Οικονομία

IRIS: Μικρή παράταση για τη σύνδεση των ταμειακών μηχανών προανήγγειλε ο Χατζηδάκης

Με τα νέα δεδομένα, δε θα ενεργοποιηθούν από τον Ιούλιο τα πρόστιμα των 1.500 ευρώ για όσους επαγγελματίες δε διασυνδεθούν με το IRIS ως τις 30 Ιουνίου

Προς παράταση κινείται η διορία που λήγει στις 30 Ιουνίου για τη σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το σύστημα αυτόματων πληρωμών IRIS.

Μιλώντας στην Ετήσια Συνέλευση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών προανήγγειλε “μικρή παράταση” για τη σύνδεση με το σύστημα IRIS, χωρίς να αποκαλύψει όμως το ακριβές διάστημα. Ανέφερε επίσης ότι θα υπάρξει και ειδική ενημέρωση από την ΑΑΔΕ το επόμενο διάστημα, για τους υπόχρεους που αφορά το μέτρο. Πάντως, η παράταση δεν θα μπορεί να υπερβαίνει σε διάρκεια κάποιες λίγες εβδομάδα ή έως ένα μήνα το πολύ ενδεχομένως.

Με τα νέα δεδομένα, δε θα ενεργοποιηθούν από τον Ιούλιο τα πρόστιμα των 1.500 ευρώ για όσους επαγγελματίες δε διασυνδεθούν με το IRIS ως τις 30 Ιουνίου, που λήγει επισήμως η διορία που έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών.

Επίσης, παρά τις αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα, δεν αλλάζει ο στόχος του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για σταδιακή επέκταση του IRIS σε όλες τις επιχειρήσεις μέχρι τον Μάρτιο του 2025, τόσο στο ηλεκτρονικό εμπόριο όσο και στα καταστήματα.

close menu