Προϊόντα-Υπηρεσίες

Η πολυαναμενόμενη φωτογραφική μηχανή της Sony, Alpha 7S III συνδυάζει υψηλής απόδοσης απεικόνιση και την κλασική ευαισθησία της σειράς “S”

Η Sony ανακοινώνει, την πολυαναμενόμενη προσθήκη στην αναγνωρισμένη σειρά mirrorless full-frame φωτογραφικών μηχανών Alpha 7S – την Alpha 7S III (μοντέλο ILCE7SM3).

Διαθέτοντας έναν ολοκαίνουργιο full-frame αισθητήρα εικόνας 12.1MP (περίπου, απόδοση) με οπίσθιο φωτισμό, εξαιρετικά υψηλή ευαισθησία και 15+ stop μεγάλο δυναμικό εύροςii, μια σειρά από εντυπωσιακές δυνατότητες εγγραφής βίντεο, που συμπεριλαμβάνουν 4K 120pi και 10-bit 4:2:2 βάθος χρώματος, ένα νέο μηχανισμό διάχυσης θερμότητας, διπλό slot με δυνατότητα relay recording που διευκολύνει πάνω από μία ώρα λήψης ταινιών 4K 60p έως ότου τελειώσει η μπαταρίαviii, ένα καινούργιο σύστημα αυτόματης εστίασης, οθόνη αφής και πλευρική οθόνη LCD, η νέα φωτογραφική μηχανή Alpha 7S III θα γίνει το απόλυτο δημιουργικό εργαλείο για επαγγελματίες βίντεο και για όλους τους τύπους υβριδικών φωτογράφων.

«Η Alpha 7S III «εκφράζει» απόλυτα το πάθος της Sony να λύνει τα προβλήματα των πελατών της», αναφέρει ο Salmon-Legagneur, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων, Ψηφιακής Απεικόνισης, Sony Ευρώπης. «Ακούμε πάντα τις παρατηρήσεις των πελατών μας και προσπαθούμε πολύ να παρέχουμε καινοτομίες που ξεπερνούν τις προσδοκίες τους. Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από αυτήν την φωτογραφική μηχανή. Συνδυάζοντας την ευαισθησία της κλασικής σειράς S με ένα σύνολο χαρακτηριστικών, απαράμιλλο για τα σημερινά δεδομένα επίπεδο απόδοσης και εμπειρία χρήστη – σε οποιοδήποτε επίπεδο τιμής – η Alpha 7S III ανοίγει έναν νέο κόσμο δυνατοτήτων για τους σημερινούς δημιουργούς.»

Η αρχιτεκτονική του συστήματος για την Alpha 7S III έχει επανασχεδιαστεί πλήρως, ώστε να παρέχει εξαιρετική απόδοση βίντεο και σταθερές λήψεις. Ο νέος 35mm full-frame αισθητήρας εικόνας οπίσθιου φωτισμού 12.1MP (περίπου, απόδοση) Exmor R™ CMOS μειώνει το φαινόμενο rolling shutter έως και τρεις φορέςiv και χρησιμοποιεί ένα σύνολο προηγμένων τεχνικών συλλογής φωτός για να εξασφαλίσει υψηλή ευαισθησία με χαμηλό θόρυβο, επιτρέποντας στους χρήστες να φωτογραφίζουν σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού χωρίς να χρειάζονται ρυθμίσεις φωτισμού μεγάλης κλίμακας. Εκτός από τη βελτιωμένη ποιότητα εικόνας, αυτός ο νέος αισθητήρας εικόνας περιλαμβάνει ένα σύστημα AF ανίχνευσης φάσης εστιακού επιπέδου για πρώτη φορά σε μια φωτογραφική μηχανή της σειράς S. Για να συμπληρώσει το νέο αισθητήρα, η Alpha 7S III περιλαμβάνει, επίσης, έναν νέο επεξεργαστή εικόνας BIONZ XR ™ που παρέχει έως και οκτώ φορές περισσότερη επεξεργαστική ισχύiii, ελαχιστοποιεί τον λανθάνοντα χρόνο επεξεργασίας, διευκολύνοντας πολλά από τα χαρακτηριστικά σταθερής λήψης και απεικόνισης που αποτελούν σήμα κατατεθέν για αυτή τη φωτογραφική μηχανή. Το νέο σύστημα περιλαμβάνει, επίσης, το φωτεινότεροx και μεγαλύτεροx ηλεκτρονικό viewfinder OLED 9,44 εκατομμυρίων dot και είναι η πρώτη κάμεραx στον κόσμο με διπλές υποδοχές κάρτας CFexpress Type A, επιτρέποντας τη μεταφορά δεδομένων υψηλής ταχύτητας σε μικρό μέγεθος.

Επαγγελματικές λύσεις ροής εργασιών βίντεο
H Alpha 7S III προσφέρει ενσωματωμένη εγγραφή 4K έως 120 καρέ ανά δευτερόλεπτοi, βάθος 10-bit και έγχρωμη δειγματοληψία 4:2:2, παράγοντας εκπληκτική εγγραφή βίντεο. Η νέα φωτογραφική μηχανή προσφέρει μια πιο ευέλικτη και αποτελεσματική ροή εργασιών κατά τη διάρκεια του post production, μέσω ποικιλίας προηγμένων λειτουργιών εγγραφής ταινιών, όπως κωδικοποίηση All-intra  και MPEG-H HEVC / H.265 (XAVC HS ™) . H Alpha 7S III διευκολύνει την ενσωμάτωση εγγραφών βίντεο με άλλες επαγγελματικές βιντεοκάμερες, παρέχοντας τρεις χρωματικές ρυθμίσεις γάμμα: S-Gamut, S-Gamut3 και S-Gamut3.Cine, επιτρέποντας στους χρήστες να μπορούν εύκολα να ταιριάξουν τις λήψεις βίντεο στην Alpha 7S III με τις λήψεις βίντεο σε επαγγελματικές βιντεοκάμερες για να απλοποιήσουν τη ροή εργασιών κατά την παραγωγή υλικού από πολλαπλές κάμερες. Εκτός από S-Log3 γάμμα καμπύλων, η Alpha 7S III υποστηρίζει προφίλ εικόνας HLG (Hybrid Log-Gamma), με ελάχιστη επεξεργασία στην διάρκεια του post production. Η Alpha 7S III επιτρέπει, επίσης, 4Κ 60p 16-bit Raw  για έξοδο περιεχομένου σε μια εξωτερική συσκευή εγγραφής μέσω βύσματος HDMI Type-A , προσφέροντας επιπλέον ευελιξία στο στάδιο του post production.

Βελτιωμένη ποιότητα εικόνας
Ο νέος αισθητήρας εικόνας CMOS και ο επεξεργαστής εικόνας BIONZ XR ™ της Alpha 7S III προσφέρουν τη «θρυλική» ευαισθησία της σειράς S με σημαντικά βελτιωμένη αναπαραγωγή χρωμάτων και απόδοση υφών για συνολικά βελτιωμένη ποιότητα εικόνας. Η τιμή του ISO  έχει μειωθεί σε 80, με αποτέλεσμα ένα κανονικό εύρος 80-102.400 (επεκτάσιμο σε 80-409.600 για βίντεο και 40-409.600 για φωτογραφίες), ώστε να παρέχει πιο ευέλικτο ISO plus και μεγάλο δυναμικό εύρος με χαμηλό θόρυβο σε όλες τις ρυθμίσεις. Προσφέρει βελτιωμένη ποιότητα εικόνας κατά περίπου 1 stop μείωσης θορύβουiv στο μεσαίο και υψηλό εύρος ευαισθησίας.

Τα χρώματα και οι υφές της βλάστησης, του ανθρώπινου δέρματος και πολλά άλλα αναπαράγονται ιδανικά και με συνέπεια, ανεξάρτητα από τις πηγές φωτός. Η απόδοση της διαβάθμισης έχει, επίσης, βελτιωθεί για καλύτερη εμφάνιση των τόνων της επιδερμίδας και την ανάδειξη του φωτισμού σε πορτρέτα. Βελτιώνει, επίσης, την απόδοση AWB (Auto White Balance), με ένα νέο «Visible light + IR Sensor» που βοηθά στην επίτευξη ακριβέστερης ισορροπίας λευκού υπό τεχνητό φωτισμό, συμπεριλαμβανομένων των λαμπτήρων φθορισμού και LED.

Ευέλικτη λειτουργικότητα
Προηγμένη απόδοση αυτόματης εστίασης για υβριδική χρήση
Για πρώτη φορά σε μια φωτογραφική μηχανή της σειράς Alpha 7, η Alpha 7S III προσφέρει γρήγορο υβριδικό AF (Fast Hybrid AF), συνδυάζοντας AF ανίχνευσης φάσης και ανίχνευσης αντίθεσης, προσφέροντας τη δυνατότητα να παρακολουθεί τα θέματα σε μεγάλη έκταση με εξαιρετική ταχύτητα, ακρίβεια και ομαλότητα, ακόμη και όταν χρησιμοποιείται στενό βάθος πεδίου. Η υψηλή εστίαση είναι δυνατή με τους φακούς E-mount της Sony.

Για περιβάλλοντα με μεγάλη κίνηση, το «Real-time Tracking» και το «Real-time Eye AF» είναι διαθέσιμα για να διατηρήσουν συνεχή εστίαση στο επιθυμητό θέμα. Το προηγμένο «Real-time Eye AF» της Sony βελτιώνει την απόδοση ανίχνευσης κατά 30% σε σχέση με το προηγούμενο σύστημαiii, χάρη στο νέο επεξεργαστή εικόνας. Εξασφαλίζει ακριβή, αξιόπιστη ανίχνευση ακόμα και όταν το πρόσωπο του ατόμου κοιτάζει μακριά. Το «Real-time Tracking» ενεργοποιείται απλώς αγγίζοντας το θέμα στην οθόνη. Το «Real-time Eye AF» ενεργοποιείται αυτόματα, όταν εντοπίζεται το μάτι του θέματος.

Ευέλικτες ρυθμίσεις αυτόματης εστίασης για λήψη ταινιών
Με βάση τις παρατηρήσεις των πελατών, η φωτογραφική μηχανή περιλαμβάνει πολλές δυνατότητες AF για επαγγελματίες χρήστες, συμπεριλαμβανομένης της «AF Transition Speed» (ταχύτητα μετάβασης αυτόματης εστίασης) επτά ρυθμίσεων, για την εύκολη δημιουργία μεταβάσεων rack-focus, και πέντε ρυθμίσεις «AF Subject Shift Sensitivity» (ευαισθησία αλλαγής αντικειμένου κατά την αυτόματη εστίαση), οι οποίες επιτρέπουν στο χρήστη να προσαρμόσει πόσο εύκολα θα αλλάξει η αυτόματη εστίαση AF ή θα παραμείνει στο «κλειδωμένο» θέμα. Το Touch Tracking (παρακολούθηση αφής) επιτρέπει στο χρήστη όχι μόνο να ενεργοποιεί το «Real-time Tracking» (ανίχνευση σε πραγματικό χρόνο), αλλά και να συνθέτει και να φωτογραφίζει ενώ χρησιμοποιεί το gimbal ή φωτογραφίζοντας. Είναι πλέον δυνατό να ρυθμίσετε το «Touch Focus» (εστίαση με αφή) κατά τη λειτουργία χειροκίνητης εστίασης στην οθόνη LCD ή απομακρυσμένα από την εφαρμογή  «Imaging Edge Mobile»

Νέα Δομή για τη Διάχυση της Θερμότητας
Ο σχεδιασμός της Alpha 7S III έχει αναθεωρηθεί για να εξασφαλίσει αποτελεσματική διάχυση θερμότητας και την ελαχιστοποίηση της υπερθέρμανσης – ακόμη και κατά τη διάρκεια εκτεταμένων συνεχών περιόδων εγγραφής σε βίντεο 4K 60p 10-bit 4:2:2, διάρκειας μιας ώρας ή περισσότεροviii . Μια μοναδική, πρόσφατα ανεπτυγμένη δομή διάχυσης θερμότητας, διατηρεί τον αισθητήρα εικόνας και τις θερμοκρασίες του επεξεργαστή εικόνας εντός των κανονικών ορίων λειτουργίας τους, αποτρέποντας την υπερθέρμανση και διατηρώντας ταυτόχρονα συμπαγείς τις διαστάσεις σώματος. Η νέα δομή διάχυσης θερμότητας δεν απαιτεί ανεμιστήρα ή θέσεις εξαερισμού, επιτρέποντας στην Alpha 7S III να είναι ανθεκτική στη σκόνη και την υγρασία .

Λειτουργίες Υποστήριξης Βίντεο
Για βίντεο εν κινήσει, η Alpha 7S III είναι η πρώτη φωτογραφική μηχανή της σειράς Alpha που περιλαμβάνει Active Modeix για την υποστήριξη ιδιαίτερα απαιτητικής χειροκίνητης λήψης ταινιών με ενσωματωμένο οπτικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5-αξόνων.

Είναι, επίσης, το πρώτο σώμα της σειράς Alpha για E-mount φακούς που διαθέτει πολυγωνική, οπίσθια οθόνη πλευρικού ανοίγματος, ιδανική για λήψεις με τη φωτογραφική μηχανή τοποθετημένη σε gimbal, για περίπλοκες γωνίες, λειτουργία χειρός και άλλα. Η οθόνη περιστρέφεται προς τα πλάγια, πάνω και κάτω και διαθέτει LCD πάνελ αφής 1,44 εκατομμυρίων dot (περίπου), για τη μέγιστη δυνατή ορατότητα ακόμα και σε φωτεινά εξωτερικά περιβάλλοντα.

Επιπλέον, η Alpha 7S III παρέχει επιλογή νέου «Creative Look» (δημιουργικής εμφάνισης) με 10 έτοιμες ρυθμίσεις επεξεργασίας εικόνας (presets), που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εξίσου για λήψεις φωτογραφιών και βίντεο, καθιστώντας εύκολη τη δημιουργία ενδιαφέρων εικόνων απευθείας για χρήση στην κάμερα ως έχει ή για προσαρμογή από τον χρήστη.

Στο «Multi Interface (MI) Shoe» της φωτογραφικής μηχανής προστέθηκε ένα νέο digital audio interface για καθαρότερες ηχητικές εγγραφές από ένα συμβατό εξωτερικό μικρόφωνο της Sony. Καθώς χρησιμοποιείται με το XLR-K3M XLR Adapter Kit της Sony, η Alpha 7S III παρέχει δυνατότητα εγγραφής ψηφιακού ήχου 4-καναλιών 24-bit για πρώτη φορά σε μια φωτογραφική μηχανή σειράς Alpha. Όπως και σε άλλα MI Shoe αξεσουάρ, δεν απαιτούνται καλώδια ή μπαταρίες, παρέχοντας απεριόριστη ελευθερία στο σύστημα δημιουργίας βίντεο της σειράς Alpha.

Οι επιπλέον λειτουργίες υποστήριξης βίντεο περιλαμβάνουν επανασχεδιασμένη οθόνη παρακολούθησης με έντονο, καθαρά ορατό κόκκινο πλαίσιο που καθιστά σαφές πότε η εγγραφή βρίσκεται σε εξέλιξη, ακόμα και όταν η φωτογραφική μηχανή είναι τοποθετημένη σε gimbal, προσαρμοσμένες ρυθμίσεις ζουμ, ρυθμιζόμενη ισορροπία λευκού κατά την εγγραφή, περιστροφή οθόνης, δια-λειμματική εγγραφή, εξαγωγή φωτογραφιών από ταινίες και άλλα.

Εξαιρετική Φωτογράφηση Σταθερών Εικόνων
Η Alpha 7S III διαθέτει γρήγορο Hybrid AF σύστημα (Υβριδικό σύστημα AF) 759 σημείων AF ανίχνευσης φάσης, που καλύπτουν το 92% του αισθητήρα εικόνας. Η φωτογραφική μηχανή μπορεί, επίσης, να επιτύχει υψηλή ακρίβεια αυτόματης εστίασης AF για να εστιάσει με ακρίβεια και αξιοπιστία στο φως έως EV-6 , όπου είναι δύσκολη η παρατήρηση των θεμάτων με ευκρίνεια, ακόμη και με γυμνό μάτι. Οι χρήστες μπορούν να φωτογραφίζουν συνεχόμενα περισσότερες από 1.000 ασυμπίεστες εικόνες RAWxii έως και 10fps ή έως 8fps σε λειτουργία ζωντανής προβολής είτε μηχανικά είτε ηλεκτρονικά.

Η Alpha 7S III περιλαμβάνει, επίσης, το πρώτοx viewfinder 9,44 εκατομμυρίων dot (περίπου) στον κόσμο, 0,64 τύπου Quad-XGA με οθόνη OLED. Το viewfinder της Alpha 7S III προσφέρει μεγέθυνση  0,90x, διαγώνιο οπτικό πεδίο 41°, 25 χιλ. ύψος σημείου απόστασης από το μάτι για καθαρή, χαμηλή γωνία προς γωνία παραμόρφωση θέασης. Είναι επίσης ανθεκτικό στη σκόνη, την ομίχλη και την υγρασία, ανταποκρίνεται εξαιρετικά γρήγορα και διαθέτει εναλλασσόμενες λειτουργίες για διαφορετικούς τύπους θεμάτων. Κάθε πτυχή του viewfinder της Alpha 7S III έχει σχεδιαστεί και βελτιωθεί για επαγγελματική χρήση.

Για πρώτη φορά μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή της Sony, η Alpha 7S III περιλαμβάνει το HEIF (High Efficiency Image File Format) που επιτρέπει ομαλές διαβαθμίσεις 10-bit και προηγμένη τεχνολογία συμπίεσης για τη διατήρηση της ποιότητας της εικόνας, μειώνοντας σημαντικά το μέγεθος του αρχείου και εξοικονομώντας χώρο αποθήκευσης. Η λήψη φωτογραφιών HEIF σε αυτήν τη λειτουργία μπορεί να αναπαραχθεί σε συμβατή τηλεόραση Sony HDR (HLG) απευθείας μέσω σύνδεσης με HDMI τύπου-Α από την Alpha 7S III, παρέχοντας πραγματικά δυναμικό εύρος .

Ευέλικτος σχεδιασμός για επαγγελματίες
CFexpress Tύπου A για μεταφορά δεδομένων υψηλής ταχύτητας
Μια ακόμη παγκόσμια πρωτιάx είναι ότι, η Alpha 7S III διαθέτει δύο υποδοχές πολυμέσων CFexpress Τύπου A, οι οποίες υποστηρίζουν επίσης κάρτες UHS-I και UHS-II SDXC/ SDHC. Επιτρέπει υψηλές ταχύτητες εγγραφής και ανάγνωσης, διατηρώντας ταυτόχρονα το σώμα της φωτογραφικής μηχανής σε compact μέγεθος. Οι κάρτες CFexpress Τύπου A είναι ιδανικές για συνεχή λήψη φωτογραφιών RAW υψηλής ταχύτητας, καθώς και εγγραφή βίντεο 4K 120pi σε υψηλούς ρυθμούς bit , παρέχοντας ταχύτητες εγγραφής επόμενης γενιάς που μπορούν γρήγορα να καθαρίσουν τα buffer των φωτογραφικών μηχανών που δημιουργούν υψηλούς όγκους δεδομένων σταθερών εικόνων και ταινιών. Η μεταφορά δεδομένων υψηλής ταχύτητας σε υπολογιστή είναι πιθανώς περίπου 1,7 φορές ταχύτερη  από αυτήν της κάρτας SD. Οι διπλές υποδοχές μπορούν να ρυθμιστούν σε relay mode για εκτεταμένη συνεχή εγγραφή ακόμη και των δεδομένων του υψηλότερου ρυθμού bit, αλλά και συγχρονισμένη εγγραφή και διαχωρισμό με βάση τον τύπο του φορμά εγγραφής.

Αναθεωρημένο Σύστημα Μενού Με Βελτιωμένη Οθόνη Αφής
Η Alpha 7S III διαθέτει, επίσης, μια αναθεωρημένη δομή μενού για ευκολότερη πλοήγηση και λειτουργία μενού αφής για ταχύτερο, πιο «έξυπνο» έλεγχο. Για δημιουργούς τόσο φωτογραφιών όσο και βίντεο, ξεχωριστές ρυθμίσεις μπορούν πλέον να αποθηκεύονται για φωτογραφίες και λήψη βίντεο για γρήγορη μετάβαση μεταξύ των δύο.

Η Υψηλή Αξιοπιστία δίνει στους Δημιουργούς Νέα Ελευθερία
Οι επαγγελματίες χρήστες χρειάζονται κάτι περισσότερο από βελτιωμένες λειτουργίες και επιδόσεις. Χρειάζονται, επίσης, την αξιοπιστία και την αντοχή που απαιτείται από οποιοδήποτε επαγγελματικό εργαλείο. Η Alpha 7S III διαθέτει μια επανασχεδιασμένη λαβή για μεγαλύτερη άνεση και ασφαλές κράτημα, βελτιωμένα χαρακτηριστικά απομάκρυνσης σκόνης, καθώς και αντοχή στη σκόνη και την υγρασία που μεγιστοποιεί την αξιοπιστία σε δύσκολα περιβάλλοντα. Περιλαμβάνει μια ανθεκτική, αξιόπιστη θύρα HDMI Τύπου-A και είναι η πρώτη φωτογραφική μηχανή της σειράς Alpha που υποστηρίζει USB PD (Power Delivery), επιτρέποντας την παροχή μεγαλύτερης ισχύος από μια εξωτερική πηγή, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να συνεχίσουν την εγγραφή για παρατεταμένες περιόδους με ελάχιστη χρήση της εσωτερικής μπαταρίας.

Προηγμένη Συνδεσιμότητα Για Επαγγελματικά Περιβάλλοντα Εργασίας
Η Alpha 7S III έχει σχεδιαστεί και διαμορφωθεί για να υποστηρίζει φωτογραφικούς συντάκτες και δημοσιογράφους-δημιουργούς βίντεο, αλλά και φωτογράφους αθλητικών δρώμενων, οι οποίοι πρέπει να παραδίδουν φωτογραφίες ή βίντεο το συντομότερο δυνατό με πολλές, προηγμένες επιλογές συνδεσιμότητας. Η φωτογραφική μηχανή υποστηρίζει ασύρματο LAN 5GHz  / 2,4GHz (IEEE 802.11ac) και προσφέρει MIMO (multiple-input and multiple-output – πολλαπλές εισόδους και πολλαπλές εξόδους) για τη βελτίωση της ποιότητας επικοινωνίας με χρήση πολλαπλών κεραιών. Διπλασιάζει την ταχύτητα σε σύγκριση με την Alpha7R IV. Διαθέτει, επίσης, νέα θύρα USB . Όταν συνδέεται με μία 5G συμβατή συσκευή (πρότυπο τεχνολογίας 5ης γενιάς για δίκτυα κινητής τηλεφωνίας), όπως το smartphone Xperia 1 II της Sony, μέσω καλωδίου USB, μπορεί να χρησιμοποιηθεί δίκτυο 5G για γρήγορη και σταθερή μεταφορά αρχείων  FTP. Η σύνδεση USB σε υψηλής ταχύτητας ενσύρματο LAN  προσφέρει, επίσης, σταθερή και γρήγορη μεταφορά FTP τόσο για βίντεο όσο και για φωτογραφίες. Παρέχεται θύρα USB Type-C™ που υποστηρίζει γρήγορη μεταφορά δεδομένων SuperSpeed USB 5Gbps (USB 3.2), επιτρέποντας τη μεταφορά δεδομένων υψηλής ταχύτητας tethered από υπολογιστή, διαθέσιμη για ομαλό χειρισμό μεγάλων αρχείων εικόνας.

Τιμή και Διαθεσιμότητα
Η νέα φωτογραφική μηχανή Εναλλάξιμο Φακού και πλήρους καρέ, Alpha 7S III, θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη το Σεπτέμβριο του 2020.

close menu