Τεχνολογίες

Η Octo Tempest είναι μια από τις πιο επικίνδυνες ομάδες κυβερνοεγκληματιών σύμφωνα με την Microsoft

Η Microsoft δημοσίευσε πρόσφατα ένα λεπτομερές προφίλ μιας ομάδας hacking, γνωστής ως Octo Tempest, την οποία έχει χαρακτηρίσει «μία από τις πιο επικίνδυνες ομάδες οικονομικών εγκληματιών». Η ομάδα φαίνεται να έχει τα αγγλικά ως μητρική γλώσσα και είναι γνωστή για την έναρξη εκστρατειών ευρείας κλίμακας που στοχεύουν οργανισμούς σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των τυχερών παιχνιδιών, των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, του λιανικού εμπορίου, των νομικών υπηρεσιών και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών μεταξύ άλλων.

Η Octo Tempest αξιοποιεί ευρείες εκστρατείες κοινωνικής μηχανικής για να θέσει σε κίνδυνο οργανισμούς σε όλο τον κόσμο με στόχο τον οικονομικό εκβιασμό. Μόλις αποκτήσουν επαρκή πρόσβαση, οι χάκερ της Octo Tempest ξεκινούν το στάδιο αναγνώρισης της επίθεσης απαριθμώντας τους κεντρικούς υπολογιστές και τις υπηρεσίες και συλλέγοντας πληροφορίες που θα επέτρεπαν την επιλογή των κατάλληλων καναλιών για την εισβολή.

Η Microsoft εκτιμά ότι η Octo Tempest είναι μια καλά οργανωμένη ομάδα που περιλαμβάνει πολλά μέλη με εκτεταμένες τεχνικές γνώσεις . Η ομάδα έχει συσσωρεύσει εμπειρία για να δημιουργήσει πιο προηγμένες επιθέσεις και ήδη έχει αρχίσει να δημιουργεί έσοδα από εισβολές εκβιάζοντας θύματα μετά την κλοπή δεδομένων και την ανάπτυξη Ransomware.

Η Microsoft προειδοποιεί ότι η Octo Tempest επεκτείνει τις δραστηριότητές της και αναπτύσσεται σε πολυπλοκότητα με την ομάδα γίνεται όλο και πιο επιθετική για αυτό το λόγο συστήνει να αυξηθούν τα μέτρα κυβερνοασφάλειας από όλα τα μεγέθη επιχειρήσεων.

close menu