Έργα - Εγκαταστάσεις

Ηλεκτρονικές Ταυτότητες: Το έργο των 515 εκατ. ευρω αναζητά δικαιούχο – Οι εταιρείες που έμειναν εκτός

Στην δεύτερη φάση του μπαίνει ο διαγωνισμός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες, καθώς 3 εταιρείες μειοδότησαν για την υλοποίηση του νέου ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος εντύπων ασφαλείας (ΟΠΣΕΑ). Η διάρκεια της σύμβασης είναι 10 έτη με δυνατότητα παράτασης πέντε ακόμη χρόνων, με το μέγιστο κόστος για την έκδοση νέων ταυτοτήτων να τοποθετείται σε 10 ευρώ, που αντιστοιχεί στην αξία του παράβολου. Όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εφόσον υπάρξουν εκπτώσεις στο σύνολο του ποσού του διαγωνισμού, το κόστος της φωτογραφίας θα μειωθεί από τα 10 ευρώ αναλογικά.

Οι τεχνικές προσφορές για τη δημιουργία του νέου ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος εντύπων ασφαλείας (ΟΠΣΕΑ), συμπεριλαμβανομένης της νέας ταυτότητας – κάρτας πολίτη που θα αντικαταστήσει τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ, που εγκρίθηκαν ανήκουν στις εξής κοινοπραξίες και ενώσεις εταιρειών:

Η κοινοπραξία της Veridos Matsoukis (θυγατρική της γερμανικής Veridos) με την Cosmote και την Byte Computer.
Η Βερολινέζικη Veridos ειδικεύεται στη δημιουργία κάθε είδους επίσημων κρατικών εγγράφων (ταυτότητες, διπλώματα οδήγησης, κ.α.). Θα συνδυάσει την τεχνογνωσία της με τον όμιλο ΟΤΕ και την Byte, μία από τις σπουδαιότερες και μεγαλύτερες εταιρίες παροχής ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής και επικοινωνιών στην Ελλάδα.

• Η κοινοπραξία της γαλλικής Thales με τη Unisystems και την ιαπωνική Toppan.
Η Thales που έχει δραστηριότητα στους τομείς της αεροναυπηγικής και της άμυνας με την θυγατρική της Gemalto, η οποία ειδικεύεται στην παροχή λύσεων ψηφιακής ασφάλειας και στη δημιουργία επίσημων εγγράφων. Η Toppan ιδρύθηκε το 1900 στο Τόκιο και κατέχει ηγετική θέση στην αγορά εκτύπωσης της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου. Στην κοινοπραξία βασικό ρόλο θα έχει η Unisystems του ομίλου Quest, που θεωρείται μια εταιρεία παροχής λύσεων και υπηρεσιών Πληροφορικής και σχεδιασμού, υλοποιήσεων, υποστήριξης ολοκληρωμένων λύσεων και παροχής υπηρεσιών με παράδοση 57 ετών.

• Η κοινοπραξία της Space Hellas με τον βελγικό όμιλο Zetes και την ουγγρική εταιρεία Any.
Κεντρικό ρόλο στο σχήμα έχει η H Space Hellas, ένας κορυφαίος System Integrator και Value Added Solutions Provider στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, της πληροφορικής και της ασφάλειας. H βελγική Zetes παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής και δραστηριοποιείται στη δημιουργία κυβερνητικών εγγράφων όχι μόνο στο Βέλγιο, αλλά και στην Πορτογαλία και στη Δυτική Αφρική. H ουγγρική Any δραστηριοποιείται στη δημιουργία κυβερνητικών εγγράφων σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Από την συνέχεια του διαγωνισμού αποκλείστηκαν η κοινοπραξία του Ομίλου Λύκος (Austria Card, κ.α.) με τα Γαλλικά Ταχυδρομεία με υπεργολάβους τις Dataverse και Cosmos Business Systems και η γαλλική Idemia με συνεργάτη την Neurosoft.

close menu