Τεχνολογίες

Μνημόνιο συνεργασίας Honda και Sony για τα ηλεκτρικά οχήματα

Η Sony και η Honda συμφώνησαν να εμβαθύνουν τη συζήτηση και τη διερεύνηση για το σχηματισμό μιας στρατηγικής συμμαχίας που έχει στόχο τη δημιουργία μιας νέας εποχής κινητικότητας και υπηρεσιών που σχετίζονται με αυτή. Οι δύο εταιρείες υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας που εκφράζει την πρόθεσή τους να ιδρύσουν μία κοινοπραξία μέσω της οποίας σχεδιάζουν να εμπλακούν στην από κοινού εξέλιξη και τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία υψηλής προστιθέμενης αξίας και την εισαγωγή τους στην αγορά σε συνδυασμό με την παροχή υπηρεσιών κινητικότητας.

Οι δύο εταιρείες θα προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις σε ό,τι αφορά την εκτέλεση διαφόρων οριστικών δεσμευτικών συμφωνιών, συμπεριλαμβανομένης μιας συμφωνίας κοινής εξέλιξης και μιας συμφωνίας κοινοπραξίας, με στόχο την ίδρυση της νέας εταιρείας μέσα στο 2022, η οποία υπόκειται στην εκτέλεση των δεσμευτικών συμφωνιών και των σχετικών ρυθμιστικών εγκρίσεων. Αυτή η συμμαχία στόχο έχει να συγκεντρώσει τις δυνατότητες εξέλιξης της Honda στον τομέα της κινητικότητας, την τεχνολογία κατασκευής αμαξωμάτων για οχήματα και την εμπειρία διαχείρισης υπηρεσιών μετά την πώληση που έχουν αναπτυχθεί από την ίδια εδώ και πολλά χρόνια, με την τεχνογνωσία της Sony στην ανάπτυξη και την εφαρμογή τεχνολογιών απεικόνισης, ανίχνευσης, τηλεπικοινωνιών, δικτύων και ψυχαγωγίας. Κοινός στόχος είναι η υλοποίηση μιας νέας γενιάς κινητικότητας και υπηρεσιών που θα είναι άμεσα συνυφασμένες με την ευχρηστία και το περιβάλλον καθώς θα συνεχίζουν να εξελίσσονται στο μέλλον.

Οι πωλήσεις του πρώτου EV από τη νέα εταιρεία αναμένεται να ξεκινήσουν το 2025. Η νέα εταιρεία αναμένεται να αναλάβει τον προγραμματισμό, το σχεδιασμό, την εξέλιξη, και την πώληση των ηλεκτρικών οχημάτων, χωρίς όμως να έχει στην κατοχή της και να λειτουργεί εγκαταστάσεις παραγωγής. Επομένως η Honda αναμένεται να είναι υπεύθυνη για την κατασκευή του πρώτου EV στο εργοστάσιο κατασκευής οχημάτων της.

Αναμένεται ότι μία πλατφόρμα υπηρεσιών κινητικότητας θα αναπτυχθεί από τη Sony και θα διατεθεί για τη Νέα Εταιρεία.

Τα δυνατά σημεία των δύο εταιρειών

“Στόχος της Sony είναι να “γεμίσει τον κόσμο με συναισθήματα μέσω της δύναμης της δημιουργικότητας και της τεχνολογίας”. Μέσω αυτής της συμμαχίας με τη Honda, η οποία έχει συγκεντρώσει εκτενή παγκόσμια εμπειρία και επιτεύγματα στην αυτοκινητοβιομηχανία εδώ και πολλά χρόνια και συνεχίζει να πραγματοποιεί επαναστατικά βήματα σε αυτόν τον τομέα, σκοπεύουμε να βασιστούμε στο όραμά μας για να “κάνουμε τον χώρο κινητικότητας συναισθηματικό” και να συμβάλουμε στην εξέλιξη της κινητικότητας με επίκεντρο την ασφάλεια, την ψυχαγωγία και την προσαρμοστικότητα”, δήλωσε ο Kenichiro Yoshida, Εκπροσώπου του Διευθύνοντα Συμβούλου, Προέδρου Δ.Σ., Προέδρου & CEO, Sony Group Corporation

“Η νέα εταιρεία θα έχει ως στόχο να σταθεί στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας, της εξέλιξης και της επέκτασης της κινητικότητας σε όλο τον κόσμο, ακολουθώντας μια διευρυμένη και φιλόδοξη προσέγγιση για τη δημιουργία αξίας που υπερβαίνει τις προσδοκίες και τη φαντασία των πελατών. Θα το πραγματοποιήσουμε αυτό αξιοποιώντας την τεχνολογία αιχμής και την τεχνογνωσία της Honda σε σχέση με το περιβάλλον και την ασφάλεια, ενώ παράλληλα θα ευθυγραμμίσουμε τις τεχνολογικές κατακτήσεις και των δύο εταιρειών. Παρά το γεγονός ότι η Sony και η Honda χαρακτηρίζονται από κοινές ιστορικές και πολιτισμικές ομοιότητες, οι τομείς της τεχνολογικής μας εξειδίκευσης είναι πολύ διαφορετικοί. Ως εκ τούτου, πιστεύω ότι αυτή η συμμαχία, η οποία συγκεντρώνει τα δυνατά σημεία των δύο εταιρειών, προσφέρει μεγάλες δυνατότητες για το μέλλον της κινητικότητας”, δήλωσε ο Toshihiro Mibe από το στρατόπεδο της Honda.

close menu