Διεθνή

Η KKR θα αγοράσει το 20% του βραχίονα κέντρου δεδομένων της Singtel για 800 εκατ. δολάρια

Η μεγάλη εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων KKR συμφώνησε να αγοράσει μερίδιο 20% των επιχειρήσεων κέντρων δεδομένων της Singapore Telecommunications, (Singtel) για 807 εκατομμύρια δολάρια. Η επενδυτική εταιρεία θα έχει την επιλογή να αυξήσει το μερίδιό της στο 25% έως το 2027, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που θέτει την επιχειρηματική αξία της μονάδας Singtel σε περίπου 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια Σιγκαπούρης.

Η Singtel θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για να χρηματοδοτήσει μια επέκταση σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία και σε νέες αγορές όπως η Μαλαισία και το Βιετνάμ. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, μετά την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών.

Η συμφωνία αναμένεται να βοηθήσει τη Singtel να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στα περιφερειακά κέντρα δεδομένων σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία, συμπεριλαμβανομένης της Σιγκαπούρης, της Ινδονησίας και της Ταϊλάνδης, και να διερευνήσει νέες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Μαλαισίας.

Η επιχείρηση κέντρων δεδομένων της Singtel αποτελεί μέρος της μονάδας Digital InfraCo, η οποία δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2023. Το χαρτοφυλάκιο κέντρων δεδομένων της Singtel αναμένεται να αυξηθεί σε συνολική συνδυασμένη χωρητικότητα άνω των 155 μεγαβάτ το 2025, με περιθώριο κλιμάκωσης σε περισσότερα από 200 μεγαβάτ, από 62 μεγαβάτ σήμερα.

Το προφίλ της KKR

Η KKR έχει την έδρα της στη Νέα Υόρκη και λειτουργεί έχει τοπικά γραφεία σε όλη την Αμερική, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία. Προσφέρει εναλλακτικές λύσεις διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, κεφαλαιαγορών και ασφάλισης. Το χαρτοφυλάκιο επενδύσεων και συνεργαζόμενων εταιρειών της KKR είναι ποικίλο, καλύπτοντας διάφορους κλάδους και περιοχές με πολλά ειδικευμένα επενδυτικά κεφάλαια.
Η KKR έχει επενδύσει σε εταιρείες μεταξύ 200 και 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε επιχειρηματική αξία με λιγότερα από 75 εκατομμύρια δολάρια EBITDA. Η επενδυτική εταιρεία πρόκειται να ξεκινήσει το Fund V το 3ο τρίμηνο του 2023, στοχεύοντας σε 20 δισεκατομμύρια δολάρια για επενδύσεις σε υποδομές.

close menu