Διεθνή

Και ο Ζούκερμπεργκ στον χορό των CEOs που τα βάζουν με την Apple

Μετά το tweet του CEO της Spotify Technology, Ντάνιελ Εκ, ο οποίος κατηγόρησε την Apple ότι “δίνει στον εαυτό της κάθε πλεονέκτημα, ενώ ταυτόχρονα καταπνίγει την καινοτομία και βλάπτει τους καταναλωτές”, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ μπήκε και αυτός στον χορό των CEOs που τα βάζουν με την Apple.

“Η Apple έχει κατά κάποιο τρόπο ξεχωρίσει τον εαυτό της ως τη μόνη εταιρεία που προσπαθεί να ελέγξει (μονομερώς) το ποιες εφαρμογές μπαίνουν σε μια συσκευή”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Meta Platforms στο New York Times Dealbook Summit, όπως αναφέρει το Marketwatch. “Δεν νομίζω ότι αυτό είναι ένα βιώσιμο ή καλό μέρος για να βρισκόμαστε”.

“Είναι προβληματικό για μια εταιρεία να ελέγχει τι είδους εφαρμογές μπαίνουν σε μια συσκευή”, πρόσθεσε ο Ζούκερμπεργκ.

Η σημαντική επιρροή της Apple στην αγορά εφαρμογών μέσω του App Store προκάλεσε βιτριολικά σχόλια αυτή την εβδομάδα από τον Εκ, τον Έλον Μασκ της Twitter,τον CEO της Epic Games, Τιμ Σουίνι και άλλους για τις μεγάλες προμήθειες (έως 30%) και το σύστημα πληρωμών εντός του καταστήματος.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ο Ek – ο οποίος έχει παρακαλέσει το Κογκρέσο να ψηφίσει την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία μετά από χρόνια ακροάσεων που αφορίζουν τις Big Tech έγραψε στο Twitter: “Πόσο ακόμα θα κοιτάμε μακριά από αυτή την απειλή για το μέλλον του διαδικτύου; Πόσοι ακόμα καταναλωτές θα στερηθούν την επιλογή; Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις. Τα λόγια είναι χρήσιμα, αλλά χρειαζόμαστε δράση”.

Αξίζει να σημειωθεί πως και ο Έλον Μασκ τα έβαλε με την Apple, όμως στη συνέχεια δήλωσε πως η παρεξήγηση σχετικά με την πιθανή αφαίρεση του Twitter από το App Store της Apple επιλύθηκε μετά τη συνάντησή του με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Τιμ Κουκ.

close menu