Επιχειρήσεις

Jeff Bezos: “Έρχεται ύφεση, μην ξοδέψετε πολλά στο Black Friday”

Δηλώσεις που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα της εταιρείας του έκανε ο ιδιοκτήτης της Amazon Jeff Bezos, προτρέποντας τους καταναλωτές να είναι φειδωλοί και να μην ψωνίσουν πολλά και ακριβά πράγματα την περίοδο του Black Friday.

Σε συνέντευξη του στο CNN ο Jeff Bezos ανέφερε πως «Αν είστε ιδιώτης και σκέφτεστε να αγοράσετε μια μεγάλη τηλεόραση, ίσως να το καθυστερήσετε, να κρατήσετε τα μετρητά, να δείτε τι θα συμβεί στο μέλλον. Το ίδιο πράγμα θα σας πω και για ένα ψυγείο, ένα νέο αυτοκίνητο, οτιδήποτε άλλο. Απλά αφαιρέστε το ρίσκο από το τραπέζι».

«Αν δεν βρισκόμαστε σε ύφεση αυτή τη στιγμή, είναι πιθανό να βρεθούμε σε ύφεση πολύ σύντομα», είπε στη συνέντευξη, συνεχίζοντας ένα προειδοποιητικό tweet του περασμένου μήνα, σύμφωνα με το οποίο «οι πιθανότητες σε αυτή την οικονομία σας λένε να τα μαζέψετε όλα».

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Ομοσπονδίας Λιανικού Εμπορίου των ΗΠΑ, οι αμερικανοί καταναλωτές αναμένεται να ξοδέψουν μεταξύ 942,6 και 960,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων αυτή την περίοδο. Οι πωλήσεις των διακοπών πέρυσι ανήλθαν σε 889,3 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε η εμπορική ένωση.

Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, τα υπόλοιπα των πιστωτικών καρτών των Αμερικανών σκαρφάλωσαν στα 930 δισεκατομμύρια δολάρια, η μεγαλύτερη ετήσια αύξηση εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια, σύμφωνα με την Εθνική Ομοσπονδία Λιανικού Εμπορίου.

Κατά την περίοδο των εορταστικών αγορών οι Αμερικανοί συνήθως συσσωρεύουν χρέη πιστωτικών καρτών, πληρώνοντας τα χρέη αυτά στις αρχές του επόμενου έτους και επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία στο τέλος του έτους.

close menu