Προϊόντα-Υπηρεσίες

iPhone: Αλλάξτε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις για να μην διαρρέουν μηνύματά σας λέει η Apple

Τον κίνδυνο να διαρρεύσουν τα μηνύματά τους διατρέχουν οι χρήστες συσκευών iPhone, όπως αποκάλυψε η Apple σε σχετική ανακοίνωση.

Πιο συγκεκριμένα οι συνομιλίες τόσο μέσω iMessage όσο και WhatsApp είναι ευάλωτες στην υποκλοπή, εάν δεν έχετε αναβαθμίσει τις εργοστασιακές ρυθμίσεις της συσκευής σας.

Με βάση τις ρυθμίσεις αυτές, το κινητό σας συγχρονίζει αυτόματα τα μηνύματα που ανταλλάσσετε σε όλες τις συσκευές Apple που έχετε, ενώ διατηρεί και ένα εφεδρικό αρχείο όλων των περιεχομένων της συσκευής σας στο iClod.

Έτσι, αν και τα iMessage και WhatsApp χρησιμοποιούν τεχνολογίες κρυπτογράφησης, προκειμένου να εξασφαλίσουν την ιδιωτικότητα των συνομιλιών σας, η Apple αποθηκεύει το κλειδί που αποκρυπτογραφεί αυτές τις συνομιλίες σε εφεδρικά αρχεία στο iCloud.

Με αυτό τον τρόπο, η όλη διαδικασία της κρυπτογράφησης καθίσταται ανώφελη, καθώς τα μηνύματά σας μπορούν να γίνουν προσβάσιμα και εκτός των συγκεκριμένων εφαρμογών.

Η αποκάλυψη αυτή έγινε αφότου διέρρευσε απόρρητο έγγραφο του FBI, μέσα στο οποίο αναφέρονται οι εφαρμογές στις οποίες μπορούν οι πράκτορες να παρεισφρήσουν πιο εύκολα.

«Εάν ο στόχος χρησιμοποιεί εφεδρικό αντίγραφο iCloud, το κλειδί κρυπτογράφησης είναι προσβάσιμα», αναφέρει το έγγραφο του FBI.

Πώς θα εξασφαλίσετε την ιδιωτικότητα των μηνυμάτων σας

Πηγαίντε στις «Ρυθμίσεις».

Πατήστε πάνω στη επιλογή «Apple ID».

Επιλέξτε το «iCloud».

Απενεργοποιήστε την επιλογή «Εφεδρικό αντίγραφο iCloud», που βρίσκεται κάτω από την ενότητα «Εφαρμογές που χρησιμοποιούν το iCloud».

close menu