Τεχνολογίες

Η Samsung Electronics συγχωνεύει τις μονάδες κινητής τηλεφωνίας και ηλεκτρικών ειδών

Η Samsung Electronics πρόκειται να συγχωνεύσει τις μονάδες κινητής τηλεφωνίας και ηλεκτρικών ειδών, διορίζοντας νέους συνδιευθυντές, στον μεγαλύτερο ανασχηματισμό από το 2017, για να απλοποιήσει τη δομή της και να επικεντρωθεί στις δραστηριότητες logic επεξεργαστών.

Οι δύο συνδιευθυντές, αντί των τριών, θα ηγηθούν της νοτιοκορεατικής εταιρείας καθώς στρέφεται προς τους δύο επιχειρηματικούς πυλώνες των επεξεργαστών και των καταναλωτικών συσκευών, συμπεριλαμβανομένων των smartphones, για να βοηθήσουν να ηγηθεί στην επόμενη φάση ανάπτυξης και να τονώσει την ανταγωνιστικότητα.

Η Samsung, της οποίας το Galaxy brand τη βοήθησε να γίνει η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία smartphone παγκοσμίως, επιδιώκει να αναζωογονήσει την επιβράδυνση της ανάπτυξης των κινητών, η συνεισφορά των κερδών της οποίας συρρικνώθηκε στο 21% στο τελευταίο τρίμηνο, από το σχεδόν 70% στο peak των αρχών της δεκαετίας του 2010.

Αντιθέτως οι δραστηριότητες εξαρτημάτων, κυρίως οι επεξεργαστές, έχουν γίνει πιο κερδοφόρες, βοηθούμενες από την έκρηξη της αποθήκευσης δεδομένων και την πρόσφατη έλλειψη της προσφοράς ημιαγωγών παγκοσμίως.

Οι δραστηριότητες απέφεραν σχεδόν τα τρία τέταρτα των 15,8 τρισ. γουόν (13,4 δισ. δολάρια) σε λειτουργικά κέρδη στο προηγούμενο τρίμηνο.

Επίσης, η Samsung δήλωσε ότι ο Han Jong-hee, επικεφαλής των δραστηριοτήτων οθονών, θα γίνει συν-CEO, και θα ηγείται της νέας συγχωνευμένης μονάδας ηλεκτρικών και καταναλωτικών ηλεκτρονικών καθώς και θα συνεχίσει να ηγείται των δραστηριοτήτων τηλεόρασης.

Ο Han έχει ανέβει στην κλίμακα των δραστηριοτήτων οθονών της Samsung, χωρίς να έχει εμπειρία σε κινητά.

close menu