Υπηρεσίες

Η Visa επεκτείνει το Πρόγραμμα Fintech Fast Track στην Ευρώπη

Ο τρόπος με τον οποίο οι Ευρωπαίοι πληρώνουν και πληρώνονται αλλάζει γρήγορα με τους καταναλωτές και τους εμπόρους στην Ευρώπη να υιοθετούν τις ανέπαφες, τις διαδικτυακές πληρωμές και τις πληρωμές μέσω κινητού για τις καθημερινές τους αγορές.

Καθώς η διαχείριση χρημάτων και το εμπόριο γίνονται ψηφιακά, οι fintechs παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη νέων, ασφαλών τρόπων συναλλαγών για τους καταναλωτές και τους εμπόρους. Με στόχο να παρέχει αυξημένη υποστήριξη στο οικοσύστημα του fintech, η Visa ανακοίνωσε σήμερα νέες συνιστώσες για το πρόγραμμα Fintech Fast Track:

  1. Μια Εργαλειοθήκη Fast Track για τους Συνεργάτες (Fast Track Partner Toolkit), ώστε να βοηθήσει τις fintechs να επιταχύνουν την ανάπτυξη και να εξυπηρετούν καλύτερα τους πελάτες τους.
  2. Ένα πρόγραμμα πιστοποίησης με την ονομασία Visa Ready for Fintech Enablers, το οποίο διευκολύνει τη σύνδεση των fintech με πιστοποιημένους συνεργάτες   για ψηφιακή έκδοση και άλλες βασικές υπηρεσίες.

Οι κορυφαίες fintech σε όλο τον κόσμο επιλέγουν όλο και περισσότερο να συνεργαστούν με τη Visa σε βασικές κατηγορίες, όπως τα ψηφιακά πορτοφόλια, οι ψηφιακές τραπεζικές συναλλαγές,η εφαρμογή «Αγορά τώρα, πληρωμή αργότερα», οι πληρωμές B2B, τα διασυνοριακό εμβάσματα, οι πληρωμές λογαριασμών, οι υποδομές πληρωμών και οι πρόσωπο με πρόσωπο συναλλαγές. Πρόσφατα παραδείγματα fintechs που συνεργάζονται με τη Visa περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τις: Cosmote Payments (Ελλάδα), Bankable (ΜΒ), Conotoxia (Πολωνία), Enfuce (Φινλανδία), ininal (Τουρκία), Modulr (ΜΒ), PayPal (ΗΠΑ), Railsbank (ΜΒ) και Vivid Money (Γερμανία).

Με την επέκταση του κορυφαίου προγράμματος Fast Track της Visa, οι fintechs είναι εξοπλισμένες με τα εργαλεία που θα τις βοηθήσουν να επικρατήσουν στην κατηγορία τους. Η συμμετοχή στο Fast Track έχει αυξηθεί κατά 360% σε ετήσια βάση παγκοσμίως , με τη Visa να συνεργάζεται με εκατοντάδες fintechs  που ασχολούνται ενεργά με το πρόγραμμα.

«Είναι μεγάλη μας χαρά να συνεργαζόμαστε με την Cosmote Payments στο πλαίσιο του Fintech Fast Track Program. Είναι συναρπαστικό να βλέπουμε τις συνεργαζόμενες fintechs να χρησιμοποιούν τα προγράμματα έκδοσης καρτών Visa και το δίκτυό μας για να ψηφιοποιήσουν τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και να βελτιώσουν τη ζωή των καταναλωτών και των επιχειρήσεων», δήλωσε η Ανδριάνα Παππά, επικεφαλής της  Visa στην Ελλάδα. «Μέσω του προγράμματος Fast Track, παρέχουμε στις fintechs ένα εύχρηστο σύνολο εργαλείων για την ενεργοποίηση τα προϊόντων τους. Οι πόροι που παρέχουμε, όπως η διαδικτυακή αδειοδότηση και ο σχεδιασμός καρτών, βοήθησαν να γίνει το Fast Track το κορυφαίο πρόγραμμα για τις fintechs”.

Παρουσιάζοντας το Fast Track Partner Toolkit
Η Visa παρουσίασε το Fast Track Partner Toolkit που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις συνεργαζόμενες fintechs
που εντάσσονται στο πρόγραμμα. Η εργαλειοθήκη αυτή δημιουργήθηκε για να επιταχύνει την ανάπτυξη μιας εταιρείας και παρέχει εξαιρετική πρόσβαση στους εμπειρογνώμονες της Visa σε θέματα στρατηγικής, μάρκετινγκ, σχεδιασμού, διαχείρισης κινδύνων και πολλά άλλα.

Μέσω της εργαλειοθήκης, οι συνεργάτες μπορούν να αξιοποιήσουν εκπαιδευτικούς πόρους όπως εντατικά προγράμματα εκπαίδευσης για την τεχνολογία πληρωμών που αναβαθμίζουν τις  γνώσεις μιας εταιρείας για τον κλάδο, βασικούς στρατηγικούς πόρους για να δημιουργήσουν προσαρμοσμένες μελέτες συγκριτικής αξιολόγησης και να χρησιμοποιήσουν τα διαδικτυακά εργαλεία σχεδίασης καρτών της Visa, ώστε να βοηθήσουν στην ταχεία δημιουργία και διάθεση μιας κάρτας στην αγορά.

TAGS:

close menu