Υγεία

Η πρώτη ιδιωτική πανεπιστημιακή κλινική αποκατάστασης από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Στην Κλινική παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες αξιολόγησης, αποκατάστασης και υποστήριξης μέσω των προγραμμάτων Φυσικοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Λογοθεραπείας, Διαιτολογίας, καθώς και Συμβουλευτικής/Ψυχολογίας.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο εγκαινίασε ένα κτιριακό συγκρότημα στο Campus Αμαρουσίου, το οποίο θα φιλοξενήσει την πρώτη στην Ελλάδα Ιδιωτική Πανεπιστημιακή Κλινική στην Αποκατάσταση, η οποία θα είναι ανοικτή στο κοινό και ειδικά στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Έχοντας επενδύσει σε εργαστήρια και εξοπλισμό υψηλών προδιαγραφών, η Κλινική αξιοποιεί την κεφαλαιοποιημένη τεχνογνωσία, την αναπτυγμένη ερευνητική δράση και την εμπειρία των Σχολών Επιστημών Υγείας και Αποκατάστασης, Παιδαγωγικών (Ειδικής Αγωγής), Ψυχολογίας και Αθλητισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Στην Κλινική παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες αξιολόγησης, αποκατάστασης και υποστήριξης μέσω των προγραμμάτων Φυσικοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Λογοθεραπείας, Διαιτολογίας, καθώς και Συμβουλευτικής/Ψυχολογίας. Μπορούν να εξυπηρετηθούν, ενήλικες και παιδιά με αναπτυξιακές, νευρολογικές, συναισθηματικές δυσκολίες-παθήσεις, χρόνια νοσήματα, βλάβη μετά από τραυματισμό ή κατόπιν ιατρικής σύστασης. Οι υπηρεσίες εντάσσονται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και προσφέρονται στο πλαίσιο της κλινικής εκπαίδευσης των φοιτητών και του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Οργανισμού.

Ισχυρό αποτύπωμα στην ιδιωτική Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

H Διευθύνουσα Σύμβουλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου Μητροπολιτικό-ΑΚΜΗ, Καλλιόπη Ροδοπούλου, έδωσε το στίγμα του νέου πρωτοποριακού εγχειρήματος: «Η πρώτη ιδιωτική Πανεπιστημιακή Κλινική στην Αποκατάσταση, αποτελεί έργο που όμοιό του, αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει σε εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα. Παραδίδουμε στους φοιτητές, στο επιστημονικό προσωπικό μας και στην ευρύτερη κοινότητα ένα υπερσύγχρονο κτίριο, ειδικά σχεδιασμένο για να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες που προέρχονται από την ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Ταυτόχρονα, αυτή η νέα δομή πρόκειται να εμπλουτίσει την εκπαιδευτική εμπειρία των φοιτητών μας, μέσω καινοτόμων εκπαιδευτικών μεθόδων, να εμπνεύσει τους διδάσκοντες και να εξασφαλίσει εργασιακές συνθήκες υψηλής ποιότητας στα στελέχη μας».

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της BC PARTNERS, Νίκος Σταθόπουλος, αναφέρθηκε στην επένδυση στον μεγαλύτερο ιδιωτικό εκπαιδευτικό όμιλο της χώρας και στα σχέδια για την επόμενη ημέρα. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Η επένδυσή μας στον Εκπαιδευτικό Όμιλο, Μητροπολιτικό-ΑΚΜΗ, αδιαμφισβήτητο ηγέτη στις Διεθνείς Πανεπιστημιακές Σπουδές και την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, έχει ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Η Εκπαίδευση δεν αποτελεί μόνο κλάδο οικονομικής δραστηριότητας, είναι βασική υποδομή του μέλλοντος για τη χώρα, είναι ο καλύτερος τρόπος να επενδύσουμε στη νέα γενιά».

H BC Partners εξαγόρασε ΙΕΚ Ακμή και Μητροπολιτικό Κολλέγιο – ICTPLUS

Η Ελλάδα ως διεθνής εκπαιδευτικός προορισμός

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Σταθόπουλος επικοινώνησε το όραμά του για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και την ανώτατη εκπαίδευση στη χώρα και την απόλυτη ανάγκη για ευθυγράμμιση με τον τρόπο και τους ρυθμούς που διαμορφώνεται η πραγματικότητα: «Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και τον Οργανισμό στο επόμενο στάδιο ανάπτυξής τους. Θα επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των φοιτητών μας εστιάζοντας στην απασχολησιμότητα και τη σύνδεση με την παγκόσμια αγορά εργασίας, έτσι όπως έχει εξελιχθεί μετά την 4η βιομηχανική επανάσταση, εμπλουτίζοντας το εκπαιδευτικό portfolio με σύγχρονα πανεπιστημιακά προγράμματα και επενδύοντας στις νέες τεχνολογίες και τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Θα συνεχίσουμε μαζί τις συντονισμένες προσπάθειες για την ανάπτυξη ενός δυναμικού Κέντρου Διεθνούς Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στη χώρα, μέσω της διεύρυνσης των συνεργασιών με διακεκριμένα Πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο. Φιλοδοξούμε να συμβάλουμε στον επαναπροσδιορισμό της Ελλάδας ως παγκόσμιου εκπαιδευτικού προορισμού. Μπροστά στις προοπτικές και προκλήσεις της επόμενης ημέρας στην Εκπαίδευση, ο Οργανισμός μας έχει τα πιο ισχυρά διαπιστευτήρια και θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί».

Οι φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου θα έχουν τη δυνατότητα να εξειδικευτούν σε πρότυπα εργαστήρια διεθνών προδιαγραφών, με υπερσύγχρονο εξοπλισμό και υπηρεσίες αιχμής. Μεταξύ άλλων η Κλινική περιλαμβάνει:

  • Living Lab Εργοθεραπείας με προσομοίωση οικιακών προσαρμογών καθημερινής χρήσης, εργαστήριο αισθητηριακής ολοκλήρωσης και παιδιατρικών παρεμβάσεων
  • Ερευνητικό εργαστήριο ανάλυσης βάδισης, ισορροπίας και human performance
  • Observation Labs Φυσικοθεραπείας και Λογοθεραπείας, με μονόδρομο καθρέφτη και χώρο για άμεση παρακολούθηση
  • Vιrtual Reality Lab (Εργαστήριο Εικονικής Πραγματικότητας)
  • Τμήμα Διατροφής και Μεταβολικού Ελέγχου
  • Ανοικτό Κέντρο Συμβουλευτικής
  • Εργαστήριο Βιοιατρικών επιστημών για τη διεξαγωγή μαθημάτων και εκπόνησης ερευνητικών εργασιών
  • Εργαστήριο Μεγιστοποίησης & Εργομετρικής Αξιολόγησης Κινητικών Δεξιοτήτων
  • Γυμναστήριο με σύγχρονο εργομετρικό εξοπλισμό για την παροχή εξατομικευμένων αξιολογήσεων.

Εκπαίδευση - Κατάρτιση

close menu