Τεχνολογίες

Η ViewSonic επενδύει στο Metaverse for Education

Η ViewSonic Corp., θα παρουσιάσει την τελευταία της λύση EdTech “UNIVERSE by ViewSonic” στο ISTE Live 22 Conference & Expo στη Νέα Ορλεάνη στις 27-29 Ιουνίου 2022. Η έκδοση beta του UNIVERSE by ViewSonic παρουσιάζει ένα καθηλωτικό, τρισδιάστατο, εικονικό περιβάλλον, που δημιουργήθηκε ειδικά για τον τομέα της εκπαίδευσης. Διευκολύνει τις διαδραστικές εμπειρίες μάθησης, που αυξάνουν τη συμμετοχή των μαθητών, ενώ ενισχύει τη συνεργασία και το αίσθημα των παιδιών ότι ανήκουν σε ένα σύνολο, ακόμα και όταν δεν μπορούν να έχουν φυσική παρουσία στην τάξη.

“Η πανδημία άλλαξε το εκπαιδευτικό τοπίο και είδαμε πως η ψηφιακή καινοτομία και η τεχνολογία βοήθησαν την εκπαιδευτική κοινότητα να ξεπεράσει απρόβλεπτες προκλήσεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου” δήλωσε ο Kevin Chu, director of UNIVERSE Business Unit της ViewSonic. “Μέσω της συνεχιζόμενης δέσμευσης της ViewSonic για καινοτομία στην EdTech τεχνολογία, δημιουργήσαμε μία καθηλωτική πλατφόρμα ψηφιακής εκμάθησης, που έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει της μαθησιακές εμπειρίες εκτός τάξης. Το UNIVERSE by ViewSonic στοχεύει στην υποστήριξη των εκπαιδευτικών, ώστε εκείνοι να διδάσκουν με περισσότερη δημιουργική ελευθερία σε διαδικτυακά περιβάλλοντα μάθησης.”

Το UNIVERSE by ViewSonic διαθέτει καθηλωτικούς χώρους εικονικής μάθησης, όπως αίθουσες διδασκαλίας και διαλέξεων και χώρους συνεργασίας. Οι μαθητές μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και να αλληλεπιδρούν με τους συμμαθητές τους μέσω του δικού τους avatar. Τα διαισθητικά συστήματα ελέγχου τους επιτρέπουν να περιηγούνται στις σχολικές εγκαταστάσεις και να αλληλεπιδρούν με τα άλλα παιδιά σε ένα ασφαλές ψηφιακό περιβάλλον, όπου θα αισθάνονται άνετα να αναπτύξουν ουσιαστικές, προσωπικές σχέσεις. Όλη η επικοινωνία μπορεί να διενεργηθεί διαισθητικά μέσω ιδιωτικών και ομαδικών συνομιλιών, emoji και αληθινού χωροταξικού ήχου.

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν ολοκληρωμένα εργαλεία διδασκαλίας, όπως κοινή χρήση οθόνης, μετάδοση μέσω κάμερας και δημιουργία κουίζ, ώστε να ικανοποιήσουν τις ανάγκες κάθε τάξης. Παράλληλα, οι μαθητές μπορούν να συνεργάζονται μέσω ανοιχτών συζητήσεων στην κυρίως αίθουσα ή να δραπετεύουν σε διαφορετικά meeting room, για πιο εστιασμένες συζητήσεις.

Με ειδικά διαμορφωμένες λειτουργίες διαχείρισης τάξης, οι δάσκαλοι μπορούν να εναλλάσσονται ανάμεσα στα Lecture Mode και Discussion Mode ανάλογα με τις ανάγκες κάθε εκπαιδευτικού σεναρίου. Επιπλέον, ειδικές λεπτομερείς εκθέσεις που παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τα επίπεδα συμμετοχής των μαθητών είναι διαθέσιμες μετά από κάθε μάθημα, υποστηρίζοντας τους διδάσκοντες με εμπεριστατωμένα στοιχεία για βελτιωμένα μαθησιακά αποτελέσματα στο ψηφιακό εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Metaverse

close menu