Υλικό-Συσκευές

Νέα σειρά ηλεκτρομηχανικών κινητήρων για μικρές βάνες, αθόρυβης λειτουργίας με επικοινωνία από την Siemens

Η Smart Infrastructure της Siemens έχει αναβαθμίσει τη σειρά των ηλεκτρομηχανικών κινητήρων SSA για μικρές βάνες ελέγχου υδραυλικών κυκλωμάτων, προσθέτοντας νέα χαρακτηριστικά για μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση και ευελιξία για τις εφαρμογές χώρου. Οι αναβαθμισμένοι κινητήρες SSA προσφέρουν τώρα μεγαλύτερη ευελιξία λόγω των διευρυμένων δυνατοτήτων ελέγχου τους – από τον αναλογικό έλεγχο έως τη δυνατότητα επικοινωνίας KNX, για γρήγορη ενσωμάτωση και διασύνδεση με τα συστήματα αυτοματισμού χώρου. Η χρήση του ίδιου καλωδίου για επικοινωνία και τροφοδοσία εξασφαλίζει στον τελικό χρήστη εξοικονόμηση χρόνου και κόστους. Χάρη στη λειτουργία “night mode”, οι κινητήρες είναι περισσότερο αθόρυβοι από ποτέ, με επίπεδο θορύβου μικρότερο των 28 dB. Αυτό τους καθιστά ιδανικούς για εφαρμογές, όπου ο χαμηλός θόρυβος κρίνεται ως απαραίτητο χαρακτηριστικό για ξενοδοχεία, στούντιο ηχογράφησης, αίθουσες συσκέψεων, βιβλιοθήκες κλπ.

Ευκολία στην εγκατάσταση, γρήγορη θέση σε λειτουργία

Καθώς οι άνθρωποι ξοδεύουν περισσότερο χρόνο μέσα στα κτήρια, η θερμική και η ψυκτική ενέργεια πρέπει να ελέγχεται αποδοτικά. Οι αναβαθμισμένοι κινητήρες είναι κατάλληλοι για υψηλή ενεργειακή αποδοτικότητα με εύκολη εγκατάσταση και λειτουργία.Οι κινητήρες SSA παραδίδονται στην συσκευασία τους με προ-διαμορφωμένο πρόγραμμα και είναι έτοιμοι για εγκατάσταση, ενώ η προστασία επιπέδου IP54, που πλέον διαθέτουν, επιτρέπει την τοποθέτηση τους σε οποιοδήποτε προσανατολισμό σε σημεία με περιορισμένο χώρο. Η ένδειξη κατάστασης με LED που φέρουν, επιτρέπει τη γρήγορη και απροβλημάτιστη θέση σε λειτουργία, δείχνει την τρέχουσα θέση της βάνας και τις διάφορες καταστάσεις λειτουργίας ενώ συνεισφέρει και σε άλλες λειτουργίες, όπως η αυτo-βαθμονόμηση (self-calibration). Η τελευταία είναι ιδιαιτέρως σημαντική μετά από διακοπή ηλεκτρικής ισχύος οπότε και επιτυγχάνεται επαναφορά σε κανονική λειτουργία, χωρίς τεχνική υποστήριξη ή χειροκίνητη παρεμβολή. Κάτι τέτοιο επιτρέπει στους ενοίκους των κτηρίων μια άνετη χρήση των χώρων χωρίς διακοπές. Επιπροσθέτως, η διαδικασία self-calibration του κινητήρα επιτρέπει την αυτόματη αναγνώριση των ορίων της διαδρομής της βάνας, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την καλύτερη συνεργασία τους, με αποτέλεσμα την ακρίβεια στη ρύθμιση και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Χαρακτηριστικά υψηλών προδιαγραφών για περισσότερες εφαρμογές

Με τις νέες δυνατότητες, όπως το σήμα επιβεβαίωσης θέσης (feedback) και η δυνατότητα εναλλαγής σε χειροκίνητη λειτουργία, ο έλεγχος της βάνας δεν ήταν ποτέ πιο εύκολος, γρήγορος και αποδοτικός για τον χρήστη. Ειδικά η χειροκίνητη λειτουργία καθιστά τον έλεγχο βάνας και κινητήρα πολύ απλό, καθώς το υπόλοιπο σύστημα αυτοματισμού δεν επηρεάζεται. Ακόμα και η λειτουργία ανάγκης είναι δυνατή μέσω χειροκίνητου ελέγχου, όμως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα βρίσκεται στην επικοινωνία KNX που πλέον διαθέτουν οι νέοι κινητήρες SSA. Αυτό επιτρέπει την εύκολη διασύνδεση, είτε με θερμοστάτες χώρου είτε με σταθμούς αυτοματισμού, ή γενικότερα με μονάδες ελέγχου. Οι αναβαθμισμένοι ηλεκτρομηχανικοί κινητήρες SSA ελαχιστοποιούν τη χρήση καλωδίων καθώς και τον εργασιακό φόρτο του τεχνικού, διότι χρησιμοποιείται το ίδιο καλώδιο τόσο για την επικοινωνία όσο και για την τροφοδοσία. Χάρη στις δύο ψηφιακές εισόδους που διαθέτουν, μπορούν να συνδεθούν απευθείας καλωδιακά σήματα από επαφή παραθύρου, αισθητήριο παρουσίας ή αισθητήρα συμπύκνωσης και να μετατραπούν σε σήματα επικοινωνίας, γεγονός που μειώνει τα μήκη καλωδίωσης της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης ενώ ταυτόχρονα αυξάνει την εξοικονόμηση χρημάτων και απαλλάσσει τους κεντρικούς ελεγκτές αυτοματισμού από επιπλέον εισόδους.

close menu