Κοινωνική δράση

Η Lockheed Martin εγκαινιάζει πρόγραμμα STEM για παιδιά στο Ναυτικό Νοσοκομείο Πειραιά

Η Lockheed Martin, παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της αεροδιαστημικής,  τεχνολογίας και ασφάλειας, εγκαινίασε ένα νέο πρόγραμμα STEM (Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά), με έμφαση στη ρομποτική, στο Κέντρο Ειδικής Φροντίδας Παιδιών του Ναυτικού Νοσοκομείου Πειραιά. Η προώθηση της εκπαίδευσης STEM είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Lockheed Martin. Ως πρωτοπόρος του κλάδου, η Lockheed Martin, με ένα δυναμικό 60.000 μηχανικών, επιστημόνων και επαγγελματιών πληροφορικής, δεσμεύεται να συνεργαστεί με αυτές τις ομάδες για την ανάπτυξη προγραμμάτων που εκπαιδεύουν και εμπνέουν τους αυριανούς επιστήμονες, μηχανικούς και μαθηματικούς.

 Το Κέντρο Ειδικής Φροντίδας Παιδιών του Ναυτικού Νοσοκομείου Πειραιά παρέχει αξιολόγηση και παρέμβαση σε παιδιά του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων με μαθησιακές δυσκολίες. Τα παιδιά θα επικεντρωθούν σε διάφορα προγράμματα που σχετίζονται με τη ρομποτική, όπως LEGO, μηχανική και αλγόριθμοι, ολοκληρώνοντας ένα πρόγραμμα σπουδών εκατοντάδων ωρών δραστηριοτήτων STEM.

Η Lockheed Martin προσέφερε δωρεά 50.000 δολαρίων ΗΠΑ στο Κέντρο Ειδικής Φροντίδας Παιδιών του Ναυτικού Νοσοκομείου Πειραιά, με σκοπό να χρηματοδοτήσει την ίδρυση τμήματος STEM για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, ενισχύοντας έτσι το πρόγραμμα εργοθεραπείας του νοσοκομείου.

Με τη συνεισφορά των 50.000 δολαρίων από τη Lockheed Martin το Κέντρο μπόρεσε να διαμορφώσει μια ειδική αίθουσα διδασκαλίας, να αποκτήσει τον απαραίτητο εξοπλισμό – hardware, software, ρομποτικά κιτ – ενώ παράλληλα προχώρησε σε πρόγραμμα εκπαίδευσης των απαραίτητων εκπαιδευτικών και του προσωπικού που θα υποστηρίξει την εκπαίδευση STEM για δεκάδες παιδιά ηλικίας 5-15 ετών.

O μη κερδοσκοπικός οργανισμός STEM Education που συνεργάζεται με τη Lockheed Martin, έχει 12 χρόνια εμπειρίας στην εισαγωγή του STEM και της εκπαιδευτικής ρομποτικής στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, σχεδιάζει και διεξάγει συντονισμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες που βοηθούν τα παιδιά όλων των ηλικιών να εξοικειωθούν με την πρωτοποριακή προσέγγιση του STEM. Ο STEM Education, θα παραδώσει τα μαθήματα φέτος στα παιδιά και θα εκπαιδεύσει το προσωπικό του νοσοκομείου για τον τρόπο διεξαγωγής των μαθημάτων, για να δώσει τη δυνατότητα στο πρόγραμμα να είναι βιώσιμο και αυτάρκες μετά τον πρώτο χρόνο πλήρους λειτουργίας του.

Ο κ. Jonathan Hoyle CBE, Αντιπρόεδρος της Lockheed Martin και Chief Executive Ευρώπης, ανέφερε κατά τη διάρκεια της τελετής: “Στη Lockheed Martin πιστεύουμε ότι η βιομηχανία διαδραματίζει έναν ιδιαίτερο ρόλο στο να ανοίγει πόρτες, να δίνει ευκαιρίες στα παιδιά και να τα καλωσορίζει στον κόσμο της επιστημονικής κοινότητας, της μηχανικής και της καινοτομίας. Σήμερα είναι μια σπουδαία ημέρα για όλους εμάς στη Lockheed Martin, καθώς εγκαινιάζουμε αυτό το ειδικό πρόγραμμα STEM σε αυτή την πολύ ιδιαίτερη τοποθεσία. Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε στρατηγικοί εταίροι με την Ελλάδα σε τόσους πολλούς τομείς. Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες που μοιραζόμαστε την αισιοδοξία και τα υψηλά ιδανικά τόσων πολλών Ελλήνων ιθυνόντων από την κυβέρνηση, τις Ένοπλες Δυνάμεις και τη βιομηχανία, που εργάζονται για να κάνουν τη διαφορά στην εκπαίδευση”.

Ο Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης – Αρχηγός ΓΕΝ δήλωσε: «Η θετική επίδραση της νέας αυτής δράσης του Κέντρου θα είναι διπλή: και εκπαιδευτική και θεραπευτική».

close menu