Στρατηγική Συνεργασία

Η ΕΑΣΕ εστιάζει στη νεοφυή επιχειρηματικότητα

Σε συνέχεια της υπογραφής του Μνημονίου για την υποστήριξη του Elevate Greece

Η ΕΑΣΕ άνοιξε το διάλογο για τη στρατηγική σημασία του οικοσυστήματος καινοτομίας για τη χώρα μέσα από τη διοργάνωση μίας εκδήλωσης που λειτούργησε σαν βήμα διαλόγου για το μέλλον των νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Κύριο θέμα της συζήτησης που διοργανώθηκε στο OTE Academy ήταν η αλληλεπίδραση των ενδιαφερόμενων μερών μέσα από μια ολιστική προσέγγιση για τον ρόλο του κράτους, των start-uppers, των investors, των στελεχών της ΕΑΣΕ.

Η συγκεκριμένη δράση της ΕΑΣΕ αποτελεί την αρχή μίας σειράς στοχευμένων ενεργειών για την ενίσχυση του δείκτη καινοτομίας και της ανταγωνιστικότητας της χώρας, στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψε με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το οποίο προβλέπει την καθοριστική συνδρομή της στο έργο του Elevate Greece.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΑΣΕ έχει επισημάνει και στο παρελθόν με τοποθετήσεις της για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, το brain drain και την ανταγωνιστικότητα της χώρας, τη σημασία της δημιουργίας και εγκαθίδρυσης ενός ισχυρού οικοσυστήματος νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Στην εκδήλωση, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων εκπροσώπησε ο κ. Μιχάλης Δρίτσας, Διευθυντής Γραφείου Υφυπ. Ανάπτυξης & Επενδύσεων Χρ. Δήμα, αρμόδιου για τομέα Έρευνας, Τεχνολογίας & Καινοτομίας.

Καλύπτοντας όλες τις πιθανές παραμέτρους που αφορούν από τη χρηματοδότηση μέχρι το mentoring και τη δημιουργία στοχευμένων προγραμμάτων υποστήριξης startups, ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι κ.κ. Κατερίνα Πραματάρη,  Επιστημονική Υπεύθυνη στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας (ACEin) Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Partner Uni.Fund, Ρούλα Μπαχταλιά, Διευθύντρια egg – enter•grow•go, Eurobank και Θανάσης Καλέκος, Managing Partner, Odyssey Venture Partners.

Δεν θα μπορούσαν φυσικά να απουσιάζουν και τα επιτυχημένα παραδείγματα από ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις με τους κ.κ. Παναγιώτη Γκεζερλή, Ιδρυτή & Πρόεδρο, Convert Group και Γιάννη Παπαδάκη, Founder & CEO of Pollfish να μοιράζονται τις πολύτιμες εμπειρίες και την ενδελεχή γνώση τους.

Εκ μέρους του ΔΣ και της Διοίκησης της ΕΑΣΕ, o κ. Γιάννης Παπαχρήστου, Γενικός Γραμματέας ΕΑΣΕ ανέφερε: «Για εμάς το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων είναι εξαιρετικά σημαντικό τόσο για την επιχειρηματικότητα όσο και για το μέλλον και την ανταγωνιστικότητα της χώρας. Φιλοδοξούμε η ΕΑΣΕ να συνεχίσει να είναι φορέας διαλόγου για την ενίσχυση της startup σκηνής στην Ελλάδα και προς αυτήν την κατεύθυνση σχεδιάζουμε να κλιμακώσουμε τις δράσεις μας».

close menu