Παπαγάλλος

Μία από τα [γνωστά, σταθερά και ασφαλή] «ίδια» στη Μπαρτσελόνα

Πιθανολογώ ότι οι Έλληνες και οι διεθνείς ανταποκριτές, που ήδη καταφθάνουν κατά συρροή στο Josep Tarradellas Barcelona El Prat Airport για να παρακολουθήσουν τη σύγχρονη ψηφιακή Βαβέλ του Mobile World Congress, σίγουρα θα σας μεταφέρουν πολλά εκστασιακά, πρωτοπορικά και καινοτόμα για πολλούς, αλλά για εμάς τα περισσότερα από αυτά είναι προβλέψιμα και αναμενόμενα.

Πέρα από τα τεχνολογήματα, που πλέον ελάχιστα από αυτά μας εκστασιάζουν, το θέμα που για εμένα είναι από τα πλέον αξιοπρόσεκτα, και δεν θα το δείτε να αναδεικνύεται στα ρεπορτάζ μηδέ και στα παραλειπόμενα, είναι η διάχυτη αγωνία των μεγαλομεσαίων στελεχών των βαρέων πολυεθνικών και των ημιβαρέων εταιρειών για το εργασιακό τους μέλλον.

Ήδη μερικές εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι ανά τον κόσμο απολυμένοι από μεγαλομανατζαρέους και τεχνοκράτες μέχρι και τους λοιπούς «χαλκο/οπτικορύχους» της ψηφιακής βιομηχανίας (στα καθ΄ημάς, ημείς φερόμεθα ότι αναζητούμε καμία εκατοστή χιλιάδες εργαζόμενους) και καθώς προμηνύεται, θα αυξηθούν ραγδαία εντός του 2023. Και οι λόγοι δεν έχουν να κάνουν με την ζήτηση και την προσφορά υποδομών και υπηρεσιών ψηφιακής τεχνολογίας.

Οοοοοχι και κάθε άλλο.

Έχει να κάνει με την ταχύτατη αλλαγή έως και ανατροπή πολλών ευαίσθητών συσχετισμών της συμβατικής και ψηφιακής βιομηχανίας, που αμέσως μετά την πανδημία έπαψαν να ισχύουν.

Και δεν ισχύουν, γιατί όπως μετά από κάθε ανατροπή σταθερών συσχετισμών, επέρχονται τα «επέκεινα». Και  μην τα ξαναλέμε! Η πανδημία και ο πόλεμος της Ουκρανίας ήταν οι θρυαλλίδες, που προκάλεσαν την έκρηξη όσων καταστάσεων είχαν πάθει αφλογιστία, όπως π.χ ο ακήρυκτος πόλεμος ΗΠΑ και Κίνας.

Και για να αφήσουμε τα διεθνιστικά και πάρα πολύ μακροπρόσθεσμα να πούμε ότι είναι πάρα μα πολύ πάρα πολύ πιο ενδιαφέρον για εμάς να ψάχνουμε και να διερευνούμε τις ποιοτικές και ποσοτικές και μεσομακροπρόθεσμες  διαφοροποιήσεις στην προσφορά και στη ζήτηση των υπηρεσιών και υποδομών ICT/ΤΠΕ, από το να τρέχουμε στα περίπτερα του MWC να σας λέμε για το τάδε ή το δείνα, εξαίρετο και αξιοπρόσεκτο κατά τα άλλα, τεχνολόγημα.

Το ειρωνικόν της υπόθεσης ποιο είναι?

Έλλην «Τσέο» κορυφαίας πολυεθνικής αμερικανικής εταιρείας (μέχρι εδώ τα στοιχεία) προσπαθούσε να με πείσει ότι «τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά για την Ελλάδα». Στην επισήμανσή μου ότι «Δηλαδή μου λες ότι τα 300 τόσα μύρια που έχετε πάρει τα τελευταία χρόνια από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα από τα οποία δεν έχετε γυρίσει παρά ελάχιστα στην ελληνική κοινωνία, είναι λίγα?» αρκέστηκε αν απαντήσει με το γνωστό «Δεν είναι ακριβώς έτσι» για να συνεχίσουμε τη συζήτηση για την κάμψη του Ελ Αραμπί, του Μπακαμπού και του Ροτρίγκες.

Παπα-γαλ(λ)ιάρηδές μου!

Είμαστε πολλά χρόνια όλοι και όλες μας στην ΑηΣηΤήδικη πιάτσα και πρέπει να λέμε τα σύκα, σύκα.

Κάθε απόπειρα να προσπαθήσουμε να πείσουμε τους άλλους ότι αυτό που βλέπουν είναι αυτό που ακούνε και ότι αυτό που ακούνε δεν είναι αυτό που θα δουν (Βγάλατε νόημα? Εμείς φυσικά), τότε, όταν θα ‘ρθουν και εδώ τα μαντάτα, θα είναι αργά.

Αργά για τους πολλούς, γιατί αρκετοί θα την έχουν κάνει. Ήδη δεν είναι και λίγοι.

Και εμείς?

Λέτε, ως παπα-γάλ(λ)οι, να χάσουμε τη δουλειά μας?!

ΠΑΠΑΓΑΛΛΙΕΣ

ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Από πέρσι σας είχαμε πιπιλίσει το μυαλό για το πότε θα γίνουν οι εκλογές και χωρίς να γίνουμε προφήτες «εν τη εαυτών πατρίδι» πέσαμε (περίπου) μέσα. Όχι ότι ήταν δύσκολο να προβλέψεις το πότε, από την στιγμή που ο Μητσοτάκης δεν τις έκανε τον περσινό Οκτώβριο. Όμως σήμερα το πότε θα γίνουν οι εκλογές είναι σαν να λέμε ότι το νιάου-νιάου στα κεραμίδια το λέει ένας σκύλος, που μιλάει ξένες γλώσσες.

Λοιπόν, και για να μην επανέλθουμε πάλι.

Αρχές Μαρτίου ο Μητσοτάκης προκηρύσσει εκλογές για τις αρχές Απριλίου. Στις 2 ή στις 9, Κυριακή των Βαΐων. Οι περισσότεροι λένε την Κυριακή των Βαΐων. Χατήρια δεν χαλάμε. Από εκεί και μετά, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες συνταγματικές διαδικασίες, οι επόμενες εκλογές προκηρύσσονται για δεύτερο 15νθήμερο του Μαΐου που έχει τρείς Κυριακές, στις 14, στις 21 ή στις 28 Μαΐου. Το πότε θα προκηρυχθούν οι δεύτερες θα το ξέρουμε μετά την  ημερομηνία σύγκλησης της Βουλής. Άρα μετά την επάνοδό μας από τα χωριά μας λόγω του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς.

Αυτά για τις εκλογές.

Επιτέλους τέλος!

close menu