Επιχειρήσεις

Η Tesla δρομολογεί επένδυση 10 δισ. δολ. στο εργοστάσιο του Τέξας

Ο CEO της Tesla Inc, Elon Musk, δήλωσε ότι το νέο εργοστάσιο κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Όστιν του Τέξας θα είναι μια επένδυση άνω των 10 δισ. δολαρίων σε βάθος χρόνου.

Σύμφωνα με ενημερώσεις που κατατέθηκαν στην αμερικανική Κεφαλαιαγορά, η Tesla σχεδιάζει να δαπανήσει πάνω από 1 δισ. δολάρια για την κατασκευή του εργοστασίου και σκόπευε να το ολοκληρώσει μέχρι το τέλος του τ2021.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Elon Musk ανέφερε: “Το Giga Texas είναι μια επένδυση άνω των 10 δισ. δολαρίων σε βάθος χρόνου, δημιουργώντας τουλάχιστον 20 χιλιάδες άμεσες και 100 χιλιάδες έμμεσες θέσεις εργασίας”.

Η Tesla δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα που ζητούσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το tweet. Στο παρελθόν έχει δηλώσει ότι το εργοστάσιο θα δημιουργήσει περίπου 10.000 θέσεις εργασίας.

Η εταιρεία αναμένεται να λάβει σχεδόν 65 εκατομμύρια δολάρια σε τοπικές φορολογικές εκπτώσεις για το εργοστάσιο, το οποίο βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο στα ανατολικά περίχωρα του Όστιν.

close menu