Έργα - Εγκαταστάσεις

Η Telmaco αυτοματοποιεί και αναβαθμίζει την εικονοληψία της Βουλής των Ελλήνων

Την εγκατάσταση Αυτοματοποιημένου Συστήματος Ρομποτικής Εικονοληψίας στη Βουλή των Ελλήνων ολοκλήρωσε η Telmaco A.E., η κορυφαία εταιρεία στην Ελλάδα στον χώρο των έργων τηλεοπτικού, ραδιοφωνικού και οπτικοακουστικού εξοπλισμού.

Η Telmaco ανταποκρίθηκε στις υψηλές και σύγχρονες προδιαγραφές που έθεσε η Βουλή των Ελλήνων και αναδείχθηκε ανάδοχος για το έργο μέσω διεθνούς ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού. Το σύστημα Ρομποτικής Εικονοληψίας στην Βουλή των Ελλήνων έχει ήδη ενεργοποιηθεί με αποτέλεσμα τη σημαντική βελτίωση της εμπειρίας θέασης των τηλεθεατών.

«Στην Telmaco η έγκαιρη και ποιοτική υλοποίηση του έργου αποτέλεσε βασική προτεραιότητά μας. Με αυτό τον τρόπο, θέλουμε να συμβάλλουμε στην προσπάθεια που γίνεται μέσω της Βουλής των Ελλήνων για την άρτια ενημέρωση των πολιτών. Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου αναβαθμίζει σημαντικά την ποιότητα των τηλεοπτικών παραγωγών της Βουλής των Ελλήνων. Πρόκειται για ένα καινοτόμο έργο στο οποίο έχουμε αξιοποιήσει την τεχνογνωσία και την εμπειρία μας που πάντα βασίζονται σε τεχνολογίες αιχμής», δήλωσε ο Δημήτρης Κυριαζής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Telmaco A.E.

Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε στο έργο προέρχεται από κορυφαίους τεχνολογικούς οίκους, όπως η Grass Valley, η Vinten και η Fujinon. Για τη δικτύωσή του χρησιμοποιήθηκαν οπτικές ίνες, εφαρμόζοντας τα πιο πρόσφατα διεθνή πρότυπα. Οι κάμερες, που περιλαμβάνονται στο σύστημα, προέρχονται από τη σειρά LDX της Grass Valley, εταιρεία με μεγάλη παράδοση στον χώρο, εξαιρετικά πρωτοπόρα με την οποία η Telmaco έχει μακροχρόνια και αποκλειστική συνεργασία στην Ελλάδα και Κύπρο. Η συγκεκριμένη σειρά απαρτίζεται από κάμερες υψηλών προδιαγραφών, που μπορούν να αποτυπώσουν εικόνες σε δύσκολες φωτιστικές συνθήκες, ακόμα και με απρόβλεπτες φωτιστικές εναλλαγές, μεταδίδοντας έτσι εικόνες υψηλής ποιότητας.

Για τον πλήρη και αυτοματοποιημένο χειρισμό των εικονοληπτών εγκαταστάθηκε το HD-VRC της Vinten, η οποία ηγείται στον χώρο των ρομποτικών συστημάτων. Η διασύνδεση των συστημάτων και η ανάπτυξη του λογισμικού, που έγινε για τον σταθμό της Βουλής των Ελλήνων, παρέχει αναπτυγμένες λειτουργίες προγραμματισμού και αυτοματισμών, ενώ εγγυάται την καλύτερη δυνατή συνεργασία με τα υπόλοιπα συστήματα της Βουλής. Την υψηλή ποιότητα εικόνας μεταφέρουν δύο τύποι τηλεοπτικών φακών, ο ZA12x4.5BMD και ο ΖΑ17×7.6BMD της Fujinon.

close menu