Τηλεπικοινωνίες

Η T-Mobile US εξαγοράζει την U.S. Cellular για 4,4 δισ. δολαρίων

Η T-Mobile US, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ, συμφώνησε να εξαγοράσει το μεγαλύτερο μέρος της U.S. Cellular έναντι ποσού 4,4 δισ. δολαρίων. Η εξαγορά περιλαμβάνει τους πελάτες κινητής τηλεφωνίας της U.S. Cellular, τα καταστήματα λιανικής και το 30% των περιουσιακών στοιχείων που σχετίζονται με το φάσμα. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2025, υπό την προϋπόθεση των απαραίτητων ρυθμιστικών εγκρίσεων.

Παρά τον εντεινόμενο ανταγωνισμό σε μια κορεσμένη αγορά τηλεπικοινωνιών, η T-Mobile έχει καταφέρει να αναπτυχθεί ταχύτερα από τους ανταγωνιστές της. Η εταιρεία έχει επενδύσει σημαντικά στην ανάπτυξη του δικτύου 5G, επεκτείνοντας τις υπηρεσίες της σε αγροτικές περιοχές και προσφέροντας mobile internet σε περιοχές με περιορισμένες ευρυζωνικές επιλογές.

Τον Απρίλιο, η T-Mobile έλαβε την έγκριση των αρχών των ΗΠΑ για την εξαγορά της Mint Mobile, πάροχου τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών που ανήκε εν μέρει στον ηθοποιό Ryan Reynolds. Παράλληλα, η Wall Street Journal ανέφερε ότι η Verizon και η T-Mobile βρίσκονταν σε συνομιλίες για την απόκτηση μερών της U.S. Cellular, η οποία διαθέτει περισσότερους από 4 εκατομμύρια συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας σε 21 πολιτείες και αξία 3,86 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η U.S. Cellular θα διατηρήσει μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιακών στις ΗΠΑ, το 70% του χαρτοφυλακίου φάσματος και σημαντικά επενδυτικά συμφέροντα, συμπεριλαμβανομένων των συνεργασιών γύρω από την ασύρματη επικοινωνία. Η T-Mobile, η οποία συγχωνεύθηκε με τη Sprint το 2020 σε ένα deal αξίας 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συνεχίζει να επεκτείνει τη θέση της στην αγορά τηλεπικοινωνιών με στρατηγικές εξαγορές.

close menu