Εκδηλώσεις

Η τρίτη διοργάνωση «Μονοπάτια Σταδιοδρομίας» επανέρχεται ψηφιακά στις 7 και 8 Ιουλίου από το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας & Σταδιοδρομίας

Μετά την μεγάλη επιτυχία των δύο προηγούμενων διοργανώσεων, τα “Μονοπάτια Σταδιοδρομίας” επιστρέφουν για τρίτη φορά ως μια ακόμα πρωτοβουλία ενημέρωσης και ενδυνάμωσης του νεανικού κοινού, με την ‘υπογραφή’ του διακεκριμένου θεσμού «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας».

Η διημερίδα «Μονοπάτια Σταδιοδρομίας» θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Πέμπτη 7 και Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022, με δωρεάν συμμετοχή για το κοινό και παρουσία περισσότερων από 120 διακεκριμένων ομιλητών. Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο συμμετοχής παρακαλούμε επισκεφθείτε το https://www.monopatia-stadiodromias.gr/

Με τον τόπο αυτό δίνεται η ευκαιρία σε μαθητές, φοιτητές και αποφοίτους Πανεπιστημιακών Σχολών, από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό, να συμμετάσχουν σε μία μοναδική διαδραστική εκπαιδευτική εμπειρία, προκειμένου να διευρύνουν τους ορίζοντες τους και να ανακαλύψουν νέες επαγγελματικές ευκαιρίες και προοπτικές.

Τα «Μονοπάτια Σταδιοδρομίας» στοχεύουν τόσο να ενημερώσουν και καθοδηγήσουν φοιτητές και απόφοιτους ως προς την αναζήτηση των επόμενων βημάτων για την επαγγελματική τους αποκατάσταση, όσο και να υποστηρίξουν τους μαθητές Λυκείου που καλούνται να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους, με συμβουλές για τις δυνατότητες κατευθύνσεων που τους προσφέρονται από μια πληθώρα σημαντικών Ακαδημαϊκών κλάδων.

Στόχος είναι η ενημέρωση των νέων για τις επιλογές καριέρας, ανάλογα με την σχολή τους ή την σχολή που θα επιλέξουν. Συγκεκριμένα, θα καλυφθούν 17 πανεπιστημιακά τμήματα από διάφορα Πανεπιστήμια όπως: Στατιστικής, μαθηματικών, Marketing, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανολόγων μηχανικών, Χημικών μηχανικών, Χημείας, Φαρμακευτικής, Πληροφορικής, Χρηματοοικονομικών, Φυσικής, Γεωπονικών σπουδών, Ανθρωπιστικών και Πολιτικών Επιστημών, Νομικής, Διοίκησης επιχειρήσεων και Ναυτιλιακών σπουδών.

Μέσω διαδικτυακών πάνελ, τα οποία θα αποτελούνται από ακαδημαϊκούς και στελέχη κορυφαίων επιχειρήσεων, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν νέες πτυχές και προοπτικές για την επιλογή της ακαδημαϊκής τους κατεύθυνσης και την εξέλιξη της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας. Οι εισηγητές κάθε ξεχωριστού πάνελ θα παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με το δικό τους επαγγελματικό «μονοπάτι»,  ενώ μετά το πέρας των παρουσιάσεων θα ακολουθεί ανοικτή συζήτηση. Μια ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης ψηφιακής ημερίδας είναι ότι οι περισσότεροι εισηγητές έχουν κι οι ίδιοι σπουδάσει το συγκεκριμένο αντικείμενο/θεματική του πάνελ.

Χρυσοί Χορηγοί της εκδήλωσης είναι η Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ, το Ίδρυμα Konrad Adenauer, η Info Quest Technologies, η Uni Systems, η ΕΥ, ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ και η IQVIA. Χορηγοί είναι η ATOS, η Coca-Cola Τρία Έψιλον, η Oracle Academy, η ELPEN, η Think Silicon και η Latsco Shipping. Η V+O Communication αποτελεί, σταθερά, τον Σύμβουλο Επικοινωνίας της διοργάνωσης.

Η διήμερη ενημερωτική εκδήλωση διοργανώνεται με την επιμέλεια της οργανωτικής ομάδας του θεσμού και υπό την καθοδήγηση του κου Ιορδάνη Λαδόπουλου, π. Καθηγητή της ΑΣΟΕΕ, ιδρυτή του Πανοράματος.

Εκδηλώσεις

close menu