Προϊόντα-Υπηρεσίες

Η σειρά γραφείου της AOC τώρα προσφέρει βιώσιμες οθόνες επαγγελματικής χρήσης, με πιστοποίηση TCO Certified, generation 9

Μέρα με τη μέρα, όλο και πιο πράσινη

Η AOC, ειδική στις οθόνες, ανακοινώνει με υπερηφάνεια ότι θα γίνει ένας από τους πρώτους κατασκευαστές οθονών που θα λάβουν την πιστοποίηση TCO Certified, generation 9. H πιστοποίηση TCO Certified, generation 9, για οθόνες, κυκλοφόρησε μόλις πρόσφατα, την 1η Δεκεμβρίου 2021. Με 34 μοντέλα οθόνης επαγγελματικού τύπου, πιστοποιημένα με TCO Certified, generation 9, η AOC είναι τρίτη στην αγορά σε αριθμό μοντέλων που έχουν λάβει αυτήν την πιστοποίηση. Με μια γκάμα οθονών από 22 έως 34 ίντσες, τα μοντέλα TCO Certified, generation 9 της AOC, προσφέρουν ανάλυση από Full HD έως 4K, επιτρέποντας στους χρήστες πολλών απαιτήσεων να επιλέγουν με κριτήρια βιωσιμότητας όσον αφορά στις οθόνες.

Η TCO Certified, generation 9 πιστοποιεί προϊόντα που αποδεδειγμένα κατασκευάζονται με κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο, συμπεριλαμβανομένης της ευθύνης και της διαφάνειας στην εφοδιαστική αλυσίδα, της διαχείρισης κατά της διαφθοράς, καθώς και της ορθής χρήσης ορυκτών και της προσεκτικής διαχείρισης επεξεργασμένων χημικών ουσιών.

Στον σημερινό κόσμο, η βιωσιμότητα είναι μία από τις πρωταρχικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν όλες οι αγορές, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων πληροφορικής. Το ταξίδι για την επίτευξη της πραγματικής βιωσιμότητας είναι μια συνεχής διαδικασία, η οποία απαρτίζεται από πολλές πτυχές, όπως η κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνη κατασκευή, η ενσωμάτωση κυκλικών επιχειρηματικών μοντέλων και η παράταση της διάρκειας ζωής των προϊόντων πληροφορικής και η μείωση των ηλεκτρονικών αποβλήτων.

Το 2021, η AOC απέδειξε τη δέσμευσή της για έναν βιώσιμο πλανήτη με διάφορους τρόπους. Τον Φεβρουάριο, τα γραφεία της AOC στο Άμστερνταμ ελέγχθηκαν και έλαβαν το πιστοποιητικό ISO 50001 από την Ευρωπαϊκή Οδηγία Ενεργειακής Απόδοσης (ΟΕΑ). Το ISO 50001 έχει ως στόχο τη χαρτογράφηση των ροών ενέργειας και τον προσδιορισμό πιθανών τρόπων εξοικονόμησης. Η AOC πέρασε επίσης τον εξωτερικό έλεγχο ISO 14001, ο οποίος καθορίζει τις απαιτήσεις για ένα σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης. Η AOC όρισε σχέδια προϊόντων πιο αποδοτικά από πλευράς πόρων, χρησιμοποιώντας λιγότερο φελιζόλ, πλαστικά και μελάνι. Φέτος, η AOC συνέχισε να επικεντρώνεται στην κοινωνική ευθύνη δημοσιεύοντας μια Πολιτική Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για ολόκληρη την εταιρεία με την TPV και υποστηρίζοντας φιλανθρωπικές οργανώσεις αφιερωμένες στο gaming, όπως η  φιλανθρωπική οργάνωση SpecialEffect στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η τρέχουσα σειρά B2B της AOC απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελματιών χρηστών. Από τη φορητή οθόνη αφής 15,6″ έως την εξαιρετικά ευρεία οθόνη 34 ιντσών και από τις αναλύσεις από Full HD έως τα 4K, η γκάμα καλύπτει διαφορετικές περιπτώσεις χρήσης, από βασικές οθόνες έως μηχανές παραγωγικότητας με ενσωματωμένες επιλογές σύνδεσης USB-C. Για βιώσιμες επιχειρήσεις που στοχεύουν στη μείωση του αποτυπώματος του άνθρακα, οι οθόνες γραφείου της AOC με πιστοποίηση TCO, generation 9, αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την TCO Development για την κυκλοφορία της νέας πιστοποίησης TCO. Η Generation 9 ωθεί περαιτέρω κατασκευαστές, σαν εμάς, να φέρουν ακόμη πιο οικολογικά προϊόντα στην αγορά. Μαζί με την TCO Development, θα πάμε τη βιωσιμότητα και την κυκλική οικονομία στο επόμενο επίπεδο.» αναφέρει ο Kevin Yang, Technical Product and Compliance Manager Europe, CIS & Russia, AOC and MMD.

Η TCO Certified ιδρύθηκε το 1992 και είναι μια ανεξάρτητη παγκόσμια πιστοποίηση βιωσιμότητας για προϊόντα πληροφορικής (σύμφωνα με το πρότυπο ISO 14024), ανεξάρτητη από τη βιομηχανία πληροφορικής και τους αγοραστές της, ενώ δημιουργήθηκε από τον οργανισμό Ανάπτυξης TCO.

Όταν οι χρήστες αγοράζουν προϊόντα με πιστοποίηση TCO generation 9, μπορούν να είναι σίγουροι ότι το προϊόν που αγόρασαν πληροί όλα τα αυστηρά κριτήρια που καθοδηγούν την κοινωνική και περιβαλλοντική ευθύνη σε όλη τη διάρκεια ζωής του προϊόντος. Στην generation 9, βελτιώνονται τα κριτήρια για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της προμήθειας ορυκτών, διευρύνονται οι ασφαλέστερες εναλλακτικές λύσεις έναντι των επικίνδυνων ουσιών και επιβάλλονται πιο φιλόδοξα κριτήρια για την κυκλική οικονομία. Επιπλέον, προστέθηκαν νέοι δείκτες επιδόσεων βιωσιμότητας (SPIs) για να βοηθήσουν τους αγοραστές να κάνουν συνειδητές επιλογές σχετικά με τη βιωσιμότητα των προϊόντων.

Ο πλήρης κατάλογος εντολών και απαιτήσεων που πρέπει να πληρούνται, καθώς και περαιτέρω ορισμοί και διευκρινίσεις βρίσκονται στο επίσημο έγγραφο: TCO Certified, generation 9 documentation.

Στις δύσκολες και πολυτάραχες στιγμές που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα, η AOC είναι εξαιρετικά υπερήφανη για αυτό το επίτευγμα. Φέρνοντας στην αγορά έναν τόσο μεγάλο αριθμό εξαιρετικά βιώσιμων προϊόντων, η AOC δημιουργεί ένα θετικό περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο ως κατασκευαστής και ταυτόχρονα επιτρέπει στους αγοραστές να κάνουν μια καλύτερη και πιο πράσινη επιλογή.

close menu