Τηλεπικοινωνίες

Η Logicom Solutions μετατρέπει την Πάφο σε «έξυπνη πόλη»

Συμβόλαιο συνεργασίας,ύψους 476 χιλ. ευρώ, υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Πάφου και της Logicom Solutions Ltd, με στόχο την υλοποίηση, λειτουργία και συντήρηση ασύρματου δικτύου χαμηλής ισχύος τύπου LoRaWAN® για το Δήμο. Το συμβόλαιο προβλέπει εξάμηνη υλοποίηση του έργου, με 8 χρόνια λειτουργίας και συντήρησής του.

Το δίκτυο θα αποτελέσει την κοινή υποδομή στην οποία θα στηριχτεί η λειτουργία εφαρμογών IoT (Internet of Things) και “Έξυπνης Πόλης” που θα αναπτυχθούν από το Δήμο Πάφου, καθώς θα επιτρέπει τη διασύνδεση και επικοινωνία των αισθητήρων-συσκευών με τις αντίστοιχες εφαρμογές τους, όπως για παράδειγμα, η εφαρμογή που είναι άμεσα προς υλοποίηση για την “έξυπνη στάθμευση”. Το δίκτυο LoRaWAN® αποτελεί ιδανική επιλογή σε αυτή την περίπτωση, καθώς παρέχει εξαιρετικά χαμηλή ισχύ (ultra low power) και μεγάλη εμβέλεια (long range) εξασφαλίζοντας έτσι τη μεγαλύτερη δυνατή ζωή στη μπαταρία των συσκευών, τη διασύνδεση χιλιάδων συσκευών με μικρό αριθμό δρομολογητών και χαμηλό κόστος λειτουργίας μακροπρόθεσμα.

Κατά τη διάρκεια της υπογραφής του συμβολαίου, ο Δήμαρχος Πάφου, Κος Φαίδωνας Φαίδωνος, τόνισε ότι στόχος της τοπικής αρχής είναι η σωστή και γρήγορη εξυπηρέτηση του πολίτη και η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μέσα από την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Ο Δήμος, πρόσθεσε, πέτυχε με συστηματική δουλειά τη μετάβαση στο digitalization και προχωρεί με ουσιαστικά βήματα στην υλοποίηση έργων και δράσεων, όπως το “Έξυπνο” Σύστημα Διαχείρισης Στάθμευσης (Smart Parking), την Ανάπτυξη και Συντήρηση Συστήματος Γεωγραφικών Πληροφοριών (GIS), το Σύστημα “Έξυπνης” Διαχείρισης Νερού και Υδρομέτρησης (Smart Water Management), κ.α.

Από την πλευρά του, o Διευθύνων Σύμβουλος της Logicom Solutions Ltd, Κος Χρυσόστομος Κρητιώτης, εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στο Δήμαρχο Πάφου και κατ’ επέκταση στο Δήμο για τις προσπάθειες που καταβάλλει για να ενταχθεί η Πάφος στη νέα ψηφιακή εποχή και διαβεβαίωσε για την δέσμευση της Εταιρείας, ως προς την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων.

close menu