Κοινωνική δράση

Η FREENOW δωρίζει 90 βάσεις στάθμευσης ποδηλάτων σε όλη την Ελλάδα

Με βάση έρευνα της FREENOW, 8 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι η βιώσιμη κινητικότητα πρέπει να ενθαρρύνεται περισσότερο.

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (16-22/9), η FREENOW ανακοινώνει τη συμβολή της στην προσπάθεια για την προώθηση βιώσιμων επιλογών μετακίνησης, δωρίζοντας συνολικά 90 βάσεις στάθμευσης ποδηλάτων, στρατηγικά τοποθετημένες στους Δήμους Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου Κρήτης, Αγίου Δημητρίου, Νέου Ηρακλείου και στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (O.A.K.A).

Σε μια νέα έρευνα που διεξήχθη με το ινστιτούτο έρευνας αγοράς Kantar, το 86% των Ελλήνων δεν χρησιμοποιεί ποδήλατο λόγω έλλειψης των κατάλληλων υποδομών στην πόλη, ενώ, το 58% των ερωτηθέντων θα ήθελε να κινείται αποκλειστικά με ποδήλατα.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, με τη δωρεά των βάσεων για στάθμευση ποδηλάτων η εταιρεία στοχεύει στην ενθάρρυνση και διευκόλυνση των πολιτών να χρησιμοποιούν περισσότερο το ποδήλατο αλλά και άλλες λύσεις μικροκινητικότητας. Οι βάσεις στάθμευσης ποδηλάτων είναι διαθέσιμες για όλους όσους έχουν προσωπικό ποδήλατο και επιθυμούν να το σταθμεύσουν, χωρίς κάποια χρέωση.

Η Άσπα Τοπαλίδου, Γενική Διευθύντρια της FREENOW Ελλάδας σημειώνει: «Πιστεύουμε ότι η βιώσιμη κινητικότητα είναι κοινή ευθύνη και αυτή η πρωτοβουλία αναδεικνύει την αφοσίωση της εταιρείας στην προώθηση της θετικής αλλαγής στις αστικές μεταφορές. Είμαστε περήφανοι που η FREENOW συντελεί σε αυτή την προσπάθεια. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με σκοπό να προσφέρουμε μία ακόμα μεγαλύτερη γκάμα υπηρεσιών μετακίνησης, μέσω πληθώρας λύσεων που θα καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες των επιβατών μας.»

Ο Κωνσταντίνος Χαλιορής, Συντονιστής Γενικός Διευθυντής του Ολυμπιακού Συγκροτήματος Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α) δηλώνει: «Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές παροχές σε αθλητές, αθλούμενους και επισκέπτες. Μέσα από ανάλογες συνέργειες, το Ο.Α.Κ.Α. συνεχίζει την εξωστρέφειά του έχοντας ως στόχο να μεταμορφωθεί σε Ολυμπιακό Αστικό Πάρκο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη FREENOW και τη Γενική Διευθύντρια της FREENOW Ελλάδας, Άσπα Τοπαλίδου, για την πρόταση και τη δωρεά των 30 βάσεων στάθμευσης για ποδήλατα.»

close menu