Πληροφορική

Η Γιώτα Παπαρίδου στο ΔΣ του DIGITALEUROPE για τη διετία 2024-2026

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Βιομηχανίας Ψηφιακής Τεχνολογίας–DIGITALEUROPE, για τη διετία 2024-2026, εξελέγη η κυρία Γιώτα Παπαρίδου, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας–ΣΕΠΕ. Η εκλογή ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του οργανισμού που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 20 Ιουνίου 2024.

Ο DIGITALEUROPE αποτελεί τον κορυφαίο Σύνδεσμο, ο οποίος διαμορφώνει το όραμα για την Ευρώπη με κοινό στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό της σε όλα τα επίπεδα. Μαζί με τα μέλη του, ο DIGITALEUROPE, διαμορφώνει επίσης τις θέσεις της βιομηχανικής πολιτικής σε όλα τα σχετικά νομοθετικά θέματα και συμβάλλει στην ανάπτυξη και εφαρμογή των σχετικών πολιτικών της ΕΕ. Tα μέλη του περιλαμβάνουν 41 εθνικές εμπορικές ενώσεις από όλη την Ευρώπη καθώς και 109 εταιρείες που είναι παγκόσμιοι ηγέτες στον τομέα τους. Συνολικά, εκπροσωπεί πάνω από 45.000 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται και επενδύουν στην Ευρώπη.

Για την εκλογή της, η Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΠΕ κυρία Γιώτα Παπαρίδου, δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη να εκπροσωπώ τον ΣΕΠΕ και τη χώρα μας στο Διοικητικό Συμβούλιο του DIGITALEUROPE για τη διετία 2024-2026. Αποτελεί αναγνώριση τόσο της προσπάθειάς μας να προωθήσουμε την ψηφιακή τεχνολογία ως καταλύτη για την ανάπτυξη και την καινοτομία στην Ευρώπη όσο και του καίριου ρόλου που διαδραματίζει παγκόσμια η ελληνική βιομηχανία ψηφιακής τεχνολογίας. Τα επόμενα χρόνια θα είναι ιδιαίτερα σημαντικά καθώς εισερχόμαστε σε έναν νέο κύκλο με μια νέα Επιτροπή, ένα ανανεωμένο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και είναι η ώρα να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ προωθώντας ταυτόχρονα τις θέσεις του ελληνικού κλάδου ΤΠΕ».

Ο ΣΕΠΕ είναι Μέλος του DIGITALEUROPE από το 1999, συμμετέχοντας στις δραστηριότητες τομέων και επιτροπών και ως ενεργό μέλος εκφράζει και προωθεί τις θέσεις των επιχειρήσεων ψηφιακής τεχνολογίας της Ελλάδας.

close menu