Τεχνολογίες

InCites Consulting: Νέο μοντέλο επιχειρηματικής ανάπτυξης σε 5G

Το νέο καινοτόμο Πλαίσιo Επιχειρηματικής Μοντελοποίησης εκπονήθηκε από τον οργανισμό 6G-IA Βιομηχανικός Σύνδεσμος για τα Ευφυή Δίκτυα & τις Υπηρεσίες 6G σε σχετική Υποομάδα Εργασίας στην οποία συμμετέχει η InCites Consulting

Τα δίκτυα 5G αναπτύσσονται και εξελίσσονται, λόγω των μοναδικών τεχνολογικών χαρακτηριστικών τους, της νέας αρχιτεκτονικής και της «λογισμικοποίησης» όλων των λειτουργιών του δικτύου, τα επιχειρηματικά μοντέλα παροχής υπηρεσιών 5G και πέραν αυτού αλλάζουν δραστικά. Μεταβαίνουμε από τις παραδοσιακές γραμμικές αλυσίδες αξίας σε πολύπλοκα οικοσυστημικά δίκτυα αξίας. Κατά συνέπεια, αναδύεται η ανάγκη ενός εντελώς νέου τρόπου ανάπτυξης αποδοτικών επιχειρηματικών μοντέλων για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο οικοσύστημα του 5G και αργότερα και του 6G.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η InCites Consulting, πρωτοπορώντας συστηματικά στην αποτελεσματική Επιχειρηματική Μοντελοποίηση πολύπλοκων συστημάτων ΤΠΕ, συνεισέφερε με την τεχνογνωσία της στην ανάπτυξη ενός νέου, καινοτόμου πλαισίου για τον καθορισμό επιτυχημένων, βιώσιμων επιχειρηματικών μοντέλων που θα επιτρέψουν σε κάθε επιχείρηση που συμμετέχει στο οικοσύστημα του 5G & πέραν αυτού, να αποκομίσει αξία και να επωφεληθεί από την καινοτομία και την ανάπτυξη της αγοράς.

Το νέο καινοτόμο Πλαίσιo Επιχειρηματικής Μοντελοποίησης εκπονήθηκε από τον οργανισμό 6G-IA Βιομηχανικός Σύνδεσμος για τα Ευφυή Δίκτυα & τις Υπηρεσίες 6G (6G Smart Networks and Services Industry Association, 6G-IA), σε σχετική Υποομάδα Εργασίας στην οποία συμμετέχει η InCites Consulting με δύο από τους εμπειρογνώμονές της.

Σε δηλώσεις του ο Δρ Ιωάννης Νεοκοσμίδης, διευθύνων σύμβουλος της InCites Consulting, αναφέρει ότι πρόκειται για μια κοινή διευρωπαϊκή προσπάθεια πολλών επιστημόνων και βασικών παραγόντων της αγοράς σε ένα θέμα κρίσιμης σημασίας για τη μελλοντική επιτυχία των επιχειρήσεων που στοχεύουν να αξιοποιήσουν πλήρως τα οφέλη των τεχνολογιών 5G και 6G. Αισθάνομαι υπερήφανος και ευγνώμων που συμμετείχαμε σε αυτή την προσπάθεια, καθώς πρόκειται για μια ακόμη αναγνώριση της βαθιάς τεχνογνωσίας και εμπειρίας της InCites Consulting στην ανάπτυξη καινοτόμων Επιχειρηματικών Μοντέλων ΤΠΕ, πρόσθεσε.

TAGS:

close menu