Εκπαίδευση - Κατάρτιση

Η Startup Morphoses συγκεντρώνει €2,1 εκατ. για την ανάπτυξη δεξιοτήτων σε μαθητές

Η ελληνική Startup Morphoses ολοκλήρωσε με επιτυχία έναν γύρο χρηματοδότησης pre-seed που υπερκαλύφθηκε μάλιστα, εξασφαλίζοντας κεφάλαια ύψους 2,1 εκατ. ευρώ. Στόχος της εταιρείας είναι να αντιμετωπίσει το χάσμα δεξιοτήτων απασχολησιμότητας, μια συνεχιζόμενη πρόκληση στο σύγχρονο εργασιακό τοπίο, όπου τα άτομα που αναζητούν εργασία δεν είναι επαρκώς εξοπλισμένα με τις κρίσιμες «μαλακές» δεξιότητες που απαιτούν οι εργοδότες.

H Morphoses είναι μια πλατφόρμα edtech αφιερωμένη στην καλλιέργεια soft skills σε μαθητές ηλικίας 6 έως 17 ετών, προσφέροντας μια παιχνιδοποιημένη μαθησιακή εμπειρία που ενδυναμώνει τα άτομα τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά. Οι μαθητές συμμετέχουν σε εβδομαδιαίες συνεδρίες μιας ώρας που έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν, να κατακτήσουν και να μετρήσουν τις δεξιότητές τους. Αυτό καλλιεργεί την ικανότητα να παίρνουμε ρίσκα, να μαθαίνουμε από λάθη μας και να αναπτύσσουμε νοοτροπία ανάπτυξης.

Ο κύριος επενδυτής αυτού του γύρου είναι το Uni.Fund II VC, με την υποστήριξη διαφόρων επενδυτών αγγέλων, συμπεριλαμβανομένων των: Θάνου Παπαγγελή, Ανδρέα Σταυρόπουλου, Βασίλη Μπακολίτσα, Laurent Marquis, Γιάννη Θεοδωρόπουλου, Λίζας Κατσουράκη , Χάρη Πυλαρινού , Charles Delingpole, Δημήτρη Γλέζου.

H Άννα Νατσβλισβίλι, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Morphoses, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε ότι το Uni.Fund, μαζί με μια δυναμική ομάδα επενδυτών αγγέλων, ένωσε τις δυνάμεις του για να υπερασπιστεί την αποστολή μας να εξοπλίσουμε τους μαθητές με ζωτικές μαλακές δεξιότητες. Αυτός ο γύρος pre-seed σηματοδοτεί τον ουσιαστικό αντίκτυπο που έχει η λύση μας στους μαθητές, τις οικογένειες και τις επιχειρήσεις. Μαζί, διαμορφώνουμε το μέλλον της εκπαίδευσης!»

Η Δώρα Τραχανά, από το Uni.Fund, δήλωσε: «Το Uni.Fund έχει την τιμή να ηγείται της επένδυσης στις Μορφώσεις, έναν φάρο καινοτομίας στην ανάπτυξη μαλακών δεξιοτήτων. Πιστεύουμε ακράδαντα στη μετασχηματιστική δύναμη της εκπαίδευσης και η πρωτοποριακή προσέγγιση του Morphoses ευθυγραμμίζεται απόλυτα με το όραμά μας για την προώθηση της κοινωνικής προόδου μέσω της μάθησης. Καλλιεργώντας βασικές δεξιότητες, δεν καλλιεργούμε μόνο την ατομική ανάπτυξη, αλλά συμβάλλουμε επίσης στην οικοδόμηση ανθεκτικών κοινοτήτων για ένα βιώσιμο μέλλον. Είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε μέρος αυτού του ταξιδιού, προωθώντας την Morphoses σε νέα ύψη και επαναπροσδιορίζοντας το μαθησιακό τοπίο σε όλη την Ευρώπη».

Τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν θα επιταχύνουν την επέκταση της Morphoses σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, επιτρέποντας σε περισσότερους εργοδότες να υποστηρίξουν τους υπαλλήλους τους και τις οικογένειές τους. Αυτό το σημαντικό βήμα θα επικυρώσει περαιτέρω την προσαρμογή των προϊόντων της Morphoses στην αγορά και θα ενισχύσει την πλατφόρμα της για να καλύψει τις εξελισσόμενες ανάγκες των εκπαιδευομένων και των εταιρικών εταίρων της.

close menu