Εκπαίδευση - Κατάρτιση

Η LG ενισχύει την ψηφιακή επανάσταση στα σχολεία με 24.000 διαδραστικούς πίνακες

Συμβάλλοντας στο ψηφιακό άλμα στην εκπαίδευση με οθόνες LG CreateBoard™

Σε ένα καινοτόμο βήμα προς την ενίσχυση της εκπαίδευσης μέσω της τεχνολογίας, το τμήμα LG Business Solutions προμηθεύει πολυάριθμες σχολικές αίθουσες με είκοσι τέσσερις χιλιάδες διαδραστικούς πίνακες LG CreateBoard™. Η εγκατάσταση αυτή συνέβαλε καθοριστικά στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας “Ψηφιακό Σχολείο”, η οποία παρουσιάστηκε πρόσφατα σε εκδήλωση με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκου Πιερρακάκη.

Στηρίζοντας την πρωτοβουλία για το ψηφιακό Σχολείο

Το νέο Ψηφιακό Σχολείο παρουσιάστηκε στις τάξεις του Ημερήσιου Γυμνασίου Ριζωμάτων Ημαθίας, αναδεικνύοντας τη χρήση των τεχνολογικών εξελίξεων στην εκπαίδευση. Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς έδωσαν το παρών, συμμετέχοντας σε συζητήσεις με τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη και τον Υπουργό κ. Πιερρακάκη για τα οφέλη της ενσωμάτωσης της τεχνολογίας στην εκπαιδευτική διαδικασία. Πρωταγωνιστής στο ταξίδι αυτής της μετασχηματιστικής διαδικασίας, το LG CreateBoard™, το οποίο διευκολύνει την εφαρμογή ψηφιακών, διαδραστικών μαθημάτων σε όλες τις τάξεις.

Επανάσταση στην εκπαιδευτική εμπειρία με το LG CreateBoard™

Η σειρά LG CreateBoardTM περιλαμβάνει μεγάλο εύρος μεγεθών (55, 65, 75 και 86 ίντσες), προσφέροντας μια καθηλωτική οπτική εμπειρία, ιδανική για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Διαθέτει οθόνη υψηλής ανάλυσης 4K UHD (3840×2160), η οποία σε συνδυασμό με το IPS πάνελ διασφαλίζει ευρεία γωνία θέασης . Έτσι οι μαθητές μπορούν να παρακολουθούν τη διαδραστική διδασκαλία ανεξάρτητα από τη θέση τους στο χώρο της αίθουσας.

Η νέα LG CreateBoardTM είναι από τις πλέον εξειδικευμένες εκπαιδευτικές λύσεις, προσφέροντας μια διαδραστική οθόνη πολλαπλής αφής έως 40 σημείων , , η οποία επιτρέπει τον ζωντανό σχολιασμό ψηφιακών αρχείων και παρέχει εργαλεία για τη δημιουργία, τον διαμοιρασμό και τη διαχείριση περιεχομένου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μέγιστη δυνατή συγκέντρωση και οργανική συμμετοχή των μαθητών. Παράλληλα, ενσωματώνει την πλατφόρμα webOS της LG, η οποία επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να έχουν εύκολη πρόσβαση και να προβάλλουν περιεχόμενο από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των δικών τους laptops, tablets ή smartphones. Η πλατφόρμα συνοδεύεται επίσης από μια σειρά εκπαιδευτικών εφαρμογών που οι διδάσκοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να απασχολήσουν τους μαθητές τους και να δημιουργήσουν ένα διαδραστικό περιβάλλον μάθησης.

Για τη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων μέσα στην τάξη και της ευελιξίας για το σχεδιασμό διαδραστικών μαθημάτων, η LG παρέχει επίσης μια λύση ασύρματου casting, το LG CreateBoard Share, που επιτρέπει σε οποιαδήποτε μαθητική συσκευή να συνδεθεί στο CreateBoard χωρίς να απαιτούνται ενημερώσεις ή εγκαταστάσεις λογισμικού. Πολλαπλές συσκευές LG CreateBoard μπορούν επίσης να συνδεθούν ασύρματα για να παρέχουν μια αίθουσα διδασκαλίας με περισσότερες οθόνες, η οποία επιτρέπει σε πολλούς μαθητές να μεταδίδουν σε διαφορετικούς πίνακες. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να προσθέσουν κάμερες, μικρόφωνα και άλλα περιφερειακά για να επεκτείνουν τις δυνατότητες της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η LG Electronics είναι υπερήφανη που συμβάλλει σε αυτή την εθνική προσπάθεια, ενισχύοντας τη δέσμευσή της για την προώθηση των εκπαιδευτικών προτύπων και πρακτικών μέσω της τεχνολογίας. Με την εγκατάσταση των LG CreateboardTM, ενισχύει τη δυναμική της συνεργασίας και την πρόσβαση στις διαδικτυακές πληροφορίες, επιτρέπει διαδραστικά μαθήματα και εμπλουτίζει τις δεξιότητες  των σημερινών μαθητών με τεχνολογικές ικανότητες.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το LG CreateBoardTM, μπορείτε να βρείτε εδώ.

close menu