Προϊόντα-Υπηρεσίες

“Λαβράκια” φοροδιαφυγής στα πρατήρια καυσίμων αποκάλυψε η εφαρμογή Appodixi

“Μαϊμού” αποδείξεις, “πειραγμένα” στοιχεία εισροών-εκροών και εκτεταμένη φοροδιαφυγή αποκαλύπτει η χρήση της εφαρμογής Appodixi, μέσω της οποίας οι πολίτες ελέγχουν την γνησιότητα των αποδείξεων και των στοιχείων που διαβιβάζουν οι εταιρείες μέσα από το MyData.

Παρά το γεγονός ότι τα ηλεκτρονικά συστήματα των πρατηρίων καυσίμων έχουν αποδειχτεί σχετικά εύκολα να “πειραχτούν”, σε συνδυασμό με την πυκνότητα των αποδείξεων που εκδίδουν, κάνουν τον έλεγχο και την επιβολή πειθαρχικών και ποινικών διώξεων πολύ δύσκολη, η χρήση της εφαρμογής Appodixi από τους καταναλωτές έδωσαν την ευκαιρία στους ελεγκτές της ΑΑΔΕ να πιστοποιήσουν σειρά παραβάσεων και μέχρι τώρα να προχωρήσουν στο σφράγισμα 3 πρατηρίων για παραβιάσεις του συστήματος “εισροών-εκροών”.

150 χιλ. ερασιτέχνες ελεγκτές στην υπηρεσία της ΑΑΔΕ

Μέχρι τώρα πάνω από 150 χιλ. πολίτες έχουν κατεβάσει την εφαρμογή Appodixi στο κινητό τους, έχοντας μέχρι τώρα προχωρήσει σε 50 χιλ. καταγγελίες, οι 20 χιλ. από αυτές επωνύμως. Σε ότι αφορά την φοροδιαφυγή στα πρατήρια υγρών καυσίμων, μέχρι τώρα και σε 50 μέρες λειτουργίας της εφαρμογής, έχει μπει λουκέτο σε 3 πρατήρια, καθώς σύμφωνα με έλεγχο της ΑΑΔΕ άλλα ποσά έγραφαν οι αποδείξεις που είχαν εκδοθεί σε πελάτες και άλλα στα στα στοιχεία που είχαν διαβιβαστεί στην εφορία.

Σε συγκεκριμένο πρατήριο στο Χαλάνδρι και μετά από διασταύρωση των πληρωμών μέσω POS, βρέθηκαν 18 παραποιημένες αποδείξεις, με τις οποίες το ποσό που είχε διαβιβαστεί στην ΑΑΔΕ αντιστοιχούσε μόλις στο 10% του ποσού που είχε εισπραχθεί από το κατάστημα, ενώ και τουλάχιστον 15 αποδείξεις, τα στοιχεία των οποίων δεν είχαν διαβιβαστεί ποτέ στην εφορία.

close menu