιρεία DOTSOFT Α.Ε. με τον Δήμο Καλυμνίων για το έργο «Εφαρμογές Εικονικής και Επαυξημένης Πραγματικότητας για την προβολή του πολιτιστικού και τουριστικού αποθέματος της Καλύμνου». Στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών ΤΠΕ με αυξημένη εμπειρία διαδραστικότητας προς τον χρήστη για την ανάδειξη του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Καλύμνου.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του έργου θα αναπτυχθούν:

  • Εφαρμογή εικονικής κατάδυσης μέσω της οποίας ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να ανακαλύψει ευρήματα μέσα σε φανταστικά ναυάγια που θα σχετίζονται με τις σημαντικές ιστορικές περιόδους του νησιού
  • Εφαρμογή ψηφιακού διαδραστικού χάρτη επαυξημένης πραγματικότητας με οπτικοακουστικό περιεχόμενο για την κατάδυση, αλλά και γενικότερα για μνημεία, πολιτιστικούς και αρχαιολογικούς χώρους και πολιτιστικά δρώμενα της Καλύμνου
  • Διαδραστικό ντοκιμαντέρ για την κατάδυση

Τα αναμενόμενα οφέλη του έργου είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας σε μέρη τουριστικού ενδιαφέροντος, η προσέλκυση της νέας γενιάς τουριστών και επισκεπτών μέσω της ενσωμάτωσης του πολιτισμού στην αλυσίδα του τουρισμού της εμπειρίας και η ενίσχυση της συνείδησης σχετικά με θέματα προφύλαξης της πολιτιστικής/αρχαιολογικής κληρονομιάς. Το έργο θα προσφέρει στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Καλύμνου μια μοναδική εμπειρία γνωριμίας με την ιστορία, τις παραδόσεις και τις φυσικές ομορφιές του νησιού.

Η υλοποίηση του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2025. Η σύμβαση χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ.

close menu