Οικονομικά αποτελέσματα

Ιστορικές απώλειες 23% για την μετοχή της Paypal

Οι μετοχές του PayPal βυθίστηκαν κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας, ακολουθώντας το παράδειγμα μετοχών όπως της Peloton και του Netflix που κατέγραψαν sell-off μετά την ανακοίνωση απογοητευτικών αποτελεσμάτων τριμήνου.

Οι εταιρείες αυτές έχουν διαγράψει τα περισσότερα από τα υπέρογκα έρδη τους, καθώς το τέλος των lockdown έφερε και το τέλος της εκρηκτικής ζήτησης για τις υπηρεσίες τους.

Τα αποτελέσματα τριμήνου της PayPal έδειξαν το ίδιο, ωθώντας τους επενδυτές να εγκαταλείψουν τη μετοχή και να την οδηγήσουν σε βουτιά 23%, τη μεγαλύτερη στην ιστορία της.

Ο συνολικός όγκος πληρωμών αυξήθηκε μόλις κατά 23% τους τελευταίους τρεις μήνες του περασμένου έτους, σημειώνοντας τη μικρότερη αύξηση των τελευταίων δύο ετών και ήταν χαμηλότερος από τις προσδοκίες των αναλυτών.

Τα αποτελέσματα τράβηξαν προς τα κάτω και την τιμή της μετοχής της ανταγωνιστικής Block., πρώην Squar, κατά 8,2% και της Affirm Holdings κατά 6,9%.

Άλλες μετοχές εταιρειών πληρωμών, όπως η Marqeta, η Fiserv, η Paysafe και η Fidelity National Information Services Inc. ενδέχεται επίσης να βρεθούν υπό πίεση, καθώς οι επενδυτές αρχίζουν να αναρωτιούνται κατά πόσον το δύσκολο τρίμηνο της PayPal είναι ένα μήνυμα για το τι πρόκειται να έρθει για τον κλάδο.

Για την PayPal, ωστόσο, οι επενδυτές  ανησυχούν και για το χτύπημα στα έσοδα από την επικείμενη απώλεια του κορυφαίου πελάτη της eBay.

TAGS:

close menu