Πληροφορική

Μετασχηματισμός της ψηφιακής παρουσίας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών από την ένωση εταιρειών Uni Systems – Linakis.digital

Την ψηφιακή παρουσία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) αναβαθμίζουν οι Uni Systems με τη Linakis.digital που συνεργάζονται για τη σχεδίαση και υλοποίηση νέου ιστοτόπου και εφαρμογής e-parking σε μία κοινή πλατφόρμα, παρέχοντας πιο ευέλικτη και άμεση εξυπηρέτηση στους εκατομμύρια επισκέπτες που εξυπηρετεί ετησίως ο αερολιμένας.

Οι δύο εταιρείες, μετά από διενέργεια διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού, ανέλαβαν το έργο που θα μετασχηματίσει τη ψηφιακή παρουσία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών καλύπτοντας, συγκεκριμένα, το σχεδιασμό μιας ολοκληρωμένης και υπερσύγχρονης Customer Experience λύσης, την υλοποίησή της σε τεχνολογίες αιχμής και την παραμετροποίηση των κατάλληλων υποδομών στην πλατφόρμα Microsoft Azure. Τα παραπάνω θα υποστηρίξουν το νέο προηγμένο website με δυνατότητες εξατομικευμένου ηλεκτρονικού e-parking, το οποίο μέχρι τώρα φιλοξενείται σε ξεχωριστό website, ενώ η ενοποίηση αυτή σε μια κοινή πλατφόρμα θα αναβαθμίσει συνολικά την ψηφιακή εμπειρία των επισκεπτών, εξυπηρετώντας όλες τις ενημερωτικές και εμπορικές τους ανάγκες.

Η Linakis.digital, κορυφαία εταιρεία στον τομέα της ανάπτυξης ψηφιακών έργων αιχμής, έχει αναλάβει τη δημιουργία μίας υψηλού επιπέδου ψηφιακής εμπειρίας για τους χρήστες και τους επισκέπτες του αναβαθμισμένου website του αεροδρομίου της Αθήνας, με προηγμένες λειτουργικότητες. Η υλοποίηση θα πραγματοποιηθεί στην διεθνώς αναγνωρισμένη digital experience platform (DXP) Kentico. Η πλατφόρμα αυτή επιτρέπει την εμφάνιση εξατομικευμένου περιεχόμενου σε κάθε αλληλεπίδραση του χρήστη, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες του με βάση την omni-channel συμπεριφορά του. Επίσης, θα ενσωματωθεί και το σύστημα στάθμευσης ParkAdoro της Parkaround.

Η Uni Systems, έχει αναλάβει το σκέλος του έργου που αφορά την υποδομή, με λύση που θα αναπτυχθεί, θα λειτουργήσει και θα παρακολουθείται μέσω της πλατφόρμας Microsoft Azure ως Software as a Service. Η υποδομή θα φιλοξενείται σε ευρωπαϊκά κέντρα δεδομένων, ώστε να επιτευχθεί συμμόρφωση με τους σχετικούς νόμους της Ε.Ε. και τους κανονισμούς που σχετίζονται με τη διατήρηση δεδομένων, ενώ είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η αρχιτεκτονική της λύσης σχεδιάστηκε ώστε να παρέχει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο ταχύτητας, ασφάλειας, διαθεσιμότητας και επεκτασιμότητας, ακολουθώντας τα πιο σύγχρονα διεθνή πρότυπα.

Πρόκειται για ένα έργο που στόχο έχει να αποτελέσει μέρος της συνολικής ταξιδιωτικής εμπειρίας, να στηρίξει ενεργά την προώθηση του ελληνικού τουρισμού και να αναδείξει ακόμα περισσότερο το ρόλο του ΔΑΑ ως βασική πύλη εισόδου στην Αθήνα και στη χώρα μας για εκατομμύρια επισκεπτών. Με την ολοκλήρωσή του, το έργο θα λειτουργήσει ως κεντρικός κόμβος εξυπηρέτησης για το μεγάλο όγκο επισκεπτών, αποτελώντας το πρώτο σημείο επαφής τους, με καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των προσδοκιών τους και στην απλοποίηση των ταξιδιωτικών εμπειριών τους.

Η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, δήλωσε: «Η συνεργασία μας με τους δύο εξαιρετικούς και κορυφαίους συνεργάτες μας, τη Uni Systems και τη Linakis.digital για τη λειτουργική αναδιαμόρφωση της ψηφιακής παρουσίας της εταιρείας αεροδρομίου αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα ψηφιακού μετασχηματισμού και ένα ουσιαστικό εργαλείο επικοινωνίας με τους συνεργάτες μας, τους επισκέπτες της πόλης και της χώρας και με το ευρύτερο κοινό! Στόχος μας είναι πολύ σύντομα ο κάθε ψηφιακός επισκέπτης της νέας ιστοσελίδας μας, να έχει στη διάθεσή του τα πλέον σύγχρονα, ευέλικτα και υψηλού επιπέδου εργαλεία, απολαμβάνοντας έτσι μια εντελώς αναβαθμισμένη εμπειρία μέσα από τις νέες πλατφόρμες του αεροδρομίου, της βασικής πύλης εισόδου στην πόλη και στη χώρα μας!»

Ο Πάνος Χελιώτης, Enterprise & Telecom Director της Uni Systems, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ανάληψη του σημαντικού, για την εικόνα της Ελλάδας, έργου, δήλωσε: «Η συμμετοχή μας στο εμβληματικό έργο μετασχηματισμού της ψηφιακής παρουσίας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, αποτελεί για εμάς τιμή και μεγάλη ευθύνη. Η ανάληψή του, επιβεβαιώνει τις μακρόπνοες στρατηγικές επενδύσεις μας στους τομείς του Customer Experience, Cloud & Security. Δέσμευσή μας η απαράμιλλη επιτυχία του έργου.»

«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που η Linakis.digital επιλέχθηκε για την αναβάθμιση της ψηφιακής παρουσίας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, με την δημιουργία του νέου website. Η ανάθεση αυτή αποτελεί αναγνώριση της πολυετούς εμπειρίας και των αποδεδειγμένων ικανοτήτων μας σε μεγάλα ψηφιακά έργα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον ΔΑΑ για την ευκαιρία που μας δίνει να υλοποιήσουμε ένα τόσο σημαντικό ψηφιακό έργο για τη χώρα μας. Χαιρόμαστε γι’ αυτή τη συνεργασία και ανυπομονούμε να προσφέρουμε μια εξαιρετική ψηφιακή εμπειρία σε όλους τους χρήστες του νέου δικτυακού τόπου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών», ανέφερε ο κ. Βασίλης Λινάκης, CEO της Linakis.digital.

close menu