Γενικές Ειδήσεις

Η VW αποφάσισε να “αναστήσει” την παλιά κλασική κασέτα

Μπορεί να έχουμε μπει για τα καλά στην εποχή της ψηφιοποίησης των πάντων, όμως η νοσταλγία για κάποια από τα αντικείμενα του παρελθόντος είναι πάντα ζωντανή. Δεν είναι τυχαίο ότι για πρώτη φορά εδώ και τουλάχιστον δύο δεκαετίες το βινύλιο ξεπέρασε σε πωλήσεις το CD. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι και η VW αποφάσισε να “αναστήσει” την παλιά κλασική κασέτα σε ένα μοντέλο της που είναι φτιαγμένο για το μέλλον και τις γενιές που μπορεί να μην έχουν συναντήσει κασέτα ούτε μια φορά στην ζωή τους.

Όλα αυτά εξηγούνται στο νέο ID. 2all, το πρωτότυπο που παρουσίασε η εταιρεία πριν λίγο καιρό και με το οποίο σκοπεύει να μπει στο πιο προσιτό και δημοφιλές κομμάτι των ηλεκτρικών μοντέλων. Η εταιρεία δεν έδειξε εικόνες από το σαλόνι του, κάτι που ανέλαβαν να κάνουν ανεξάρτητοι σχεδιαστές στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Ένας από αυτούς, με το όνομα Autopian σχεδίασε έναν πίνακα οργάνων με έντονο το ρετρό στοιχείο, και αναμνήσεις από τα 80’s. To ονομάζει Retro Mode Golf Era και διαθέτει εικονικά LED και σχεδιαστικά στοιχεία από τα κλασικά Golf εκείνης της δεκαετίας.

Εκτός από τα ρετρό εικονικά όργανα, ενδιαφέρον έχει και η σχεδίαση της οθόνης για το σύστημα Infotainment. Οι σχεδιαστές εδώ αποφάσισαν να αναστήσουν, έστω και ψηφιακά, την κασέτα, την οποία παρουσιάζουν στην κεντρική οθόνη κατά την φάση αναπαραγωγής της μουσικής. Για όσους πάλι θέλουν κάτι ακόμα πιο παλιό, οι σχεδιαστές έχουν προβλέψει να δημιουργήσουν μία άλλη οθόνη με χαρακτηριστικά από τον κλασικό Σκαραβαίο της δεκαετίας του 50 και του 60.

Ο πίνακας με το μονό όργανο πλαισιώνεται από εικονικές γρίλιες, όπως στον κλασικό Σκαραβαίο, ενώ υπάρχει και το παλιό σήμα το Wolfsburg, με ένα σκυλί πάνω σε ένα κάστρο, κάτι που υπήρχε στα παλιά αυτοκίνητα της VW. To σύστημα πολυμέσων εδώ γίνεται ακόμα πιο κλασικό, με τα πιεστικά κουμπιά εκείνης της εποχής σε άσπρο και μαύρο. Όλα αυτά προς το παρόν αποτελούν μία σχεδιαστική πρόταση, είναι όμως αρκετά εύκολο να προσαρμοστούν στα υπάρχοντα ψηφιακά πολυμέσα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της εταιρίας. Και να τα κάνουν ακόμα πιο χαριτωμένα, συνδυάζοντας πολύ όμορφα το ρετρό στοιχείο και την παράδοση της εταιρίας με το άνοιγμά της στο μέλλον μέσω της ηλεκτροκίνησης.

close menu