Υλικό-Συσκευές

Με πάνω από 200 εκθέτες και υβριδική συμμετοχή άνοιξε η MWC στην Σανγκάη

Οι διεθνείς εκθέσεις “γιορτάζουν” την επιστροφή τους σε μια νέα κανονικότητα με την έναρξη της MWC η οποία άνοιξε σήμερα τις πύλες της στην Σανγκάη. Περίπου 20.000 επισκέπτες αναμένεται να δουν από κοντά τις νέες εξελίξεις στην κινητή τηλεφωνία και τις έξυπνες συσκευές και υπηρεσίες, ενώ χιλιάδες άλλοι θα συμμετέχουν στην ψηφιακή πλατφόρμα που δημιουργήθηκε ειδικά για την έκθεση.

“Σήμερα σηματοδοτείται ένα σημαντικό ορόσημο για την βιομηχανία κινητής τηλεφωνίας της Ασίας και την οικονομία της ευρύτερης περιοχής” ανέφερε ο John Hoffman, Διευθύνων Σύμβουλος της GSMA. “H MWC στην Σανγκάη είναι το πρώτο υβριδικό γεγονός του είδους του, που φέρνει καινοτομίες και ιδέες στους συμμετέχοντες τόσο αυτοπροσώπως όσο και διαδικτυακά”.

Το κυρίαρχο θέα της MWC είναι «Συνδεδεμένος αντίκτυπος» και η ατζέντα δείχνει πώς το ψηφιακό οικοσύστημα υποστηρίζει την παγκόσμια ανάκαμψη και μεταμορφώνει ζωές. Οι πιο προβεβλημένες ενότητες του συνεδρίου που πραγματοποιείται ταυτόχρονα με την έκθεση, αφορούν την Συνδεσιμότητα μέσω του 5G, την συνδεδεμένη Βιομηχανία και την καινοτομία της τεχνητής νοημοσύνης.

Με οδηγό το 5G

Η φετινή έκθεση στην Σανγκάη αναμένεται να “επισημοποιήσει” την τεράστια άνοδο του 5G στην Κίνα, η οποία σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης “Mobile Economy China 2021 report” δείχνει πως η απορρόφηση του 5G στην περιοχή επιτυγχάνεται με πολύ υψηλό ρυθμό. Κατά την διάρκεια του 2020 υπήρξαν πάνω από 200 εκατ. νέες συνδέσεις 5G στην Κίνα, ενώ μέχρι το 2025 εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 800 εκατομμύρια, οδηγώντας την δημιουργία μιας σειράς προϊόντων τόσο για καταναλωτές όσο και την ευρύτερη οικονομία.

Υποστήριξη της μετα-πανδημικής ανάκαμψης

Εκτός από τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που θα αναπτυχθούν για καταναλωτές και επιχειρήσεις, η εδραίωση του 5G αναμένεται να βοηθήσει την παγκόσμια οικονομία να ξεπεράσει τις επιπτώσεις του Covid-19 και την μετάβαση σε μια μετά την πανδημία οικονομική ανάκαμψη. Μέχρι το 2030 οι αναβαθμίσεις δικτύων σε 5G αναμένεται να προσθέσουν πάνω από 600 δισ. δολάρια στην παγκόσμια οικονομία, κάτι που μεταφράζεται στο 2,1% της αύξησης των εσόδων που αναμένονται την επόμενη δεκαετία σε όλες τις βιομηχανίες, σε όλους τους τομείς.

close menu