Προϊόντα-Υπηρεσίες

Η κατάλληλη προετοιμασία για back-to-school από τη devolo

Με τις αλλαγές στην καθημερινότητά μας το τελευταίο διάστημα, η προετοιμασία για την επιστροφή στα θρανία έχει αλλάξει ριζικά. Εκτός από τετράδια, βιβλία και μολύβια, οι μαθητές χρειάζεται να έχουν και τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Ακόμα και αν δεν χρειαστεί να παρακολουθήσουν το μάθημα εξ αποστάσεως, θα πρέπει να κάνουν έρευνα, να υλοποιήσουν εργασίες και να κάνουν εξάσκηση στον υπολογιστή για να αποκτήσουν επιπλέον γνώσεις. Η devolo μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε τον κατάλληλο εξοπλισμό για εκπαίδευση είτε στο σπίτι είτε στο σχολείο.

Τι υπολογιστή θα χρειαστείτε;

Η πιο βασική απόφαση, φυσικά, αφορά στο ερώτημα εάν πρέπει τα παιδιά να χρησιμοποιούν ένα σταθερό υπολογιστή (desktop), ένα φορητό υπολογιστή (laptop) ή ένα tablet. Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι σκόπιμη αγορά laptop ή tablet, τα οποία προσφέρουν σημαντικά μεγαλύτερη ευελιξία από έναν υπολογιστή desktop αφού μπορούν να χρησιμοποιηθούν οπουδήποτε. Αν μάλιστα προστεθεί και ένα μεγαλύτερο monitor για πιο άνετη εργασία, είναι σαν να έχετε ένα desktop και δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε επιπλέον εξοπλισμό.

Όλες οι σημερινές συσκευές διαθέτουν ενσωματωμένο μικρόφωνο και κάμερα, οπότε δεν χρειάζεται να αγοραστούν ξεχωριστά ούτε αυτά. Ωστόσο, η τελική απόφαση για τον εξοπλισμό και το λειτουργικό σύστημα θα πρέπει να γίνεται σε συνεννόηση με το εκπαιδευτικό προσωπικό, το οποίο γνωρίζει ακριβώς ποια προγράμματα και εφαρμογές θα χρησιμοποιηθούν για τα μαθήματα και τις εργασίες για τη σχολική χρονιά.

Laptop: Μοντέλο για αρχάριους ή για προχωρημένους;

Ειδικά για μικρά παιδιά, είναι σημαντικό οι συσκευές που χρησιμοποιούν να έχουν εξαιρετικά ανθεκτικό σχεδιασμό ακόμη και μετά από κάποια πτώση. Τα παιδιά θα απολαύσουν για περισσότερο διάστημα ένα ανθεκτικό laptop και οι γονείς δεν θα ανησυχούν για επιπλέον έξοδα επισκευής.

Φυσικά, ο τεχνικός εξοπλισμός εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις απαιτήσεις και τον προϋπολογισμό. Τα παρακάτω σημεία αναφοράς θα βοηθήσουν στην επιλογή της σωστής συσκευής:

  • Επεξεργαστής υψηλών επιδόσεων
  • Μνήμη RAM τουλάχιστον στα 6 GB, κατά προτίμηση 8 GB
  • Σκληρό δίσκο SSD με χώρο αποθήκευσης τουλάχιστον 128 GB
  • Full HD οθόνη
  • Ενσωματωμένη webcam, ηχεία και μικρόφωνο
  • Διάρκεια λειτουργίας με μπαταρία για τουλάχιστον 6 ώρες

Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, μπορεί να χρειαστεί να επιλέξετε πιο ισχυρό εξοπλισμό για τις ανάγκες τους. Ακολουθώντας τις παραπάνω οδηγίες, θα έχετε ήδη ένα επαρκές laptop για τα επόμενα χρόνια. Για τους μαθητές προτείνουμε laptop μεγέθους 13 ή 15 ιντσών. Ένα παιδί θα μπορεί να «εργαστεί» με αυτόν τον τύπο συσκευής για μερικά χρόνια.

Tablet: ένας μοντέρνος μικρο-υπολογιστής

Ένα tablet μπορεί να είναι μια καλή εναλλακτική λύση μπροστά σε ένα laptop, ειδικά όταν πρόκειται για θέμα κόστους. Για παράδειγμα, εάν έχετε ήδη ένα tablet, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό για το σχολείο. Ανάλογα με το μοντέλο, ωστόσο, μπορεί να είναι πιο δύσκολο ή ακριβότερο να βρείτε το σωστό λογισμικό. Για αυτό θα πρέπει να συμβουλευτείτε τους εκπαιδευτικούς του παιδιού σας για να βεβαιωθείτε ότι οι απαιτούμενες εφαρμογές είναι διαθέσιμες για αυτή τη συσκευή. Κατά κανόνα, το tablet που χρησιμοποιεί ένα παιδί δεν πρέπει να είναι παλαιότερο από δύο ετών, προκειμένου να παρέχει επαρκή απόδοση και μελλοντική αξιοπιστία. Να σημειώσουμε ότι τα tablet δεν επιδέχονται αναβάθμισης στον εξοπλισμό τους, οπότε είναι καλό να διαθέτουν τουλάχιστον 2πύρηνο επεξεργαστή και μνήμη 2 GB RAM.

Το σωστό monitor για ολοκληρωμένη εικόνα

Με τον κατάλληλο εξοπλισμό, τόσο τα tablet όσο και τα laptop μπορούν να είναι πιο αποτελεσματικά και εργονομικά στη χρήση τους. Η πιο σημαντική αγορά είναι μια εξωτερική οθόνη, που βοηθάει στην καλύτερη στάση σώματος και έχει υψηλότερη ανάλυση, κάνοντας την εκπαίδευση πιο εύκολη και ξεκούραστη. Όσον αφορά στα τεχνικά στοιχεία, τα πιο σημαντικά κριτήρια για την αγορά μιας οθόνης περιλαμβάνουν: Πάνελ τελευταίας τεχνολογίας με ομοιόμορφη και δυνατή αναπαραγωγή χρώματος, καθώς και επαρκείς επιλογές ρύθμισης της θέσης. Μια καλή οθόνη θα πρέπει να επιτρέπει ρυθμίσεις σε ύψος, κλίση και περιστροφή. Τα πάνελ τελευταίας τεχνολογίας IPS αποτρέπουν την καταπόνηση των ματιών και επιτρέπουν, την προσαρμογή της ποσότητας του μπλε φωτός. Η επιλογή του μεγέθους και της ανάλυσης, διαφέρει σημαντικά ανάλογα με τον τρόπο χρήσης και τον διαθέσιμο χώρο. Ως βασικό χαρακτηριστικό, ωστόσο, συνιστούμε μια οθόνη με διαγώνιο τουλάχιστον 23 ιντσών και ανάλυση Full HD (1920 x 1080 pixels).

Επιπλέον αξεσουάρ

Ενα εργονομικό στη χρήση πληκτρολόγιο και ποντίκι όταν χρησιμοποιείτε ένα desktop, είναι δεδομένα. Ακόμα και το πιο προηγμένο trackpad και το πιο σύγχρονο πληκτρολόγιο σε ένα laptop έχουν σχεδιαστεί κυρίως για χρήση σε κίνηση και όχι για παρατεταμένη χρήση σε ένα μόνιμο γραφείο. Θα είστε πολύ πιο άνετα ακόμη και με έναν συνδυασμό οικονομικού πληκτρολογίου και ποντικιού. Με λίγο περισσότερα χρήματα μπορείτε επίσης να πάρετε το κατάλληλο σύστημα headset. Αυτό και μια κάμερα web, είναι εξίσου σημαντικά κομμάτια του βασικού εξοπλισμού για τη σύγχρονη ψηφιακή μάθηση.

Ένας εκτυπωτής θα πρέπει επίσης να βρίσκεται στη λίστα αγορών και ιδανικά θα πρέπει να περιλαμβάνει λειτουργία σαρωτή (scanner). Πρακτική συμβουλή: Οι περισσότεροι εκτυπωτές τελευταίας τεχνολογίας λειτουργούν μέσω WiFi και έτσι δεν δημιουργείται ακαταστασία με τα καλώδια.

Ισχυρό Internet

Όταν φτάσει η ώρα για εργασίες ή εκπαίδευση από το σπίτι, η σύνδεση στο Internet είναι το πιο σημαντικό. Το πρόβλημα είναι ότι πολλά νοικοκυριά διαθέτουν περίπλοκη κάλυψη WiFi που συχνά δεν επαρκεί. Οι σύγχρονες λύσεις δικτύου βοηθούν στην επίλυση αυτών των προβλημάτων με WiFi repeaters και προσαρμογείς WiFi Powerline. Ποια είναι όμως η κατάλληλη λύση για εσάς; Ο «κανόνας» λέει ότι τα repeater είναι ιδανικά για διαμερίσματα ενός ορόφου ή μικρές αποστάσεις. Από την άλλη, αν θέλετε να καλύψετε μεγαλύτερες αποστάσεις ή περισσότερα από ένα επίπεδο με WiFi, τότε οι λύσεις Powerline είναι η σωστή επιλογή.

Ουσιαστικά τα Powerline χρησιμοποιούν την ηλεκτρική καλωδίωση για να δώσουν πρόσβαση στο Internet σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού. Έτσι, τα φυσικά εμπόδια όπως ταβάνια και τοίχοι δεν μειώνουν τη λήψη σήματος WiFi στις συσκευές σας. Για να σταματήσουν τα προβλήματα στη σύνδεση, αυτό που θα χρειαστείτε είναι οι μικροί προσαρμογείς της σειράς Magic και θα μετατρέψετε οποιαδήποτε πρίζα σε σημείο πρόσβασης για Ιnternet υψηλών ταχυτήτων, είτε με καλώδιο LAN είτε ασύρματα.

Τιμές και διαθεσιμότητα

Η σειρά devolo Magic WiFi είναι διαθέσιμη σε φυσικά και online καταστήματα. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα νέο οικιακό δίκτυο Magic mesh WiFi, συνιστάται η χρήση ενός Multiroom Kit με τρεις προσαρμογείς. Η προτεινόμενη τιμή λιανικής για το devolo Magic 1 WiFi mini Multiroom Kit είναι στα 164,90 ευρώ και για το high-end Multiroom Kit devolo Magic 2 WiFi 6, στα 399,90 ευρώ. Όλες οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ. Η devolo παρέχει 3 χρόνια εγγύηση σε όλα της τα προϊόντα.

Περισσότερες πληροφορίες για το πώς μπορείτε να έχετε ένα τέλειο οικιακό δίκτυο, επισκεφθείτε το www.devolo.gr, www.devolo.com.cy.

close menu