Επικαιρότητα

Μίνι φωτοβολταϊκά στους πληγέντες στη Θεσσαλία από το “Karditsapower”

Το εθελοντικό εγχείρημα “Karditsa Power” ανέπτυξε και απέστειλε mini-φωτοβολταϊκών σταθμών φόρτισης προς οικογένειες που επλήγησαν από τις πλημμύρες στο Παλαμά και στα γύρω χωριά της Καρδίτσας σε χρόνο ρεκόρ.

Το εγχείρημα αυτό, που ηγείται από το προσωπικό της ελληνικής drone Startup Smart Flying Machines και της Odyssea, χρηματοδοτείται από δωρεές της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας και πολιτών, αποτελεί ένα βήμα προς την υποστήριξη των πληγέντων από τις φυσικές καταστροφές από τις πρώτες μέρες των πλημυρών.

Οι mini-φωτοβολταϊκοί σταθμοί φόρτισης που αναπτύχθηκαν από το “Karditsa Power” επιτρέπουν στις οικογένειες που βρίσκονται χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα να φορτίσουν τις συσκευές τους και να διατηρήσουν την επικοινωνία τους σε κρίσιμες στιγμές. Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την ανακούφιση των πληγέντων κατοίκων της περιοχής.

Ο Συντονιστής του “Karditsa Power”, δήλωσε: “Είμαστε υπερήφανοι που μπορούμε να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση της κρίσης που έχει πλήξει την περιοχή μας. Η στήριξη προς τις οικογένειες που χρειάζονται τη βοήθειά μας είναι το κύριο κίνητρό μας, και ευχαριστούμε θερμά τη Συνεταιριστική Τράπεζα της Καρδίτσας και τους πολίτες που επέδειξαν γενναιοδωρία για το έργο μας.”

O Γενικός Διευθυντής της Συνεταιριστική Τράπεζας Καρδίτσας, Πάνος Τουρναβίτης δήλωσε:
«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές το αυτονόητο είναι η αλληλεγγύη μας προς τον συνάνθρωπο. Η Τράπεζα μας στηρίζει έμπρακτα κάθε προσπάθεια που κάνει την καθημερινότητα των πληγέντων λίγο καλύτερη»

Το “Karditsa Power” συνεχίζει να αναζητά δωρεές και εθελοντές για την επέκταση του εγχειρήματος και την παροχή βοήθειας στις πληγέντες περιοχές. Για περισσότερες πληροφορίες και προσφορές βοήθειας, επικοινωνήστε με το [email protected] ή επισκεφθείτε τη σελίδα karditsapower.org

close menu