Οικονομικά αποτελέσματα

Με διπλασιασμό τζίρου στα 3,18 εκατ. ευρώ αλλά και ζημιών 3,56 εκατ. ευρώ έκλεισε το 2022 η Instashop

H Instashop διπλασίασε τον κύκλο εργασιών της το 2022, όμως κατέγραψε απώλειες 5 εκατ. ευρώ

Διπλάσιο τζίρο αλλά και διπλάσιες ζημιές κατέγραψε το 2022 η Ιnstashop, που μετράει τρία χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά. Συγκεκριμένα, με βάση την οικονομική της έκθεση, η εταιρεία κατέγραψε κύκλο εργασιών που ανήλθε σε 3,18 εκατ. ευρώ, όταν το 2021 είχε κυμανθεί περί τα 1,54 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη, όμως, το αποτέλεσμα περιόδου μετά από φόρους διαμορφώθηκε σε ζημιές 3,56 εκατ. ευρώ, όταν το 2021 οι ζημιές μετά φόρων ήταν 1,24 εκατ. ευρώ, ενώ οι ζημιές της αγγίζουν τα 5 εκατ. ευρώ.

Φυσικά, η εταιρεία είναι ακόμη σε φάση ανάπτυξης στη χώρα μας, και αυτό προκύπτει και από το γεγονός πως το 2022 σχεδόν διπλασίασε και το απασχολούμενο προσωπικό (από 66 εργαζομένους το 2021 σε 107 εργαζομένους το 2022).

Η Ιnstashop ιδρύθηκε το 2015 από τον Γιάννη Τσιώρη και την Ιωάννα Αγγελιδάκη και τον Αύγουστο του 2020 εξαγοράστηκε από τη γερμανική πολυεθνική DeliveryHero έναντι 360 εκατ. δολαρίων.

Με έδρα στη Θεσσαλονίκη και δραστηριότητα τόσο στη συμπρωτεύουσα όσο και στην Αθήνα, συνεργάζεται με τα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, My market, Θανόπουλος, Bazaar, Prasino Biomarket και Ergon House στην Αθήνα, καθώς και Ναταλί και Green Family στη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον, στη λιανική τροφίμων παρέχονται υπηρεσίες fast delivery σε έναν μεγάλο αριθμό μίνι μάρκετ, convenience stores, καταστημάτων με είδη για κατοικίδια, εξειδικευμένων καταστημάτων (φούρνους, ζαχαροπλαστεία, κρεοπωλεία, οπωροπωλεία, ιχθυοπωλεία, ανθοπωλεία κ.ά.), φαρμακεία, καταστήματα καλλυντικών, αξεσουάρ και ηλεκτρονικών.

Εκτός από την Ελλάδα, η εταιρεία έχει παρουσία σε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν, Αίγυπτο, Κατάρ, Λίβανο, Σαουδική Αραβία, Ομάν και Κουβέιτ.

close menu